عراق: آمریکا نیروهای بیشتری به منطقه خلیج فارس می فرستد.
بغداد می خواهد بدون کمک خارجی از پس آن بر آید.
نوشته کارین لوکفلد
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

پنج سال پس از شکست رسمی سازمان جهادی “دولت اسلامی” (داعش) در عراق، پنتاگون به میزان قابل توجهی سطح نیروهای خود را در منطقه افزایش داده است. حداقل ۶۰۰۰ نیروی آمریکایی از ژوئن در خلیج فارس و منطقه تنگه هرمز مستقر شده اند. به گزارش رسانه های آمریکایی، حدود ۲۵۰۰ سرباز در اواسط ژوئیه پایگاه نظامی ایالات متحده را ترک کردند تا “Operation Inherent Resolve” (شعار: “یک ماموریت، چندین کشور”) را به مدت ۹ ماه حمایت و تقویت کنند. قبلاً در اواسط ژوئن، ۵۰۰ سرباز پیاده از گارد ملی به منطقه اعزام شده بودند. سرانجام در اوایل ماه اوت، ۳۰۰۰ ملوان و تفنگداران دریایی آمریکا با دو کشتی جنگی از دریای سرخ به سمت خلیج فارس عبور کردند.
گمانه زنی ها در مورد طرح های احتمالی استقرار نیروهای آمریکایی بسیار زیاد است. روزنامه حامی دولت ترکیه ینی شفق گمانه زنی کرد که ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی می توانند از نیروهای کرد سوریه دموکراتیک (مزدوران آمریکا در سوریه) حمایت کنند. پایگاه اینترنتی المانیتور به نقل از رسانه های عربی اعلام کرد که نیروهای آمریکایی می توانند گذرگاه مرزی عراق و سوریه در القائم/البوکمال را ببندند تا مسیر زمینی ایران به سوریه و لبنان را مسدود کنند.
در یک نشست آنلاین از بغداد در اواسط آگوست، فرمانده نیروهای Inherent Resolve، سرلشکر آمریکایی متیو مک فارلین، اظهار داشت که ائتلاف از نیروهای کرد سوریه دموکراتیک در مبارزه با داعش حمایت می کند و “عملیات نظامی برای مسدود کردن کسی به جز داعش” انجام نمیشود . از ژانویه ۲۰۲۲، داعش قادر به انجام هیچ حمله بزرگی در مناطق تحت کنترل ائتلاف ضد داعش نبوده است. مک فارلین گفت: «این نشان دهنده کارآمدی شرکای ما است و در سوریه این نیروهای دموکراتیک سوریه هستند.»
به گفته ناوگان پنجم ایالات متحده مستقر در بحرین، نیروهای تازه اعزام شده به نیروی دریایی ایالات متحده در خلیج فارس در “جلوگیری از فعالیت های بی ثبات کننده و کاهش تنش های منطقه ای” کمک خواهند کرد. به طور خاص، حملات ادعایی سپاه پاسداران ایران به کشتیرانی بین المللی در خلیج فارس باید دفع شود. تهران می گوید کشتی هایی که در ماه های اخیر توسط طرف ایرانی متوقف شده و در برخی موارد توقیف شده اند، “منافع امنیتی مشروع” کشور را نقض کرده اند. آمریکا متهم است که از فعالیت های نظامی برای بی ثبات کردن منطقه خلیج فارس استفاده می کند.
در همین حال، محمد شیعه السودانی، نخست وزیر عراق تلاش های روشنی برای تقویت همکاری های منطقه ای با کشورهای همسایه انجام می دهد. پس از گفتگو با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در دمشق در اواسط ژوئیه، هر دو سیاستمدار اعلام کردند که می خواهند همکاری “امنیتی” در منطقه مرزی را گسترش دهند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در جریان گفتگوهای واشنگتن در اوایل ماه اوت ماهیت، هدف و هدف مشارکت استراتژیک بین ایالات متحده و عراق را برای یک هیئت نظامی عراقی توضیح داد. مشخص شد که ایالات متحده در حال برنامه ریزی جهت گیری سیاسی متفاوتی برای عراق است. دانا استرول، مسئول سیاست خاورمیانه پنتاگون، تاکید کرد که این یک “مشارکت” است. ایالات متحده میخواست شریک ارتش عراق و همچنین همه ارتش های منطقه باشد. استرول گفت: «در چند دهه دیگر، نیروهای ایالات متحده دیگر به شکل امروزی در عراق حضور نخواهند داشت. اکنون بحث سرمایه گذاری اقتصادی در این کشور و نزدیک کردن آن به کشورهای عربی خلیج فارس از جمله همکاری نظامی است. استرول گفت: «فرصتی برای پیشبرد ادغام عراق با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس وجود دارد. تمرینات نظامی و درگیری نظامی نیز برای این کار مناسب است».
پس از سفر هیئت نظامی عراق به واشنگتن، السودانی گفت که عراق برای ایجاد ثبات در کشور به نیروهای نظامی خارجی نیاز ندارد. همکاری با نیروهای خارجی باید دوباره مورد مذاکره قرار گیرد.