
بلاروس دو سرباز لتونی را به عبور غیر قانونی از مرزهای دولتی متهم کرد.
ترجمه مجله هفته
بر اساس اطلاعات از مینسک، در ۳۰ اوت، دو افسر ارتش لتونی مسلح از مرز ایالتی دو متر عبور کردند. تنش ها در مرز بلاروس و لتونی به دنبال استقرار گروه واگنر در خاک بلاروس افزایش یافته است.
کمیته مرزی بلاروس گزارش داد که دو عضو نیروهای مسلح لتونی مرز بلاروس را در نزدیکی ایست بازرسی گریگوروشچینا (پاتارنیکی در سمت لتونی) در ۳۰ اوت نقض کردند. در این گزارش آمده است:
دوربین های مداربسته تصویری لحظه عبور غیرقانونی از مرز بلاروس توسط دو فرد ناشناس با لباس نظامی را ثبت کردند که ماموران مسلح انتظامی با ورود به سمت بلاروس حدود دو متر بسمت بلاروس دویدند و سپس به لتونی بازگشتند.
سرویس مطبوعاتی تاکید کرد که بلاروس مقامات لتونی را از عبور افراد ناشناس از مرز مطلع کرده است. در این بیانیه آمده است: حضور کارکنان آژانسهای امنیتی مختلف در منطقه مرزی لتونی که هیچ اطلاعی از ویژگیها، اخلاق و فرهنگ مرزداری ندارند، «منجر به ایجاد تنشها و بروز چنین شرایطی میگردد».
پس از تصمیم در مینسک برای پذیرش بنیانگذار گروه واگنر یوگنی پریگوژین و برخی از شبهنظامیانش به بلاروس، کشورهای اروپایی همسایه کنترل مرزهای مشترک خود با بلاروس را افزایش دادند. در پایان ماه ژوئن، مقامات لتونی اعلام کردند که رویدادها را از نزدیک زیر نظر دارند، اما خاطرنشان کردند که استقرار گروه واگنر در بلاروس تهدید نظامی مستقیمی برای اروپا ایجاد نمی کند، اما خطر نفوذ شبهنظامیان واگنر وجود دارد.
در آغاز ماه اوت، گارد مرزی لتونی به رفتار سختگیرانهتری روی آورد و تصمیم گرفت ارتش و پلیس را برای تامین امنیت مرز مستقر کند. در ۱۵ اوت، مرزبانان کارکنان خود را از مرخصی فراخواندند و از ارتش برای تامین امنیت مرزی کمک خواستند. مقامات لتونی یک “تهدید احتمالی” و افزایش تلاش برای عبور از مرزها را به عنوان دلایل بسیج خود ذکر کردند.
علاوه بر مرز با لتونی، وضعیت در مرز بلاروس با لهستان نیز متشنج است. در آغاز ماه اوت، ورشو بلاروس را به نقض حریم هوایی لهستان متهم کرد، که همچنین منجر به تصمیم گیری برای تقویت نیروهای در مرز شد. در اواسط ماه اوت، وزیر دفاع لهستان، ماریوش بلاشاک تصمیم به تشکیل یک نیروی مداخله نظامی در مرز با بلاروس را اعلام کرد.
مینسک اعلام کرد که شبه نظامیان واگنر تجربیات نظامی خود را به ارتش بلاروس منتقل می کنند. در ۱۱ آگوست، لوکاشنکو به دولت و وزارت خارجه دستور داد تا به کشورهای همسایه عضو اتحادیه اروپا طرحی برای حسن همجواری و صلح پیشنهاد دهند که منافع بلاروس را نیز در نظر بگیرد. لوکاشنکو گفت که این امر در مورد لهستان نیز صدق می کند که روابط با آن نیز باید بهبود یابد. رهبر بلاروس تاکید کرد:
« ما همسایه هستیم و همسایگان را ما انتخاب نمیکنیم پس باید با هم کنار بیاییم»
آگنه بیلوتایته وزیر کشور لیتوانی در اواسط اوت گفت که کشورهای بالتیک و لهستان می توانند مرزهای خود را با بلاروس به طور کامل ببندند. وی خاطرنشان کرد:
« این تصمیم یکی از اقدامات پیشگیرانه با هدف کنترل تهدیدات علیه امنیت ملی و تحریکات احتمالی در مرز است.»
در ۲۸ اوت، لهستان و کشورهای بالتیک با یک درخواست مداخله جویانه از لوکاشنکو خواستند تا تمام واحدهای گروه واگنر را از خاک بلاروس خارج کند.