زلنسکی، رزنیکوف را اخراج کرد و رفیق اردوغان را جانشینش کرد.

رزنیکوف و زلنسکی



ترجمه مجله هفته

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین عصر یکشنبه در پیام ویدئویی خود از استعفای الکسی رزنیکوف از سمت وزیر دفاع اوکراین و انتصاب رئیس صندوق دارایی های دولتی، رستم عمروف به عنوان وزیر دفاع جدید خبر داد.

پیش از این در ۱۰ اوت، وب سایت خبری و تحلیلی Ukrainska Pravda گزارش داد که زلنسکی به دنبال جانشینی برای رزنیکوف است و حداقل دو نامزد برای این پست وجود دارد. بعداً، الکسی گونچارنکو، نماینده رادا، گزارش داد که نامزدهای پست وزیر دفاع اوکراین، انتصاب او را رد کرده اند. خود رسنیکوف اعلام کرده بود که آماده استعفا است.

زلنسکی در اظهاراتش گفت. “الکسی رزنیکوف در بیش از ۵۵۰ روز جنگ را درگیر بوده است. من معتقدم که این وزارتخانه به رویکردهای جدید و سایر اشکال تعامل هم با ارتش و هم با کل جامعه نیاز دارد. رستم عمروف اکنون باید ریاست این وزارتخانه را بر عهده بگیرد. رادا عالی اوکراین. این مرد را به خوبی می شناسد و آقای عمروف نیازی به معرفی بیشتر ندارد. من انتظار دارم پارلمان از این نامزدی حمایت کند.”

یاروسلاو شلسنیاک، نماینده پارلمان اوکراین در تلگرام گفت که رسنیکوف اکنون باید به عنوان سفیر کشورش به بریتانیا فرستاده شود. جانشین رزنیکوف، اومروف (عمروف)، یک تاتار کریمه ۴۱ ساله است که قبل از اینکه رئیس صندوق املاک دولتی شود، سرمایه‌دار و سپس نماینده مجلس بود. گفته می شود که او تا بالاترین سطوح دولتی در ترکیه و ارتباطات در جهان عرب روابط خوبی دارد.

در آغاز هفته، رسنیکوف اتهامات جدید فساد علیه وزارتخانه خود را رد کرد. طبق گزارش رسانه های اوکراینی، این در مورد لباس هایی بود که با قیمت بسیار بالایی از یک شرکت ترکیه ای خریداری شده بود. کت های سفارشی “استتار” ظاهراً در طول حمل و نقل تبدیل به “کت های محافظ هوای زمستانی” شدند و هزینه آنها را سه برابر کرد. بر اساس گزارش رسانه ها، یکی از صاحبان این شرکت، اولکساندر کاسای – برادرزاده گنادی کاسایی است که به نوبه خود به حزب ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تعلق دارد.

عمروف و اردوغان


در اوایل زمستان شایعاتی مبنی بر استعفا وجود داشت

رزنیکوف روز دوشنبه از خود دفاع کرد و گفت این گزارش ها “جامعه را گمراه کرده است”. خرید لباس “بر اساس قانون تدارکات عمومی” انجام شده است.

قبلاً در زمستان یک رسوایی فساد در وزارت او در ارتباط با تهیه مواد گران قیمت برای نیروهای مسلح وجود داشت. به گزارش «صدای جدید اوکراین» در آن زمان گفته می‌شد که رزنیکوف می‌تواند توسط رئیس آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR، کیریلو بودانوف، جایگزین شود. خود رزنیکوف اعلام کرد که اگر زلنسکی تصمیم به انجام چنین اقدامی بگیرد، آماده استعفا خواهد بود.
زمانی که هنوز گمانه‌زنی‌هایی در مورد جدایی رسنیکوف وجود داشت، دنیس تروبتسکوی، روزنامه‌نگار اوکراینی، که برای رسانه های آلمانی نیز می‌نویسد، در پلتفرم X اظهار داشت که برخی چیزها در اوکراین “به سرعت شگفت‌آور” در حال تغییر هستند. با توجه به شرایط، شغل رسنیکوف به عنوان وزیر دفاع – که رزنیکوف وکیل هرگز آرزوی این شغل را نداشت – بهر حال این تغییرات “به طور کلی مثبت تلقی می شود.”

رزنیکوف احتمالاً دوست داشت در ابتدای سال وزارتخانه را ترک کند، اما به دلیل “نقش عظیمش در تحویل تسلیحات” دلالی و اختلاس و از اینجور کارها ماند. در آن زمان استعفای او بحث تامین تانک های جنگی هم مطرح بود، اصلا مناسب نبود. اما بر اساس ارزیابی تروبتسکوی اکنون زمان متفاوتی است.