
ترجمه مجله هفته
در مقابل تهدید “اکواس” برای مداخله نظامی.. نیجر حریم هوایی خود را می بندد.
نیجر در میان استقبال مردمی از تسلیم نشدن در برابر فشارها، حریم هوایی خود را در مقابل تهدید جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا به مداخله نظامی، می بندد.
نیجر روز یکشنبه حریم هوایی خود را تا اطلاع ثانوی با استناد به تهدید مداخله نظامی جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) پس از اینکه رهبران کودتا ضربالاجل این گروه برای بازگرداندن محمد بازوم، رئیسجمهور مخلوع را رد کردند، بست.
در بیانیه شورای نظامی که از تلویزیون دولتی پخش شد، عصر دیروز آمده است که حریم هوایی نیجر از امروز بسته شده است، زیرا تهدید مداخله آشکارتر شده است.
در این بیانیه تاکید شده است که نیروهای مسلح نیجر و تمامی نیروهای دفاعی و امنیتی با حمایت قاطعانه مردم آماده دفاع از تمامیت ارضی این کشور هستند و با اشاره به وجود پیش استقرار نیروهای “اکواس” در دو کشور آفریقای مرکزی در حال آماده شدن برای مداخله، بدون ارائه جزئیات.
برنامههای تلویزیونی دیروز شامل میزگردی با هدف بسیج همبستگی در مواجهه با تحریمهای “ECOWAS” بود که حکومت نظامی در نیجر آن را غیرقانونی، ناعادلانه و غیرانسانی اعلام کرد و منجر به قطع برق و افزایش قیمت مواد غذایی اساسی در کشور شده است.
هزاران نفر از حامیان حکومت نظامی در نیامی، پایتخت، تجمع کردند و از تصمیم مبنی بر عدم تسلیم در برابر فشارهای خارجی یا عقب نشینی از کودتا استقبال کردند. در صورت لزوم، بدون توسل به خشونت، از اداره جدید نظامی حمایت کنیم.
سازمان دهندگان شعارهای “زنده باد نیجر” را رهبری می کردند، در حالی که به نظر می رسید بیشتر احساسات خصمانه با “ECOWAS” و فرانسه، قدرت استعماری سابق این کشور باشد تا نشانه هایی از حمایت از حکومت نظامی که قدرت را در این کشور به دست گرفته است.
ژنرال بازنشسته آمادو آدامو گفت: “مردم نیجر فهمیدهاند که این امپریالیستها خواهان مرگ ما هستند. انشاءالله درد و رنج آنها خواهد بود. در حال حاضر به دست می آید.” آخرین”.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا اعلام کرده بود که رهبران دفاعی در کشورهای غرب آفریقا طرحی را برای “مداخله نظامی احتمالی” در نیجر، در صورتی که رهبران شورای نظامی انتقالی از سمت خود کناره گیری نکنند، طراحی کرده اند.
در حالی که این گروه منطقه ای افریقایی در مورد گام های بعدی خود یا مهلت دقیق برای بازگرداندن رژیم سابق اظهار نظر نکرد، گفت که امروز بیانیه ای را پس از تعهد خود برای مداخله نظامی که ترس از وقوع درگیری در منطقه در حال حاضر بی ثبات را افزایش می دهد، صادر خواهد کرد.
پیش از انکه اکواس اعلام کند که ممکن است در نیجر مداخله نظامی کند، رهبران کودتا نسبت به هرگونه مداخله نظامی در کشورشان هشدار دادند و گفتند که نشست این گروه که در نیجریه برگزار شد، با هدف تایید طرح تجاوز علیه نیجر با انجام مداخله نظامی قریب الوقوع در نیامی، پایتخت نیجر، با همکاری کشورهای افریقایی که عضو این سازمان نیستند و برخی از کشورهای غربی است.
رهبران نظامی نیجر تاکید کردند که “هر گونه مداخله نظامی در نیامی باعث می شود که ما مجبور شویم تا اخرین نفس از خود دفاع کنیم” و افزودند: “ما می خواهیم یک بار دیگر به جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا یا هر ماجراجوی دیگری عزم راسخ خود را برای دفاع از میهنمان یاداوری کنیم.”
به همین ترتیب، رهبران کودتای نظامی در نیجر، فرانسه را متهم کردند که گفت از تلاشها برای “خنثی کردن کودتا” حمایت میکند، بدون اینکه مشخص کند آیا این شامل کمک نظامی میشود یا خیر، به اینکه میخواهد برای بازگرداندن محمد بازوم، رئیسجمهور مخلوع به وظایفش مداخله نظامی کند.
مالی و بورکینافاسو تأیید کردند که هرگونه مداخله نظامی علیه نیامی به عنوان “اعلام جنگ علیه اواگادوگو و بامکو” تلقی خواهد شد و هشدار دادند که این امر منجر به خروج مالی و بورکینافاسو از ECOWAS خواهد شد.
در چاد، یک منبع نزدیک به محافل تصمیم گیری در نجامنا گفت که کشورش “در هیچ عملیات نظامی در نیجر شرکت نخواهد کرد” و تاکید کرد که “مردم آفریقا در همه کشورهای منطقه هرگونه مداخله نظامی در نیجر را رد می کنند. “
عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر تاکید کرد که بحران نیجر “با منطق حل می شود و نه با زور” و تاکید کرد که کشورش مداخله نظامی نخواهد کرد و با همسایگان خود که برادر و خواهر باقی خواهند ماند، از زور استفاده نخواهد کرد و به نفع مشروعیت قانون اساسی و علیه استفاده از زور است.
در مورد سنگال، این کشور از طریق وزیر خارجه خود آیساتا تال سال اعلام کرد که در صورت تصمیم سازمان “ECOWAS” در مداخله نظامی در نیجر شرکت خواهد کرد.
همه اینها پس از ان صورت گرفت که ارتش نیجر در ۲۷ ژوئیه برکناری محمد بازوم، رئیس جمهور این کشور و تشکیل شورای ملی حفاظت از سرزمین پدری را که توسط گروهی از فرماندهان ارشد ارتش رهبری می شود، اعلام کرد.
محمد بازوم، رئیس جمهور برکنار شده نیجر که در سال ۲۰۲۱ انتخاب شد، متحد نزدیک فرانسه، قدرت استعماری سابق نیجر است و این کشور شاهد تلاش برای کودتا در ۳۱ مارس ۲۰۲۱، تنها دو روز قبل از مراسم تحلیف خود بود.
وضعیت در این کشور افریقایی نگرانی هایی را در مورد اینده کشور و منطقه ایجاد می کند، در حالی که نیجر به دلیل تهدید گروه های مسلح رو به رشد در منطقه ساحل با چالش های امنیتی فزاینده ای مواجه است و غرب، به ویژه فرانسه و ایالات متحده امریکا را نگران می کند، به ویژه از انجا که رئیس جمهور برکنار شده اولین مرد پاریس در کشورهای ساحل افریقا است.