نیجر: شورشیان از گروه واگنر درخواست حمایت کردند

ترجمه مجله هفته

یکی از رهبران کودتا در نیجر از گروه واگنر درخواست کمک کرده است. پریگوژین حمایت خود را از کودتا اعلام کرد. در عین حال، وزارت خارجه روسیه از جامعه جهانی خواست از توسل به زور خودداری کنند.

شورشیان نظامی نیجر که قدرت را در این کشور به دست گرفته اند برای کمک به شرکت نظامی خصوصی روسی واگنر مراجعه کرده اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) به نقل از یک مقام نظامی غربی و روزنامه نگار ناشناس، وسیم نصر، محقق ارشد مرکز سوفان در نیویورک، که مسائل سیاست خارجی را مطالعه می کند، گزارش می دهد.

به گفته این تحلیلگر، این درخواست توسط یک رهبر کودتا، ژنرال سلیفو مودی، در جریان سفرش به مالی مطرح شده است. در آنجا با نمایندگان گروه واگنر تماس گرفت. سه منبع مالی و یک دیپلمات فرانسوی این اطلاعات را به تحلیلگر تایید کردند. نصر توضیح داد:

«آنها به [کمک گروه واگنر] نیاز دارند زیرا این تضمینی برای ماندن در قدرت خواهد بود.»
وی افزود: این گروه در حال بررسی این درخواست است.
در ۲ اوت، حساب توییتر آسیمی گویتا، رئیس جمهور موقت مالی، از ملاقات با سالیفو مودی خبر داد. در مورد محتوای این مذاکرات اطلاعاتی منتشر نشده است.
روز بعد، کانال تلگرام منطقه خاکستری، نزدیک به واگنر، صدای ضبط شده ای منتشر کرد که در آن اظهارات یوگنی پریگوژین، رئیس واگنر شنیده می شود. در ضبط صوتی، پریگوژین نسخه خود را از وقایع منجر به کودتا در نیجر ارائه می دهد. او خاطرنشان می‌کند که «مردم نیجر مدت‌هاست که فقیر شده‌اند»، تا حدی به این دلیل که شرکت‌های غربی هزینه کمی برای استخراج مواد معدنی در این کشور پرداخت کردند. دولت سرنگون شده “همه چیز را پرده پوشی کرده است”.
پریگوژین:
«این یک مبارزه آزادی خواهانه است، یک حرکت آزادی خواهانه برای استقلال این کشور است و خداوند به آنها سلامتی عطا کند و سربلند باشند.»

کودتا در نیجر در اواخر ژوئیه زمانی رخ داد که گروهی از افسران گارد ریاست جمهوری (که بعداً به فرماندهی نیروهای مسلح این کشور پیوستند) رهبر محمد بازوم را در ۲۶ ژوئیه برکنار کردند. رئیس گارد، عبدالرحمانه چیانی، سپس خود را رئیس جمهور جدید معرفی کرد. او این موضوع را با تمایل خود برای مبارزه با فساد و سوء استفاده از بودجه عمومی توجیه کرد. رسانه ها پیشتر گزارش داده بودند که رئیس جمهور در حال بررسی بازنشستگی چیانی است.

رئیس جمهور مخلوع سپس از ایالات متحده و جامعه بین المللی خواست تا نظم قانون اساسی را در نیجر بازگردانند. استیضاح او توسط سازمان ملل، واشنگتن، اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا محکوم شد. وزارت خارجه روسیه خواستار عدم استفاده از زور شد و برای آزادی رئیس جمهور نیجریه ابراز امیدواری کرد.