
گلولهباران سربازان روسی در قره باغ
سربازان روسی بر اثر شلیک گلوله های کوچک در قره باغ کشته شدند.
ترجمه مجله هفته
در ۲۰ سپتامبر، در راه بازگشت از یک پست دیده بانی خودرویی حامل سربازان نیروهای حافظ صلح روسیه در نزدیکی روستای جانیاتگ مورد حمله با سلاح های سبک قرار گرفت. تمام سربازانی که در خودروی نظامی بودند کشته شدند. بازرسان روسی و آذربایجانی در محل مشغول به تحقیق هستند تا همه شرایط این حادثه را روشن کنند.
رسانه های روسی این گزارش را حوالی ساعت ۱۸:۳۰ با اشاره به گزارش وزارت دفاع روسیه منتشر کردند. این رسانه ها اطلاعاتی در مورد تعداد سربازان کشته شده ارائه نکرده است، اما معمولاً حداقل چهار سرباز در یک خودروی نظامی در حال ماموریت هستند. این نشان می دهد که گلوله باران گسترده بوده و از یک مخفیگاه انجام شده است. در نتیجه، این حمله ممکن است با هدف تحریک برای آسیب رساندن به عملیات روسیه در منطقه صورت گرفته باشد.
به جز این مورد، هیچ گونه نقض آتش بس توافق شدهاب گزارش نشده است. این آتش بس از روز چهارشنبه ساعت ۱۳ لازم الاجرا شد. آذربایجان روز قبل از آغاز «عملیات کوچک ضد تروریستی» در قره باغ کوهستانی با هدف خلع سلاح باقیمانده تشکیلات مسلح در آنجا و به دست گرفتن کنترل کامل این استان جدا شده خبر داد.
ماموریت حافظ صلح روسیه اخیرا به ویژه از سوی طرف ارمنی مورد انتقاد قرار گرفته است. در ماه اوت، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در مصاحبه ای با روزنامه ایتالیایی La Repubblica گفت که نیروهای حافظ صلح روسیه ماموریت خود را در قره باغ کوهستانی انجام نمی دهند و گزارش شده است که روسیه در حال خروج از منطقه است. وزارت خارجه روسیه اظهارات نخست وزیر ارمنستان را غیرقابل قبول خواند زیرا به هیچ وجه به حل مشکل کمک نمی کند.
حمله آذربایجانی ها آغاز موج پناهندگان ارامنه قره باغ بود. بسیاری از آنها در حال حاضر به پایگاه های حافظان صلح روسیه پناه آوردهاند. به گفته طرف روسی (تا ساعت ۱۸) ۳۱۵۴ غیرنظامی از جمله ۱۴۲۸ کودک توسط روس ها اسکان داده شده اند. وزارت دفاع روسیه چندین ویدئو را به اشتراک گذاشت که صدها نفر را در انبارهای کانتینر و یک غذاخوری روسیه نشان می دهد.
نیروهای حافظ صلح روسیه در پایان سال ۲۰۲۰ پس از یک جنگ ۴۰ روزه در نتیجه توافق سه جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان در منطقه مستقر شدند. آذربایجان پیش از این حملات گسترده ای به مواضع ارتش قره باغ انجام داده بود و توانست بخش زیادی از منطقه مورد نظر را پس بگیرد. از آن زمان، گروه روسی مسیرهای حمل و نقل و تدارکات را در گذرگاه لاچین کنترل می کند و در صورت ایجاد خطر جانی برای انسانها از جمعیت محافظت می کند. با این حال، سربازان روسی مجاز به شرکت در هیچ عملیات جنگی نیستند، بجز برای دفاع از خود.
درود، متن را به فارسی ترجمه کردم:
وضعیت درگیری در قره باغ: پس از حملات اولیه ارتش آذربایجان در روز سه شنبه، هزاران غیرنظامی ارمنی به ماموران حافظ صلح روسیه پناه آوردهاند. همچنین یک جریان حرکت پناهجویان ارمنی راه افتاده است. .
تاکنون ۳۲ کشته، از جمله هفت غیرنظامی، تلفات اولیه عملیات نظامی آذربایجان در قره باغ (جمهوری آرتساخ) است. همانطور که عکس ها و فیلم های منطقه بحران نشان می دهد، مناطق مسکونی نیز مورد اصابت قرار گرفته اند. با این حال، از ساعت ۱۳ آتش بس برقرار است که در ساعات اولیه صبح توسط وزارت دفاع روسیه میانجیگری شده است.
حمله آذربایجانی ها باعث آغاز یک جریان پناهجویی از ارامنه قره باغ شد. بسیاری از آنها در پایگاه های نیروهای صلح روسیه پناه گرفته اند. طبق گفته طرف روسی (تا ساعت ۱۸)، تاکنون ۳۱۵۴ غیرنظامی، از جمله ۱۴۲۸ کودک، توسط روس ها اسکان داده شده اند.
وزارت دفاع روسیه چندین ویدیو منتشر کرد که صدها نفر را در انبار کانتینری و یک کافه تریا روسی نشان می دهد.
غیرنظامیان همچنین در ساختمان های یک کلیسای ارتدکس روسیه پناه گرفته اند. چندین عکس به اشتراک گذاشته شده در اینترنت نشان می دهد که تا صد نفر در اطراف کلیسای میلاد مسیح در منطقه استقرار نیروهای صلح روسیه جمع شده اند. آنها از روستاهای استان آسخران در نزدیکی استپاناکرت آمده اند که در ساعات اولیه حمله آذربایجان مورد اصابت قرار گرفته اند.
کلیسای ارمنی این اقدام آذربایجان را “نسل کشی” خواند. الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، ادعای برنامههای خشونتآمیز علیه ارمنیهای قومی در قره باغ را رد کرد و به آنها پیشنهاد “تلفیق در جامعه آذربایجانی” را داد.
با این حال، ناظران نگران سرنوشت جمعیت ارمنی باقی مانده هستند. تصاویری از فرودگاه استپاناکرت نشان می دهد که هزاران نفر در انتظار امکان تخلیه هستند.
با وجود این وضعیت اسفبار، حمله آذربایجان غیرمنتظره نبود. ظاهراً رئیس جمهور آذربایجان می خواهد برای مسئله قره باغ یک راه حل «نهایی» پیدا کند – آخرین نیروهای مسلح باقیمانده قره باغ را خلع سلاح کرده و مناطق باقی مانده از قره باغ را به آذربایجان الحاق کند. ظاهرا برای رسیدن به این هدف الهام علیف تنها نیست و از طرف همتای ارمنی خود نیز حمایت میشود، که کوچکترین اقدامی علیه این عملیات نظامی آذربایجان بر علیه ارامنه ساکن قرهباغ انجام نداده و خیال هم ندارد انجام بدهد.