
ترجمه مجله هفته
تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به چندین موضوع از جمله ناکامی واشنگتن در اتخاذ موضع مناسب در مورد عملیات وحشیانه ماه گذشته در جنین ابراز نگرانی کرده است.
ریاض المالکی، وزیر امور خارجه فلسطین در 3 اوت گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا “ناامیدکننده” است و افزود که فلسطین “به طور فزاینده ای برای حمایت به چین روی می آورد”.
این مقام مسئول در دیدار با نمایندگان چندین سازمان رسانه ای بین المللی در مقر وزارت خارجه فلسطین در شهر رام الله اشغالی کرانه باختری این کشور اظهار نظر کرد.
خبرنگار خبرگزاری آناتولی (AA) نیز در این نشست حضور داشت.
مالکی گفت: «سه سال از وعده های پرزیدنت بایدن می گذرد و ما فقط شاهد تجدید حمایت مالی از آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNRWA) و برخی حمایت ها از بیمارستان های شرق بیت المقدس بوده ایم».
با وجود حمایت مجدد از UNRWA، آژانس سازمان ملل متحد همچنان با کسری بودجه زیادی مواجه است و خدمات آن را به شدت محدود می کند.
مالکی همچنین از شکست واشنگتن در محکومیت عملیات وحشیانه اسرائیل در شهر جنین در کرانه باختری اشغالی در اوایل ژوئیه ابراز تاسف کرد.
به گفته مالکی، چین از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت می کند، برخلاف واشنگتن که مستقیماً به رام الله گفته است که هر رأیی درباره عضویت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) را وتو خواهد کرد.
چین می خواهد حضور خود را در خاورمیانه نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر سیاسی نیز افزایش دهد تا وزن داخلی خود را منعکس کند و بسیاری از کشورهای جهان به دنبال حمایت چین هستند که به یک بازیگر بسیار مهم جهانی تبدیل شده است.
وی افزود: هیچ روند صلح خاورمیانه وجود ندارد و اگر این اتفاق در آینده رخ دهد، چرا چین نباید در کنار سایر کشورها حضور داشته باشد.
وزیر امور خارجه فلسطین، اسرائیل را مسئول شکست مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین در سال ۲۰۱۴ به دلیل امتناع از گسترش شهرک سازی غیرقانونی و جستجوی راه حل دو کشوری دانست.
مالکی بر پایبندی خود به ابتکار صلح عربی مورد حمایت عربستان در سال ۲۰۰۲ تاکید کرد که روابط با اسرائیل را در ازای خروج نیروهای اسرائیلی از اراضی اشغالی ۱۹۶۷ و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی عادی کرد. کشوری با پایتختی اورشلیم شرقی و راه حلی عادلانه برای مسئله آوارگان فلسطینی.
به گفته مالکی این باید “پایه هر رابطه با اسرائیل” باشد.
با این حال، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران برای سال ها توافق کرده اند که اسرائیل علاقه ای به راه حل دو کشوری ندارد.
این موضوع اخیراً آشکارتر شده است زیرا مقامات اسرائیل – از جمله وزرای دولت – مکرراً خواستار الحاق کرانه باختری شدهاند.
الجزیره ماه گذشته نوشت: «فلسطینی ها از رهبری چین در مذاکرات برای خنثی کردن تعصبات آمریکا به نفع اسرائیل استقبال می کنند. اما ماهیت افراطی دولت فعلی اسرائیل و عدم تمایل آنها به سازش برای ابتکار فلسطین پکن مفید نیست
با این وجود، پکن به دنبال میانجیگری بین دو طرف “بر اساس منافع خود [و] حتی اگر چیزی به دست نیاید” ادامه خواهد داد.
اظهارات مالکی تقریباً دو ماه پس از اعلام “مشارکت استراتژیک” بین چین و تشکیلات خودگردان فلسطین بیان می شود.
کرادل