موضع روشن کوبا: هاوانا شبکه قاچاق انسان را در هم کوبید.




اپوزیسیون خودفروخته در آستانه نشست های بین المللی، تبلیغات ضدکوبائی ترویج میکنند.

از فولکر هرمزدورف

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

برخلاف دولت آلمان فدرال، کوبا مخالف استخدام مزدوران در جنگ اوکراین است و همچنین با شدت علیه چنین تلاش هایی اقدام می کند. وزارت امور خارجه در هاوانا روز دوشنبه (به وقت محلی) از سرکوب یک شبکه قاچاق انسان مستقر در روسیه خبر داد که در آنجا و در جزیره کارائیب، شهروندان کوبایی را برای جنگ به عنوان مزدور در اوکراین استخدام می کرد. گفته می شود که تمام تلاش های این چنینی “خنثی” شده اند. علیه افرادی که در فعالیت ها شرکت داشتند، تحقیقات جنایی آغاز شده است.

وزارت امور خارجه تأکید کرد: «کوبا در جنگ اوکراین مشارکت نمی کند. ما در حال انجام اقدامات لازم هستیم و با شدت علیه هر کسی که از که به هر شکلی از طریق قاچاق انسان به منظور استخدام مزدور، به گونه ای که شهروندان کوبایی علیه کشوری دیگر دست به سلاح شوند، اقدام خواهیم کرد.» این مقام به «موضع تاریخی ثابت و شفاف» این کشور سوسیالیستی «علیه قاچاق انسان» اشاره کرد. کوبا در سازمان ملل نقش فعالی در مخالفت با هر نوع استخدام مزدور ایفا می کند و چندین ابتکار عمل را که توسط نهادهای سازمان ملل پذیرفته شده است، نوشته است. در عین حال، این وزارتخانه “اطلاعات تحریف شده” را رد می کند که هدف آن نشان دادن کوبا به عنوان “همدستان در اقدامات مذکور” است.
با وجود این توضیحات، پورتال ضد کوبایی Diario de Cuba که در مادرید منتشر می شود و توسط دولت ایالات متحده تأمین مالی می شود، روز سه شنبه مجدداً به نقل از یک جاسوس روسی متولد اوکراین ادعا کرد که کوبا قصد دارد “واحدهای ویژه را به بلاروس بفرستد تا در آنجا علیه اوکراین استفاده شوند.”

بر اساس گزارش رسانه های کوبایی، این قبیل اتهامات بخشی از یک کمپین در آستانه اجلاس «گروه ۷۷ به علاوه چین» در نیمه سپتامبر در هاوانا و مجمع عمومی سازمان ملل متحد است، که در آن مجدداً محکومیت تحریم های ایالات متحده به رای گذاشته می شود. به گزارش روزنامه حزب کمونیست گرانما اوایل هفته جاری، اورلاندو گوتیرز بورونا، فعال ضد کوبایی مقیم ایالات متحده که در کوبا به عنوان تروریست تحت تعقیب است، برای هماهنگ کردن انتشار اخبار جعلی در مورد مشارکت ادعایی نظامیان کوبایی به اوکراین سفر کرده است. علاوه بر این، به گفته کاتو آرکونادا، دانشمند سیاسی باسکی، این سفر ممکن است هدف ایجاد زمینه برای یک حمله تبلیغاتی علیه کوبا و روسیه در سازمان ملل را دنبال کند. بورونا که از جمله خواستار مداخله نظامی ایالات متحده در کوبا است، این فرد قصد دارد علاوه بر اوکراین، به سوئد، لیتوانی و لهستان نیز سفر کند. طبق گزارش گرانما، این سفر توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده تأمین مالی می شود.

در حالی که کوبا موضع خود را علیه استخدام مزدور مجدداً تأیید کرد و تحقیقات جنایی را علیه افراد درگیر آغاز کرد، دولت آلمان فدرال بی توجه به این واقعیت‌ها همچنان ناظر استخدام مزدوران در آلمان است تا با نمادهای نازی روی لباس های خود در اوکراین علیه سربازان روسی بجنگند.
“دولت فدرال به طور کلی مانع شهروندان خود نمی‌شود که برای جنگیدن به اوکراین سفر کنند – و آنها برای این کار نیز به طور پیش فرض توسط دادگستری تحت تعقیب قرار نخواهند گرفت”، به نقل از تاگز اشپیگل در ماه مارس سال گذشته یک سخنگوی وزارت کشور گفت. “از نظر قانونی، آلمانی هایی که به طور رسمی به ارتش اوکراین می پیوندند، در جنگ فقط در صورتی مجرم می شوند که حقوق بین الملل را نقض کنند”، این موضع را وزارتخانه های کشور، دادگستری و امور خارجه به طور همزمان در پاسخ مشترک خود به برنامه خبری کانال دو حکومتی آلمان اعلام کردند.
هر چه باشد این نیز یک موضع شفاف است.