هشدار لاوروف درباره نظامی شدن شرق آسیا توسط ناتو



ترجمه مجله هفته

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نشست شرق اسیا در جاکارتا درباره خطرات نظامی شدن شرق آسیا توسط ناتو هشدار داد. او به اتحاد نظامی AUKUS اشاره کرد که ایجاد یک مجتمع نظامی با سلاح های هسته ای در این منطقه را فراهم می کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در هجدهمین نشست شرق آسیا (EAS) در جاکارتا، اندونزی، در ۷ سپتامبر شرکت کرد. در این نشست، دیپلمات روسی در مورد نظامی شدن منطقه آسیا و اقیانوس آرام توسط ناتو که در تلاش برای نفوذ به شرق آسیا است، هشدار داد.


بر اساس بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه روسیه، توجه ویژه ای به خطرات نظامی شدن شرق آسیا، در برابر پس زمینه نفوذ نیروهای ناتو و زیرساخت ها در منطقه، با تکیه بر مکانیسم های بازدارندگی ایجاد شده توسط غرب توسط این بلوک، و همچنین با توجه به پروژه AUCUS، که ایجاد یک مجموعه نظامی استراتژیک با یک جزء هسته ای در منطقه را پیش بینی می کند، پرداخته خواهد شد.

در جریان تبادل نظر در مورد مسائل کلیدی دستور کار آسیا و اقیانوس آرام، شرکا در مورد موضع ثابت روسیه در حمایت از تقویت و توسعه معماری امنیتی برابر و غیر قابل تقسیم در منطقه نیز مطلع شدند. لاوروف بر اهمیت حفظ مکانیسم های همکاری چند جانبه در چارچوب انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) بر اساس گفتگوی سازنده و غیر سیاسی و همچنین همکاری با در نظر گرفتن اصول اجماع، احترام متقابل و منافع تاکید کرد.

وی همچنین بر اهمیت تشدید کار عملی در چارچوب اجلاس شرق آسیا، از جمله اجرای ابتکارات روسیه در زمینه مقابله با تهدیدات اپیدمی، توسعه صنعت گردشگری و ایجاد تماس های پایدار بین سازمان های داوطلب در منطقه آسیا و اقیانوس آرام تاکید کرد.

در این نشست، روسیه بر اهمیت همکاری بین دولتی در منطقه و تقویت تعامل سازنده بین انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا و سازمان همکاری شانگهای و همچنین اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید کرد.

اجلاس شرق آسیا در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و هر ساله برگزار می شود. نشست امسال روز پنجشنبه در جاکارتا پایتخت اندونزی آغاز شد. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نماینده روسیه در این نشست است. در این نشست کشورهای آسه آن (برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام) و همچنین شرکای گفتگوی آنها (روسیه، استرالیا، چین، هند، نیوزیلند، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا و ژاپن) حضور خواهند داشت. تیمور شرقی به عنوان یک کشور نامزد آسه آن دعوت شده است.

Be the first to comment

پاسخی بگذارید