
ترجمه مجله هفته
به گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده طی ده ها سال نتوانسته است سلاح های مافوق صوت تولید کند، در حالی که چین و روسیه پیشرفت های چشمگیری داشته اند. مسکو قبلا از موشک های مافوق صوت خود در جریان درگیری اوکراین استفاده کرده است.
ایالات متحده بیش از شش دهه است که در حال توسعه تسلیحات مافوق صوت بوده است، اما برخلاف چین و روسیه، هنوز موفقیتی در این زمینه کسب نکرده است. وال استریت ژورنال (WSJ) داده های موجود در مورد این کار را در مقاله ای خلاصه کرد.
این روزنامه خاطرنشان کرد که تاکنون میلیاردها دلار برای این اهداف هزینه شده است و پنج میلیارد دلار تنها در بودجه پنتاگون برای سال ۲۰۲۳ در نظر گرفته شده است. در همان زمان، ایالات متحده آمریکا هواپیماهای مافوق صوت را در اواخر دهه ۱۹۵۰ آزمایش کرد، اما این برنامه را در سال ۱۹۶۸ با شروع جنگ ویتنام متوقف کرد. با این حال، چین و روسیه در حال حاضر موشک های مافوق صوت دارند (روسیه حتی از آنها در عملیات ویژه در اوکراین استفاده کرده است)، در حالی که ایالات متحده آمریکا چنین موشک هایی ندارد. جان هایتن، معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به این روزنامه گفت:
نگرانیهای من در مورد عدم پیشرفت در فناوری مافوق صوت همچنان در حال افزایش است.
به گفته وی، آمریکا باید در این مسیر “سریعتر حرکت کند”.
پنتاگون آزمایش سلاح های مافوق صوت را دوباره به تعویق انداخت – مسکو کینژال در اوکراین استفاده می شود
پنتاگون آزمایش سلاح های مافوق صوت را دوباره به تعویق انداخت – مسکو کینشال در اوکراین استفاده می شود
این روزنامه گفت که شکست پنتاگون با موشک های مافوق صوت در مراحل مختلف توسعه، از آزمایش های پروازی و آزمایشی گرفته تا فقدان یک برنامه عملیاتی روشن و جامع رخ می دهد. یکی از جدیدترین مشکلات لغو آزمایش یک موشک مافوق صوت دوربرد زمینی (Long-Range Hypersonic Weapon، LRHW) در اوایل سپتامبر بود.
فقدان چنین تسلیحاتی می تواند قدرت نظامی ایالات متحده را کاهش دهد و زیرساخت ها و تجهیزات دفاعی آن را به خطر بیندازد. در این راستا، واشنگتن نه تنها برای توسعه موشک های مافوق صوت، بلکه برای ایجاد سامانه های دفاع موشکی که می تواند آنها را نابود کند، بودجه ارائه می کند. وال استریت ژورنال می نویسد که کار هنوز در مراحل اولیه است و سلاح ها حداقل تا ده سال مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.
روسیه چندین موشک مافوق صوت توسعه داده است – زیرکون مستقر در دریا، کینژال هوا پرتاب و آوانگارد مستقر در سیلو. به گفته وزارت دفاع روسیه، کینژال در ماه می برای انهدام یک ایستگاه راداری و سکوهای پرتاب سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت آمریکا در کیف مورد استفاده قرار گرفت.
پیشرفتهای مافوق صوت چین شامل موشک دوربرد DF-27 است که به احتمال زیاد قادر به فرار از سیستمهای دفاع موشکی ایالات متحده است، همانطور که واشنگتن پست نوشت، هواپیمای Xingkong-2 و غیره.
ایران نیز اخیرا اعلام کرد که موفق به ساخت موشک مافوق صوت شده است اما هنوز آزمایش رسمی قابل تاییدی ارائه نکرده است.
Be the first to comment