توسط پرنسا لاتینا، سرمقاله
پرنسا لاتین، آمریکا۲۱
ترجمه مجله هفته
میگوئل دیاز-کانل، رئیس جمهور کوبا، به عنوان رئیس جی ۷۷ + چین، حمایت خود را از مسیر چندجانبه گرایی فراگیر، همانطور که در اعلامیه نهایی پانزدهمین اجلاس گروه بریکس تعریف شده است، ابراز کرده است.
اتحاد کشورها، که امروز متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، نشان دهنده یک مکانیسم ادغام است که امید به تقویت چند جانبه گرایی را می دهد، که “امروز به همان اندازه فوری است که برای سرنوشت بشریت ضروری است.”
برای کوبا، مسئولیت بزرگی است که ریاست گروه ۷۷ و چین را بر عهده بگیرد. ما ۷۷ کشور هستیم، دو سوم اعضای سازمان ملل متحد، خانه تقریبا ۱۳۴ درصد از جمعیت جهان، با چالش های عظیم جهان به طور فزاینده نابرابر مواجه هستیم که در آن محرومیت و فقر پس از دو سال بیماری های همه گیر و به دنبال درگیری های چشمگیر چند برابر شده است.
جی ۷۷+چین و بریکس مسئولیت و فرصت تلاش برای تغییر نظم جهانی ناعادلانه کنونی را دارند. دیاز کانل تاکید کرد: این یک گزینه نیست، بلکه تنها جایگزین است.
با توجه به اهمیت روزافزون گروه بریکس در صحنه بین المللی، از گسترش آن استقبال می شود که باعث تقویت ارتباط و نمایندگی جهانی فدراسیون خواهد شد.
رهبر کوبا در سخنان خود خاطرنشان کرد که دگرگونی واقعی معماری مالی بینالمللی کنونی، که او آن را عمیقاً ناعادلانه، نابهنگام و ناکارآمد توصیف کرد، یک خواسته تاریخی از سوی گروه ۷۷+چین و بریکس است.

بانک توسعه جدید ایجاد شده توسط بریکس می تواند و باید جایگزینی برای موسسات مالی فعلی باشد که تقریبا یک قرن از دستور العمل های سختگیرانه برای بهره مندی از منابع جنوب و بازتولید طرح های خود برای انقیاد و سلطه استفاده کرده اند.
گسترش چنین مکانیسمی برای ذخایر خارجی، که می تواند امنیت و ثبات را برای جنوب جهانی تضمین کند، قطعا به کاهش عدم تعادل در سیستم پولی فعلی کمک خواهد کرد. معرفی خطوط اعتباری متقابل در ارزهای ملی توسط بانک های کشورهای بریکس و امکان ایجاد یک ارز واحد برای عملیات انها نیز ابتکاراتی است که می تواند در روابط با سایر کشورهای جنوب جهانی اعمال شود.
دیاز-کانل تاکید کرد که این می تواند انحصار سوء استفاده از ارز ایالات متحده را کاهش دهد که هژمونی را تقویت و تضمین می کند که برای بقیه جهان مضر است.
ما قویا به قدرت وحدت در تنوع اعتقاد داریم و اکنون زمان ان است که با هم برای دفاع از خواسته های تاریخی اقدام کنیم که به دلیل اینکه به موقع مورد توجه قرار نگرفته است، مشکلات امروز ملت های ما را چند برابر کرده است. به منظور دستیابی به اینده ای عادلانه تر و پایدارتر، لحظه اقدام جمعی فقط فردا نیست. اکنون است،” رئیس جمهور کوبا گفت.
دیاز کانل در پایان گفت: “جی-۷۷ و بریکس فرصتی برای ایجاد تغییرات تاریخی دارند. بیایید این کار را به خاطر نسل های آینده انجام دهیم.”
کوبا همراه با بولیوی، هندوراس و ونزوئلا یکی از کشورهای آمریکای لاتین است که می خواهد به گروه بریکس بپیوندد.
سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد که آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت کامل در خواهند آمد.