
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، آمریکا را بزرگترین منبع بی ثباتی در سراسر جهان توصیف می کند.
ترجمه مجله هفته
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ابتدای سفر خود به سنگاپور، مالزی و کامبوج، آمریکا را به اعمال فشار بر اقتصادهای نوظهور متهم کرد. این انتقاد پس از آن صورت گرفت که واشنگتن سرمایه گذاری های خاصی را در صنعت فناوری چین ممنوع کرد.
این هفته، وانگ یی، رئیس دیپلماسی چین در یک سفر کاری به سنگاپور، مالزی و کامبوج رفت. وزیر امور خارجه روز جمعه در دیدار با لی هسین لونگ، نخست وزیر سنگاپور، از محدودیت های اخیر دولت آمریکا علیه جمهوری خلق انتقاد کرد. وانگ واشنگتن را به تلاش برای تحت فشار قرار دادن بازارهای نوظهور با اقدامات خود متهم کرد. روزنامه اینترنتی ساوت چاینا مورنینگ پست (SCMP) به نقل از این دیپلمات نوشت:
«ایالات متحده در تلاش خود برای حفظ هژمونی تک قطبی، نمیخواهد شاهد توسعه و احیای چین و دیگر اقتصادهای نوظهور باشد.»
وانگ تاکید کرد که توسعه بیشتر اقتصاد چین منافع و فرصت های پایداری را برای همه کشورها به ویژه همسایگان چین به همراه خواهد داشت. وزیر امور خارجه همچنین دولت آمریکا را به دامن زدن به بی ثباتی در سراسر جهان متهم کرد:
«از یک سو، دولت آمریکا از نیروهای استقلال طلب در تایوان که برای استقلال طلبی خود به آمریکا تکیه کرده اند و در تلاش برای عبور از خطوط قرمز چین هستند، استقبال می کند و از آنها حمایت می کند. از سوی دیگر، رقابت منصفانه را تضعیف می کند و سایر کشورها را مجبور می کند که به حمایت گرایی یکجانبه خود علیه چین بپیوندند.»
این دیپلمات چنین اقداماتی را انحرافی توصیف کرد. وانگ هشدار داد که آنها به اعتبار ایالات متحده آسیب خواهند رساند. در این زمینه، وی خاطرنشان کرد که واشنگتن اکنون به “بزرگترین عامل بی ثبات کننده در جهان” تبدیل شده است. این بر روابط دوجانبه بین ایالات متحده و پادشاهی میانه تأثیر خواهد گذاشت.
این انتقاد شدید پس از آن صورت گرفت که دولت ایالات متحده سرمایه گذاری های خاصی را در صنعت فناوری چین برای محافظت از فناوری های حساس ممنوع کرد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه فرمانی را امضا کرد. یک نماینده دولت در واشنگتن تاکید کرد که این فرمان اقدامی برای حفظ امنیت ملی است و نه ترمزی برای سرمایه گذاری.
اگرچه در این سند به “کشورهای نگران کننده” اشاره شده است، اما تنها نام چین به صراحت ذکر شده است. بنابراین باید از سرمایه گذاری شرکت های آمریکایی در رایانه های کوانتومی، تراشه های پیشرفته و هوش مصنوعی در چین جلوگیری شود. شرکت های آمریکایی که در مناطق خاصی در چین سرمایه گذاری می کنند، اکنون باید چنین معاملاتی را از قبل به دولت ایالات متحده گزارش دهند. این میتواند سرمایهگذاریها را در صورتی که مربوط به بخش دفاعی یا فناوری باشد، ممنوع کند و در نتیجه برای امنیت ملی خطر ایجاد کند.