نیجر: اختلاف بین آمریکا و فرانسه و رد استفاده از زور توسط اتحادیه آفریقا



ترجمه مجله هفته

لوموند: اتحادیه آفریقا هرگونه مداخله نظامی در نیجر را رد می کند

روزنامه فرانسوی “لوموند” ضمن تایید اینکه اتحادیه آفریقا هرگونه ایده ای برای مداخله نظامی در نیجر را رد می کند، تاکید می کند که این سازمان از تمایلات “اکواس” در رابطه با تشدید بحران با نیامی فاصله گرفته.
رسانه های فرانسوی امروز چهارشنبه گزارش دادند که اتحادیه آفریقا ایده استفاده از زور و توسل به مداخله نظامی در نیجر را رد می کند.
روزنامه فرانسوی “لوموند” به نقل از منابع متعدد گزارش داد که شورای صلح و امنیت آفریقا که مرجع تصمیم گیری در مورد حل مناقشه و اجرای تصمیمات در اتحادیه آفریقا است، در جلسه روز دوشنبه شورا تصمیم گرفت از زور علیه شورای نظامی نیجر استفاده نکند.
این روزنامه خاطرنشان کرد که شورا تصمیم گرفت به طور موقت مشارکت نیجر در فعالیت های اتحادیه آفریقا را با توجه به وضعیت این کشور متوقف کند.

در حالی که منابع دیپلماتیک آفریقایی به روزنامه فرانسوی گفته اند که جلسه شورا با فضایی “متشنج” همراه بوده و بیش از ۱۰ ساعت به طول انجامیده است.

یک منبع دیپلماتیک از درون نهادهای اتحادیه آفریقا گفت: “ما ترجیح دادیم در نیجر مداخله نظامی نکنیم، زیرا ممکن است منجر به خونریزی شود و خسارت بیشتری نسبت به وضعیت فعلی ایجاد کند.”
این نشست یک روز قبل از نشست برنامه ریزی شده سران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا “اکواس” برای بحث در مورد مداخله نظامی احتمالی در نیجر صورت گرفت.

خبرگزاری فرانس پرس روز سه شنبه به نقل از منابع خود فاش کرد که «رؤسای ستادهای گروه اکواس در غنا، پنجشنبه و جمعه آینده، برای بحث در مورد مداخله نظامی احتمالی در نیجر ملاقات خواهند کرد. »

گفتنی است این دیدار که قرار بود شنبه گذشته برگزار شود، به دلایل فنی به تعویق افتاد.

لوموند در گزارش جداگانه‌ای که امروز چهارشنبه منتشر شد، با نشان دادن تفاوت‌های مواضع واشنگتن و پاریس به آنچه «تفرقه بین ایالات متحده و فرانسه» در مورد برخورد با شورای نظامی نیجر معروف شده است پرداخت.

واشنگتن در مورد رهبران کودتی نیجر، به ویژه در مورد مداخله نظامی احتمالی کشورهای غرب افریقا، خط مشی ملایمتری نسبت به پاریس دارد.

مدت زمانی که اکنون از کودتا گذشته است “به سود رهبران کودتا بوده که در حال حاضر در نیامی در قدرت هستند”، به ویژه که اختلاف نظرها در مورد برداشتن گام های بعدی، در سراسر قاره افریقا بین “تندروهای علیه رهبران شورای امنیت نیجر، و کسانی که از گفتگو با انها دفاع می کنند بالا گرفته است، و افزایش نظرات متفاوت در میان کشورهای غربی، به ویژه بین امریکایی ها و فرانسوی ها در حال رشد است.

این روزنامه فرانسوی تاکید کرد که واشنگتن و پاریس دو موضع متفاوت و متضاد دارند، زیرا فرانسه نه تنها خواستار آزادی بازوم، بلکه بازگشت او به سمت ریاست جمهوری است. فرانسوی ها همچنین از گزینه نظامی مورد حمایت برخی کشورهای آفریقایی، به ویژه نیجریه و ساحل عاج حمایت می کنند.

در واشنگتن، این روزنامه تأیید کرد که اکثر تصمیم گیرندگان معتقدند که لازم است “درب گفتگو با شورای نظامی باز بماند، حتی اگر این به معنای فاصله گرفتن از فرانسه باشد.”

این روزنامه خاطرنشان کرد که واشنگتن در تلاش است تا روی “همکاری با شورای نظامی” کار کند، زیرا دولت آمریکا ویکتوریا نولند معاون وزیر امور خارجه موقت آمریکا را در ۷ اوت به نیامی فرستاد، در حالی که پاریس مذاکره مستقیم با شورای نظامی را غیرقابل قبول و غیرممکن می داند. .

این روزنامه به نقل از یک مقام فرانسوی نوشت که «گام‌های واشنگتن خنجری از پشت است»، زیرا ایالات متحده گفته است که «درها را برای ادامه گفت‌وگوها باز نگه می‌دارد».

حمایت مردمی از شورای نظامی آنهم بدون مرز

ساکنان پایتخت نیجریه ابتکاری را برای کمک به ارتش این کشور برای مقابله با تهدیدات رو به رشد آغاز کرده اند، به ویژه پس از اینکه اکواس نیروی نظامی را برای آماده سازی برای مداخله نظامی احتمالی در نیجر بسیج کرده است.

ساکنان نیامی پایتخت روز چهارشنبه خواستار استخدام گسترده داوطلبان برای کمک به ارتش این کشور در مواجهه با تهدیدات رو به رشد جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (ECOWAS) شدند که اعلام کرد از گزینه نظامی برای بازگرداندن رئیس جمهور برکنار شده محمد بازوم استفاده خواهد کرد.

یکی از بنیانگذاران این ابتکار، امسارو باکو، گفت که این ابتکار، که توسط گروهی از مردم محلی هدایت می شود، با هدف جذب ده ها هزار داوطلب از سراسر کشور برای ثبت نام به عنوان داوطلبان دفاعی نیجر، چه برای مبارزه و چه برای کمک به مراقبت های پزشکی و ارائه تدارکات لجستیکی، فنی و مهندسی.

رهبران کودتای نیجر قاطعانه در مورد هرگونه مداخله علیه کشورشان هشدار دادند و تاکید کردند که “هر مداخله ای باعث می شود ما مجبور شویم تا آخرین نفس از خود دفاع کنیم.”

رهبران شورای نظامی، فرانسه را به تمایل به مداخله نظامی برای بازگرداندن بازوم منفور که به پاریس وفادار است، متهم کردند و در ضمن شورای امنیت نیجر لغو تعدادی از توافقات نظامی با پاریس را علاوه بر پایان دادن به ماموریت های سفرای این کشور در فرانسه، ایالات متحده، نیجریه و توگو اعلام کرد.