مادر کودتای مایدن در نیجر، نخست وزیر جدید منصوب شد

شورای نظامی نیجر نخست وزیر را منصوب کرد نماینده آمریکا جزئیات مذاکرات با او را فاش کرد.

نخست وزیر جدید نیجر، علی مهمان لامین زین



ترجمه مجله هفته

رهبران شورای نظامی نیجر علی مهمان لامین زین را به عنوان نخست وزیر منصوب کردند. معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی با ژنرال موسی سالو بارمو فرمانده نیروهای ویژه و دیگر افسران دیدار کرد.

رهبران کودتای نظامی نیجر روز سه شنبه انتصاب علی مهمان لامین زین، اقتصاددان و وزیر دارایی سابق را به عنوان نخست وزیر این کشور پس از برکناری محمد بازوم اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است: “آقای لامین زینی علی محموده با تصمیم رئیس شورای ملی حفاظت ملی و رئیس دولت به عنوان نخست وزیر منصوب می شود.”
لامین زینی در حال حاضر نماینده بانک توسعه آفریقا در پایتخت چاد، نجامنا است و قبلا همان موقعیت را در ساحل عاج و گابن داشت.

دیدار نولند با فرمانده نیروهای ویژه نیجر
در همین حال، ویکتوریا نولاند (مادر کودتای مایدان در اوکراین در سال ۲۰۱۴)، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی، اعلام کرد که برای دیدار با بخش گسترده ای از “جامعه مدنی” در آنجا به نیجر سفر کرده است تا “حمایت خود را نشان دهد و راه هایی برای حل دیپلماتیک مشکل پیدا کند.”

نولند در یک جلسه تلفنی به خبرنگاران گفت که درخواست های متعدد او برای ملاقات با رئیس جمهور برکنار شده بازوم رد شده است و او قادر به دیدار با ژنرال عبدالرحمان تیانی، رئیس NTC نیست.

نولند گفت که او با فرمانده نیروهای ویژه، ژنرال موسی سالو بارمو و سه افسر دیگر برای بیش از دو ساعت، در مکالمات بسیار صریح و گاهی اوقات “بسیار دشوار” ملاقات کرد و اشاره کرد که بارمو، در موقعیت قبلی خود به عنوان سرهنگ، از نزدیک با نیروهای ویژه ایالات متحده در کشور کار می کرد.

نولند گفت که امیدوار است رهبران نظامی نیجر “درها را برای دیپلماسی باز نگه دارند” و اشاره کرد که او پیشنهاداتی را برای “ادامه گفتگو” مطرح کرده است.
بر اساس اظهارات نولند، او گفت: “طرف دیگر ایده های خود را در مورد چگونگی حرکت به جلو دارد، اما آنها مطابق با قانون اساسی نیستند” و افزود که این امر روابط بین دو کشور را “دشوار” می کند.
به نوبه خود، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای نگرانی شدید واشنگتن از تحولات نیجر را ابراز کرد و بر حمایت خود از رژیم سابق تاکید کرد.

«در این بیانیه امده است که در این بیانیه به سفر نولند به این کشور آفریقایی اشاره شده و در آنجا با اعضای کودتای نظامی نیجر دیدار کرده است تا توضیح دهد اگر نیجر به نظم قانون اساسی خود احترام نگذارد، چه چیزی در انتظارش است.»

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: این شامل از دست دادن احتمالی صدها میلیون دلار در قالب حمایت اقتصادی و امنیتی از مردم نیجر است.
نولند گفت که در تماس نزدیک با متحدان و شرکای ما، از جمله جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) باقی خواهد ماند.
وزارت امور خارجه در بیانیه خود گفت که ایالات متحده تصمیم گرفت “برخی از کمک ها” به دولت نیجر را متوقف کند.
این دیدار همزمان با انقضای مهلت اکواس برای شورای نظامی نیجر برای بازگرداندن رژیم سابق و رئیس جمهور برکنار شده است.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) طرحی را برای “مداخله نظامی احتمالی” در نیجر تهیه کرده بود، اما تا زمانی که مهلت دو روز پیش به پایان رسید، هیچ نشانه ای از اجرای آن دیده نشده.

قابل توجه است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که دولتش تصمیم گرفته است برخی از “برنامه های کمک خارجی” را که به نفع دولت نیجر است، متوقف کند.

بلینکن گفت: «واشنگتن به فعالیتهای خود در نیجر، از جمله عملیات دیپلماتیک و امنیتی برای محافظت از پرسنل امریکایی ادامه میدهد» و خواستار بازگشت فوری دولت منتخب دموکراتیک نیجر شد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که کشورش به بررسی کمک های خارجی و همکاری با تحولات میدانی، در راستای اهداف سیاست و محدودیت های قانونی ما ادامه خواهد داد و اشاره کرد که “ارائه کمک ایالات متحده به دولت نیجر به حکومت دموکراتیک و احترام به نظم قانون اساسی بستگی دارد.”
روز پنجشنبه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواستار آزادی فوری محمد بازوم، رئیس جمهور برکنار شده و خانواده اش و حفاظت از دموکراسی شد که به ادعای وی در نیجر به سختی به دست آمده است.
چند روز پیش، روزنامه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک دیپلمات و یک مقام آمریکایی آشنا با آخرین مذاکرات گفت که دولت آمریکا در حال آماده شدن برای تخلیه احتمالی اکثر کارکنان سفارت خود در نیجر است.

به گزارش پولیتیکو، تصمیم نهایی برای تخلیه هنوز گرفته نشده است، اما قریب الوقوع است و سفارت یک فرم تماس برای شهروندان عادی امریکایی که ممکن است برای خروج از نیجر نیاز به کمک داشته باشند، صادر کرده است.

رابرت استریک، که این شرکت را برای تخلیه آمریکایی های در معرض خطر در خارج از کشور اداره می کند، به پولیتیکو گفت که اعضای ارشد دولت ایالات متحده با تیم او تماس گرفتند تا در مورد توانایی شرکت او برای انتقال شهروندان آمریکایی از نیجر تحقیق کنند.

کاخ سفید گفت که ایالات متحده “در حال حاضر از متحدان اروپایی در تخلیه شهروندان خود” از نیجر پیروی نخواهد کرد و جان کربی، سخنگوی امنیت ملی، اشاره کرد که “هیچ خطر قریب الوقوعی” وجود ندارد.

کربی گفت: واشنگتن قطعا از تلاشهای فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی برای تخلیه شهروندانشان آگاه است. در عین حال، ما هیچ نشانه ای از تهدید مستقیم علیه شهروندان آمریکایی یا تاسیسات ما نداریم، بنابراین ما در حال حاضر موضع خود را در مورد حضور در نیجر تغییر نداده ایم.