مینی ناتو



نشست سران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی برای تشکیل ساختار کوچک ناتوی”ویرانگر”.

گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته

در حالی که کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده به دنبال همکاری های امنیتی عمیق تر به بهانه نگرانی در مورد برنامه هسته ای کره شمالی هستند، نشست آینده بین رهبران سه کشور در کمپ دیوید در مریلند در اواخر این هفته با هدف تشکیل یک ساختار “مینی ناتو” است که برای امنیت منطقه مخرب خواهد بود و وضعیت را با درگیری های بیشتر پیچیده تر می کند. برخی از کارشناسان روز چهارشنبه هشدار دادند.
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز سه شنبه با همتایان ژاپنی و کره جنوبی خود ملاقات کرد، قبل از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، میزبان فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن و یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی در کمپ دیوید در روز جمعه باشد. این نشست که اولین بار است رهبران سه کشور به طور خاص برای یک نشست سه جانبه گرد هم می آیند، توسط مقام امریکایی به عنوان “نقطه عطف جدیدی در همکاری سه جانبه” توصیف شده است و انتظار می رود که انها برنامه هایی را برای گسترش همکاری های نظامی اعلام کنند.
بلینکن گفت رهبران سه کشور در مورد همکاری عملی در طیف وسیعی از زمینه‌ها، از امنیت فیزیکی گرفته تا امنیت اقتصادی، از کمک‌های بشردوستانه تا مالی توسعه، و از سلامت جهانی تا که فناوری های حیاتی و نوظهور.

با این حال، وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه هشدار داد که چین نباید نشست سه جانبه را “تحریک آمیز” ببیند، اگرچه برخی رسانه ها و ناظران آمریکایی می گویند “نگرانی فزاینده” در مورد نفوذ چین و “تهدید هسته ای” از طریق کره شمالی وجود دارد. موضوعاتی است که در این اجلاس مورد بحث قرار خواهد گرفت.

به گزارش رویترز، انتظار می رود این نشست منجر به بیانیه ای مشترک شود که حاوی “ابراز نگرانی مبهم” در مورد تمایل ادعایی چین برای تغییر وضعیت جزیره تایوان باشد.

در این بیانیه آمده است: انتظار می رود سه کشور در نشست سران درباره یک اتحاد امنیتی سه جانبه به اجماع دست یابند و به تدریج یک مکانیسم امنیتی “مینی ناتو” را برای شمال شرق آسیا از طریق تبادل فناوری های دفاعی خاص و تمرین های نظامی مشترک تشکیل دهند. لی هایدونگ، استاد دانشگاه امور خارجه چین، روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت.

در واقع، این مکانیسم “مینی ناتو” بر نگرانی های ناشی از تهدید موشک ها و سلاح های هسته ای در شبه جزیره کره سرمایه گذاری می کند. لی گفت، اما طراحی این مکانیسم با هدف حل معضل امنیتی موجود در شمال شرق آسیا نیست.

در عوض، باید از چالش‌های امنیتی موجود برای ایجاد چارچوب اتحادی که بر دستور کار امنیتی منطقه تسلط داشته باشد، بهره‌برداری کرد که منعکس کننده نیات مخرب ایالات متحده است.

به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، کانگ سون نام وزیر دفاع کره شمالی روز سه شنبه در یازدهمین کنفرانس امنیت بین المللی مسکو از آمریکا انتقاد کرد و گفت که واشنگتن وضعیت شمال شرق آسیا را تا آستانه جنگ هسته ای پیش می برد.

این مقام کره شمالی گفت: از اوایل سال جاری، ایالات متحده تسلیحات هسته ای راهبردی عظیمی را در کره جنوبی مستقر کرده و چندین تمرین نظامی مشترک بزرگ انجام داده است که شبیه جنگ همه جانبه با ما است.
یون از کره جنوبی همچنین خواستار همکاری امنیتی عمیق تر با ایالات متحده و ژاپن شد که حتی بر “مشارکت” بین کره جنوبی و ژاپن به مناسبت روز آزادی این کشور در ۱۵ اوت تاکید کرد. در گذشته، رهبران کره جنوبی معمولاً از سخنرانی خود در این تاریخ استفاده می کردند تا از ژاپن بخواهند که از تجاوزات خود در طول جنگ جهانی دوم عذرخواهی کند.

رویترز گفت، برخی ناظران آمریکایی بر این باورند که دولت بایدن به دنبال “سوء استفاده” از نزدیکی توکیو و سئول برای “نهادینه” کردن برخی از پیشرفت ها است.

دونگ شیانگرونگ، کارشناس ارشد موسسه ملی استراتژی بین‌المللی در آکادمی علوم اجتماعی چین، روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت که نشست سران در کمپ دیوید ادامه‌ای از نشست سه جانبه در حاشیه اجلاس سران G7 در هیروشیما در ماه مه است. .

او گفت: “پس از روی کار آمدن دولت یون، اساساً یک الگوی مثلثی با بایدن-کیشیدا-یون ظاهر شد. فراوانی این جلسات مثلثی در واقع از روابط سه جانبه گذشته ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی فراتر رفته است.”

برخی کارشناسان هشدار دادند که ایالات متحده از طریق اجلاس سه جانبه، نه تنها به دنبال ایجاد یک گروه نظامی چندجانبه جدید در منطقه آسیا و اقیانوسیه است، بلکه به دنبال تقویت به اصطلاح اقتصادی و فناوری «جنگ سرد جدید» است. از طریق افزایش جنگ سرد ژئوپلیتیکی. آنها گفتند که اگر ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی واقعاً بر چنین گروه ژئوپلیتیکی ضد چین تأکید کنند، خطر خرابکاری در روند ادغام اقتصادی پس از جنگ سرد در منطقه آسیا به همراه خواهد داشت.

با این حال، برخی از کارشناسان تردید دارند که آیا ژاپن و کره جنوبی واقعاً اختلافات خود را برای همکاری سه جانبه کنار بگذارند و آیا اصلا نزدیکی بین دو کشور می تواند پایدار باشد یا خیر.

وی ادامه داد: «در حال حاضر، به نظر نمی رسد که اختلافات داخلی آنها بر همکاری سه جانبه بین سه کشور تأثیر بگذارد. دونگ گفت: اگرچه یک موضع نسبتاً دوگانه نسبت به ژاپن در داخل کره جنوبی وجود دارد، اما “در دولت یون، یک رویکرد رسمی و بیشتر طرفدار ژاپن، تا حد زیادی شکل گرفته است.”