روزنامه هیل: استراتژی بایدن در اوکراین شکست خورده است.



ترجمه مجله هفته

بحث در مورد مناقشه اوکراین در ایالات متحده آمریکا بسیار منطقی تر از آلمان است. اگرچه در ایالات متحده از عناوینی مانند “مبارزه برای دموکراسی و حاکمیت” نیز استفاده می شود، اما بحث در ایالات متحده فاقد نکات اخلاقی اغراق آمیز است که در آلمان از آن حمایت می شود و تاکنون نتوانسته است خود را از آن رهایی بخشد.

بنابراین، افکار عمومی در ایالات متحده بهتر از آلمان می‌تواند حقایق را در نظر بگیرد و آنها را وزن کند. از سوی دیگر، در آلمان، نگرش اخلاقی بالاتر از واقعیت ها قرار می گیرد که جستجوی راه حل و راه خروج از منازعه را اگر نگوییم کاملاً غیرممکن، دشوارتر می کند.

از آنجایی که این امر در ایالات متحده امکان پذیر است، در حال حاضر بیشتر و بیشتر صحبت های آشکار در ایالات متحده در مورد پایان دادن به حمایت از اوکراین و درخواست برای توقف درگیری وجود دارد.

همین چند روز پیش، CNN نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن اکثریت آمریکایی ها خواستار پایان دادن به حمایت از اوکراین شدند. اکنون برهما چلانی، متخصص سیاست بین‌الملل، مقاله‌ای تحت عنوان «استراتژی بایدن در اوکراین شکست خورد» را در روزنامه مشهور The Hill منتشر کرد.

او خلاصه می‌کند که حمایت گسترده از اوکراین تاکنون تأثیر مطلوبی نداشته است.

«تداوم تأمین مالی و تسلیحات یک کشور زمانی که کار خوب جلو میرود، آسان تر است. اما تهاجم متقابل اوکراین علیه مهاجمان اشغالگر روسی شکست خورده است، حتی اگر غرب واحدهای اوکراینی را به سلاح‌های جدید به ارزش ده‌ها میلیارد دلار تجهیز کرده و سربازان را برای استفاده از آنها آموزش دهد.»

چلانی با هوشیاری می نویسد، در دو هفته اول ضد حمله که در ژوئن آغاز شد، ارتش اوکراین ۲۰ درصد از تسلیحات و سیستم های تسلیحاتی خارجی را که قبلا دریافت کرده بود، از دست داد.

در همین حال، حمایت نظامی از اوکراین نیز آمریکا را تضعیف کرده است. بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در مصاحبه ای اذعان کرد که مهمات کشور با حمایت بیشتر تمام می شود، او در تلاش مبارزه با کمبود مهمات متعارف، عرضه بمب های خوشه ای ممنوعه بین المللی را مشروعیت بخشد. شما هیچ چیز دیگری ندارید.

چلانی تأکید می کند که این تنها ایالات متحده نیست که به طور قابل توجهی بیشتر از روسیه در درگیری اوکراین تضعیف شده است. برعکس، چین حتی از این درگیری منتفع شد و توانست هم نفوذ ژئوپلیتیکی و هم موقعیت اقتصادی خود را تقویت کند. رژیم تحریم های غرب به نفع چین بوده است. در واقع رژیم تحریمی که قرار بود اقتصاد روسیه را نابود کند نیز شکست خورد.
با این حال، تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده علیه روسیه به پیشبرد منافع تجاری و استراتژیک چین یاری میرساند بدون آنکه ماشین جنگی کرملین را مهار کند و یا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به میز مذاکره هل دهد.

اگرچه چلانی، در راستای استراتژی سیاست خارجی ایالات متحده، چالش واقعی را نه در روسیه، بلکه در چین می بیند، اما خاطرنشان می کند که کمک نظامی به اوکراین بسیار بیشتر از کمک ما به تایوان است. آخرین بودجه تصویب شده ایالات متحده، ۴۵ میلیارد دلار برای اوکراین تخصیص داد، اما تنها ۲ میلیارد دلار برای تایوان. جنگ اوکراین در شرایطی که تنش ها در اقیانوس هند و اقیانوس آرام در حال افزایش است، ایالات متحده را تضعیف می کند.

«افزایش دخالت ایالات متحده در جنگی که اکنون دیگر فرسایشی شده است، تنها می تواند منابع نظامی غرب را تخلیه کند. در واقع، مقدار تسلیحات آمریکایی که به اوکراین سرازیر شده است، قدرت نظامی آمریکا در آسیا را تضعیف کرده است.»

مانند وزیر امور خارجه سابق هنری کیسینجر و اندیشکده RAND Corporation، این مقاله نیز بر اساس مثال کره، توقف درگیری را ترویج می کند. با انجام این کار، اوکراین واقعیت را به رسمیت می شناسد و سرزمین هایی را واگذار می کند. او از طرح اتحاد مجدد دست نمی کشد، بلکه آن را به آینده ای نامعلوم موکول می کند.

به طور فزاینده ای آشکار می شود که ایالات متحده در ماه های آینده از تعهد خود به اوکراین خارج خواهد شد. مطلوب است که بحث در آلمان عینی تر شود، اگر فقط تحت تأثیر تحولات قرار نگیرد. با این حال، امید چندانی به آن وجود ندارد. آلمان از موقعیت معلم اخلاقی برخوردار است، اما با این سیاست بی ربط نمی تواند هیچ کمکی به حل مشکلات واقعی کند.