بیانیه اجلاس جی ۲۰: عدم محکومیت عملیات نظامی روسیه



ترجمه مجله هفته

در اجلاس جی ۲۰ در دهلی نو، هند، کشورهای صنعتی و در حال توسعه علیرغم اختلافات نظری رسانه ای در مورد جنگ اوکراین، بر بیانیه مشترکی دست یافتند. در این بیانیه، به قطعنامه های سازمان ملل متحد ارجاع شده است.

طبق گزارش چندین خبرگزاری، هیئت روسی توانست شرکت کنندگان را متقاعد کند که وقایع جنگی در اوکراین دیگر مانند سال گذشته به طور صریح محکوم نشوند. علاوه بر این، به خواسته های روسیه برای لغو تحریم ها نیز پرداخته شد.

در این بیانیه آمده است که ما خواستار تضمین «تحویل فوری و بدون مانع گندم، مواد غذایی و کود/مواد افزودنی از فدراسیون روسیه و اوکراین» هستیم. بخش کامل مربوط به جنگ اوکراین در بیانیه پایانی (صفحه ۶) به شرح زیر است:

«ما از همه کشورها می خواهیم که اصول حقوق بین الملل از جمله تمامیت ارضی و حاکمیت، حقوق بین الملل بشردوستانه و سیستم چندجانبه ای که صلح و ثبات را تضمین می کند، رعایت کنند.
حل و فصل مسالمت آمیز درگیری ها و تلاش ها برای حل بحران ها و دیپلماسی و گفتگو از اهمیت اساسی برخوردار است. ما با هم تلاش خواهیم کرد تا تأثیرات منفی جنگ بر اقتصاد جهانی را برطرف کنیم و از همه ابتکارات مرتبط و سازنده ای که صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین را که همه اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد را برآورده می کند، حمایت می کنیم. روابط دوستانه و همسایگی بین ملت ها در روح «یک زمین، یک خانواده، یک آینده».”

علاوه بر این، در بیانیه تهدیدات هسته ای روسیه مورد انتقاد قرار گرفته است. در این بیانیه آمده است:

«با توجه به منشور سازمان ملل متحد، همه کشورها باید از تهدید یا استفاده از زور یا استفاده از زور برای به دست آوردن قلمرو علیه تمامیت ارضی، حاکمیت یا استقلال سیاسی یک دولت خودداری کنند. استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای غیرقابل قبول است.”

نارندرا مودی، نخست وزیر هند که مسئول کلی برگزاری این اجلاس جی۲۰ بود، در توییتر/X اعلام کرد:

“صبحی پربار در اجلاس جی۲۰ در دهلی نو بود.”

آشوک کانتا، دبیر سابق وزارت امور خارجه هند، به شبکه الجزیره گفت که پذیرش این بیانیه “دستاوردی قابل توجه در دنیایی متلاشی شده است”. با اشاره به خطر اختلافات غیرقابل حل بین شرکت کنندگان که قبلاً در رسانه ها مطرح شده بود، کانتا اظهار داشت:

“این شگفت انگیز است که بیانیه رهبران کشورهای جی۲۰ در سال ۲۰۲۳ توانست در روز اول اجلاس آماده شود و با این کار آنها همه شک و تردیدها را بر طرف کردند.”

Be the first to comment

پاسخی بگذارید