لوئیزا گونزالس از حزب انقلاب شهروندان اولین زنی است که وارد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری می شود. رقیب او سرمایهدار و تاجر موز دانیل نوبوآ است.
نوشته ماریوس وایشلر
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

شورای ملی انتخابات (CNE) اعلام کرد، رئیس جدید دولت در دور دوم انتخابات در ۱۵ اکتبر انتخاب خواهد شد. لوئیزا گونزالس، سیاستمدار جناح چپ و دانیل نوبوآ، تاجر جناح راست، در دور دوم رقابت خواهند کرد.
پس از شمارش ۸۰ درصد آرا، گونزالس، نامزد Revolución Ciudadana (انقلاب شهروندان) به رهبری رئیس جمهور سابق رافائل کوریا، ۳۳ درصد و نوبوآ از حزب راستگرای Acción Democratica Nacional ۲۴ درصد آرا را به دست آوردند. نامزدها برای پیروزی در دور اول به ۵۰ درصد آرا یا ۴۰ درصد آرا با حداقل ده درصد آرا اختلاف از نفر دوم نیاز دارد، گونزالس در مراسمی با حامیان خود اعلام کرد که این یک “پیروزی برای شهروندانی است که علیرغم همه چیز به پای صندوق های رای رفتند و به انقلاب شهروندان رای دادند” و پیروزی بیش از هر چیز برای زنان کشور است، زیرا آنها برای اولین بار یک نامزد زن دارند که توانسته اکثریت آرا را در انتخابات ریاست جمهوری به دست آورد.
از بیش از ۱۳ میلیون واجد شرایط رای خواسته شد تا رای خود را به صندوق بیندازند. رای دادن در اکوادور برای افراد بین ۱۸ تا ۶۴ سال اجباری است.
این انتخابات خارج از روند عادی پس از آن ضروری شد که رئیس جمهور گیرمو لاسو پارلمان را منحل کرد و برای جلوگیری از روند استیضاح، انتخابات جدیدی برای ریاست جمهوری و تمامی ۱۳۷ کرسی مجلس ملی برگزار کرد.
پس از ترور فرناندو ویلاوینسسیو، نامزد ریاست جمهوری، ده روز قبل از انتخابات، تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. لاسو در واکنش به این ترور در سراسر کشور حالت فوق العاده اعلام کرده بود. بیش از صد هزار سرباز و افسر پلیس برای محافظت از مراکز رای گیری مستقر شدند.
با وجود تشدید وضعیت امنیتی، شورای ملی انتخابات از روند رای گیری رضایت داشت. این مقام در شبکه اجتماعی X اعلام کرد تا ساعت ۳ بعد از ظهر، بیش از ۶۰ درصد از همه واجدین شرایط رای دادن قبلاً رای خود را داده بودند. این تقریباً با ارقام انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ مطابقت دارد.
به گفته این مقام، انتخابات بدون حوادث بزرگی برگزار شد. خوان زاپاتا وزیر کشور نیز از برگزاری انتخابات راضی بود. وی در بیانیه ای دو ساعت قبل از بسته شدن رای گیری گفت که همه نامزدها بدون هیچ حادثه توانستند آرای خود را به صندوق های رای بیندازند و عملیات پلیس و حفظ نظم طبق برنامه پیش رفت. نامزدها با اسکورت قوی پلیس و نظامی و پوشیدن جلیقه های ضد گلوله آرای خود را به صندوق انداختند.
با این حال، مشکلاتی برای رای دادن اکوادوری های خارج از کشور وجود داشت. برای اولین بار، این فقط به صورت آنلاین امکان پذیر بود. تا ساعت ۸:۴۴ صبح روز انتخابات، اکوادوری های تبعیدی می توانستند برای رای دادن ثبت نام کنند. مشکلات اغلب در طول تلاش واقعی برای رای دادن به وجود آمد. شبکه های اجتماعی، از گزارش هایی مبنی بر خرابی یا عدم دسترسی به پورتال رای گیری پر بود.
شورای ملی انتخابات مشکلات را تأیید کرد، اما گفت آنها حل خواهند شد: “ما تضمین می کنیم که بر این مشکلات و کمبودها غلبه کنیم و تضمین می کنیم که در پایان روز همه اکوادوری ها بتوانند از حق رای خود استفاده کنند.” . در همان زمان، مقامات گزارش هایی مبنی بر هک شدن انتخابات آنلاین را رد کردند. به گفته شورای ملی انتخابات این سیستم دارای “چندین سطح امنیتی است که مصونیت آن را تضمین می کند.”