طرح بالا بردن حساسیت ضد جاسوسی چین در برابر افزایش جاسوسی سیا.

نگرانی ایالات متحده در مورد ضد جاسوسی چین “یک تفسیر نادرست، یک برچسب افترا آمیز”

وزارت امنیت دولتی چین
گلوبال تایمز
ترجمه حمید علوی

در حالی که وزارت امنیت دولتی چین (MSS) اولین کار خود را در شبکه های اجتماعی چین انجام داد و کانالی را برای گزارش فعالیت های مشکوک جاسوسی باز کرد، همچنین ویدئویی را در روز پنجشنبه منتشر کرد که جزئیات حوادث کلیدی مانند شورش سیاه پوشان هنگ کنگ را نشان می دهد. در سال ۲۰۱۹ و بازگشت منگ وانژو، کارمند هواوی، ایالات متحده به اصطلاح نگرانی های خود را در مورد بسیج تمام اقشار جامعه چین در ضد جاسوسی و پیشگیری از جاسوسی گزارش کرد که برخی کارشناسان آن را سوء تعبیر و افترا می دانند. تعیینی که واشنگتن بر پکن تحمیل کرده است.

از آنجایی که چین با وضعیت ضد جاسوسی پیچیده‌تر روبه‌رو است، به‌ویژه زمانی که غرب به رهبری آمریکا تلاش‌های نفوذ خود را در کشورهای دیگر افزایش داده و «انقلاب‌های رنگی» را برانگیخته است، لازم است هوشیاری چینی‌ها افزایش یابد. کارشناسان می گویند شهروندان را به سمت فعالیت های مشکوک جاسوسی ارتقا دهید و آگاهی امنیت ملی را افزایش دهید.

اما بسیج کل جامعه برای ضد جاسوسی به معنی «تشویق شهروندان به جاسوسی از یکدیگر» یا «جنبش توده‌ای برای دستگیری جاسوسان» نیست، و پیوند دادن ضد جاسوسی به بازار سرمایه گذاری در چین یک تقلب اساسی است. به گفته برخی کارشناسان، از آنجایی که ضد جاسوسی و بازار ربطی بهم ندارند، و برعکس بسیج ضد جاسوسی چین در سراسر کشور به کسانی که به دنبال سرمایه گذاری در چین هستند، اطمینان می دهد.

استانداردهای دوگانه آمریکایی

پس از اینکه وزارت امنیت دولتی چین برای اولین بار در روز سه شنبه از همه جامعه خواست تا در ضد جاسوسی در وی چت شرکت کنند، آژانس روز پنجشنبه دستورالعمل های مفصلی را در مورد نحوه و مکان گزارش فعالیت های مشکوک به جاسوسی منتشر کرد و تاکید کرد چقدر فعالیت های ضد جاسوسی مهم است و در عین حال رعایت حقوق انسانی افراد اهمیت بالایی دارد.

رویترز گزارش داد، ایالات متحده روز چهارشنبه نسبت به درخواست اخیر چین برای تشویق شهروندانش به مشارکت در ضد جاسوسی ابراز نگرانی کرد و گفت که از نزدیک اجرای “قانون تقویت شده ضد جاسوسی پکن” را زیر نظر دارد.

مت میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این گزارش گفت: ما در مورد درخواست شهروندان برای جاسوسی از یکدیگر بسیار نگران هستیم.

ادعای ایالات متحده مبنی بر اینکه چین شهروندان را به جاسوسی از یکدیگر تشویق می کند، تفسیر نادرستی از این اصطلاح است. لی هایدونگ، استاد دانشگاه چین روابط خارجی، روز پنجشنبه به گلوبال تایمز گفت: ما شهروندان را تشویق می کنیم که در برابر جاسوسی هوشیار باشند و موارد مشکوک را گزارش کنند، که با جاسوسی از یکدیگر بسیار متفاوت است و استاندارد دوگانه ثابت ایالات متحده در این موضوع مشهود است.
لی با اشاره به اینکه اکنون در ایالات متحده روند مشابهی وجود دارد، گفت: “در ایالات متحده، نظارت جمعی از شهروندان گسترده و وسیع است، بدون اینکه به مک کارتیسم حاکم در دهه ۱۹۵۰ اشاره کنیم، زمانی که واقعاً یک شکار سراسری برای جاسوسان وجود داشت.” که در حال حاضر یک روند مشابه در ایالات متحده وجود دارد که تا نام چین و مسائل مربوط به چین می آید، مسئله جاسوسی مطرح میشود که یک جامعه سالم را تضعیف می کند.
برخی کارشناسان معتقد بودند که واکنش اخیر ایالات متحده به ضد جاسوسی چین و تفسیرهای کلیشه ای در برخی رسانه های آمریکایی نشان دهنده واکنش “دزدی است که ترس از دستگیر شدن دارد و فریاد آی دزد سر میدهد”. این نوع واکنش افراطی دولت آمریکا و رسانه ها، به ویژه برخی رسانه های ضد چین، به اقدامات ضد جاسوسی منظم چین، تنها تلاش های بدخواهانه آنها را افشا کرده است.

ویلیام برنز، رئیس سیا اخیراً گفت آژانس او در بازسازی شبکه های جاسوسی خود در چین “پیشرفت” داشته است. وزارت خارجه چین پیشتر گفته بود که چین تمام اقدامات لازم را برای حفاظت از امنیت ملی خود انجام خواهد داد.

شن یی، استاد دانشگاه فودان، روز پنجشنبه به روزنامه گلوبال تایمز گفت: «این یک رویه عادی و معمول در ضد جاسوسی است که کل جامعه را بسیج کنید، زیرا از نظر عینی، فعالیت‌های جاسوسی ممکن است در میان افراد اطراف شما انجام شود.

برای مثال، قانون میهن پرستی ایالات متحده، مشارکت عمومی در فعالیت های ضد تروریستی را پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تشویق کرد. شن گفت: «تنها با ایجاد چنین شبکه‌ای و تلاش کل جامعه می‌توان به طور مؤثر با تهدید جاسوسی مبارزه کرد.»

سازمان های اطلاعاتی بخش مهمی از رقابت استراتژیک بین کشورها هستند. شن گفت که سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده همچنین شبکه‌هایی را در سرتاسر جهان ایجاد کرده‌اند و برخی از نیروهای متخاصم در جزیره چینی تایوان و هنگ کنگ به کارهای اطلاعاتی مربوطه آنها کمک می‌کنند.

تقویت آگاهی عمومی

وزارت امنیت دولتی چین روز پنجشنبه ویدئویی چهار دقیقه ای با عنوان “با من” در حساب رسمی وی چت خود منتشر کرد که نشان می دهد چگونه این آژانس از امنیت ملی محافظت می کند.

در این ویدئو بازنمایی ناآرامی های اجتماعی در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ دیده می شود که شورشیان را با نقاب های سیاه نشان می دهد که چکش ها را به اهتزاز در می آورند، افرادی که کوکتل مولوتف در دست دارند و آتشی که از آوار در خیابان ها شعله ور می شود. همچنین صحنه ای را در فرودگاه پس از بازگشت منگ وانژو، مدیر اجرایی هوآوی از کانادا پس از سه سال حبس خانگی توسط مقامات کانادایی، به نمایش می گذارد.

در زیرنویس آن آمده است: “مهم نیست کجا گرفتار شده اید یا با چه خطراتی روبرو هستید، سرزمین مادری قوی ترین ستون فقرات شماست.”

ما با هدف ایجاد آگاهی ضد جاسوسی عمومی در بین شهروندان خود، در صدد جلوگیری و مبارزه با هرگونه نفوذ و “انقلاب های رنگی” هستیم. لی گفت: آنچه در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاد به وضوح نتیجه نفوذ گسترده غرب است که مقاومت خشونت آمیز را در برابر مقامات مرکزی و محلی ممکن کرد و هشداری جدی برای ما است.

لی گفت، حادثه منگ وانژو همچنین نشان می‌دهد که سرکوب شرکت‌های پیشرو و هدف خرابکاری در قدرت فنی و اقتصادی چین، ستون سیاست آمریکا و غرب در قبال چین است. برای محافظت از شهروندان، جامعه و امنیت دولت، باید در برابر نفوذ آمریکا و غرب اقدام قاطعانه انجام دهیم، از خود در برابر “انقلاب های رنگی” و جاسوسی دفاع کنیم و ثبات اجتماعی، رفاه درازمدت و صلح را تضمین کند.”

برخی رسانه های غربی گزارش دادند که “گسترش قانون ضد جاسوسی چین که در ماه جولای اجرایی شد” نه تنها ایالات متحده بلکه شرکت های خارجی در چین را نیز نگران کرده است که ممکن است به دلیل انجام تجارت عادی جریمه شوند.

«اگر چین به بهشت جاسوسان غربی تبدیل شود، برای همه شرکت‌های فعال در چین و حتی برای گردشگران ناامن خواهد بود. یک کارشناس امنیت سایبری که خواست نامش فاش نشود، روز پنجشنبه به گلوبال تایمز گفت: اگر نتوانیم از خود در برابر جاسوسان محافظت کنیم و از یک محیط سرمایه گذاری امن و پایدار اطمینان حاصل کنیم، واقعاً بسیار نگران کننده خواهد بود.»

این کارشناس گفت که بسیج سراسری ضد جاسوسی چین به کسانی که از چین استقبال می کنند و به آن اعتماد دارند و مشتاق سرمایه گذاری در اصلاحات و گشایش در آن هستند، اطمینان می دهد.

او گفت: «در چنین شرایطی، چین طبق قانون حکومت می‌کند و نه به یک فرد بی‌گناه ظلم می‌کند و نه یک فرد مجرم را رها می‌کند.»

به عنوان مثال، اسرار شراکت های شرکتی ارزشمند است و جاسوسان امروز جنگ ترکیبی را نه تنها برای اهداف نظامی، بلکه برای اهداف اقتصادی نیز به راه می اندازند. به گفته این کارشناس، از این منظر ضد جاسوسی و گشایش در برابر سرمایه گذاری خارجی مفاهیم متناقضی نیستند.

همچنین نگاه کنید به مقاله: «تهدید سیا علیه چین واقعی است، پس چرا نادیده گرفته میشود؟»