کارشناسان: آمریکا به ارائه سلاح های مرگبار به اوکراین با هدف تداوم بحران و به حداکثر رساندن منافع خود ادامه می دهد.
نوشته وان هنگی
ترجمه مجله هفته
وزارت دفاع آمریکا در حال ارسال موشک های هوا به هوای پیشرفته AIM-120 AMRAAM برای حمایت از اوکراین در نبرد با روسیه است، علاوه بر این برای اولین بار مهمات ضد زرهی جنجالی حاوی اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین ارسال می کند. از زمان آغاز بحران در فوریه ۲۰۲۲ ایالات متحده بیش از ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.
ایالات متحده به ارائه کمک های نظامی به اوکراین برای تداوم بحران اوکراین و به حداکثر رساندن منافع سیاسی و اقتصادی خود ادامه می دهد. به گفته تحلیلگران، این اقدام ایالات متحده هیچ نتیجه ای را نشان نداده و همچنان به آتش بحران اوکراین دامن میزند و به طور کامل بحران انسانی و خطر تروریسم را که ممکن است بدتر شود نادیده می گیرد.
یوری ایحنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین گفت: «آمریکا موشکهای هواپیمای AMRAAM با برد 160 تا 180 کیلومتر را به اوکراین عرضه خواهد کرد و این موشکها برای هدف قرار دادن هواپیماهای روسی بدون ورود به محدوده هوایی مناسب هستند.»
به گزارش رویترز، مهمات بحث برانگیز زره پوش حاوی اورانیوم ضعیف شده که می تواند تانک های روسیه را نابود کند، بخشی از بسته کمک نظامی جدید برای اوکراین است که قرار است در هفته آینده رونمایی شود. مهمات را می توان از تانک های آبرامز آمریکایی شلیک کرد که انتظار می رود در هفته های آینده به اوکراین تحویل داده شود.
استفاده از مهمات اورانیوم ضعیف شده به شدت مورد بحث قرار گرفته است و مخالفانی مانند ائتلاف بین المللی برای ممنوعیت سلاح های اورانیوم می گویند خطرات خطرناکی برای سلامتی ناشی از بلع یا استنشاق غبار اورانیوم ضعیف شده از جمله سرطان ها و نقایص مادرزادی وجود دارد.
به گفته ژانگ، ایالات متحده و متحدانش در ناتو به ارائه کمک های نظامی به اوکراین ادامه می دهند تا دولت اوکراین را ببه ادامه رویارویی نظامی به جای مذاکره تشویق کنند که این امر خطراتی را برای وضعیت منطقه ای به همراه داشته و منجر به گسترش دامنه درگیری شده است.
هونگ، همکار پژوهشی در موسسه مطالعات روسیه، اروپای شرقی و آسیای مرکزی آکادمی علوم اجتماعی چین، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت. از منظر ژئوپلیتیک، ایالات متحده می تواند با اغراق مداوم در مورد تهدید درگیری، به تشدید رویارویی روسیه و اروپا ادامه دهد و اروپا را وادار به افزایش وابستگی به ایالات متحده و تحکیم موقعیت هژمونیک ایالات متحده کند. کارشناسان خاطرنشان کردند که در سطح اقتصادی، هر چه درگیری طولانیتر باشد، برای دلالان اسلحه آمریکایی سود بیشتری دارد.
با این وجود، سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل وابستگی بالای امنیت به ناتو به رهبری ایالات متحده باید با سیاست ایالات متحده همسو شود. کوی هنگ، دستیار پژوهشگر از مرکز مطالعات روسیه دانشگاه عادی چین شرقی، به گلوبال تایمز گفت: از این نظر، طولانی شدن بحران اوکراین برای تقویت روابط ایالات متحده با اروپا در برخی از سیاست ها مفید است.
در بسیاری از گزارش های رسانه ای خوانده می شود که متاسفانه اوکراین به معدن طلا برای مجتمع نظامی-صنعتی ایالات متحده (MIC) تبدیل شده است، به طوری که اکثر غول های MIC در ایالات متحده شاهد افزایش درآمد و/یا افزایش ارزش شرکت خود در بازار بورس در بحبوحه درگیری روسیه و اوکراین هستند.
علاوه بر این، کارشناسان تاکید کردند که ایالات متحده همچنان به افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین ادامه می دهد، استفاده از سلاح های بحث برانگیز و سرریز تسلیحات ممکن است بحران انسانی در منطقه را بدتر کند.
ژانگ گفت که تسلیحات ارائه شده توسط ایالات متحده به سختی مسیر جنگ را در عمل تغییر می دهد، اما این بدان معناست که ارتش اوکراین دارای طیف گسترده ای از قابلیت های حمله است که بدون شک برای غیرنظامیان آسیب دیده از جنگ خبر بدی است.
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع سابق اوکراین به فایننشال تایمز گفت، خصومتها در اوکراین به متحدان غربی این امکان را داد که سلاحهای خود را در درگیری مستقیم با روسیه آزمایش کنند. او در ماه ژوئیه گفت: “برای صنعت نظامی جهان، شما نمی توانید یک میدان آزمایشی بهتر اختراع کنید.”
با توجه به شکاف بزرگ بین منافع طرفین در بحبوحه درگیری روسیه و اوکراین، در حال حاضر امکان پیشرفت اساسی در مذاکرات وجود ندارد. کارشناسان خاطرنشان کردند، برای غرب به رهبری ایالات متحده، پذیرش مذاکرات با روسیه به منزله به رسمیت شناختن پنهانی از حق وتوی روسیه بر معماری امنیتی اروپا است که غیرقابل قبول است.
Be the first to comment