ان‌بی‌سی: اطلاعات آمریکا احتمال ارسال پهپادها ایرانی به روسیه را تأیید می‌کند.



ترجمه مجله هفته

دیروز، جمعه، NBC به نقل از یک کارشناس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا اعلام کرد، پهپادهایی در اوکراین و عراق پیدا شد که ویژگی های پهپادهای ایرانی را دارند که نشان می دهد تهران برای جنگ در اوکراین پهپادهایی را در اختیار روسیه قرار می دهد.

این شبکه آمریکایی اشاره کرد که آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا با تجزیه و تحلیل بقایای پهپادها در اوکراین و عراق توانسته است شواهدی در رد انکار ایران مبنی بر عدم ارائه پهپاد به روسیه برای جنگ در اوکراین ارائه دهد.

همچنین این پهپاد که در عراق در اقلیم کردستان پیدا شد، سال گذشته در عملیاتی مورد استفاده قرار گرفت که سپاه پاسداران ایران مسئولیت آنرا پذیرفت و گفت که این پهپاد با استفاده از موشک گروه‌های تجزیه طلب کرد هوادار آمریکا را هدف قرار داده است.
این شبکه به نقل از تحلیلگران اعلام کرد که ویژگی های پهپادهایی که در عراق پیدا شد با آنچه در اوکراین یافت شده و توسط روس ها استفاده شده مطابقت دارد و افزود که لاشه های پیدا شده در دو کشور دارای شماره سریال یکسانی هستند و حاوی مشخصات مشابه ایرانی است.

به گفته یک تحلیلگر اطلاعات دفاعی آمریکا به نقل از این شبکه، روسیه از حداقل ۴۰۰ پهپاد شاهد ایرانی در حملات هوایی به شهرها و زیرساخت های غیرنظامی استفاده کرده است.

NBC همچنین اعلام کرد که روسیه استفاده از پهپادهای ایرانی را تکذیب کرده است، در حالی که ایران اعلام کرده است که پهپادهای را ماه ها قبل از جنگ روسیه با اوکراین در اختیار مسکو قرار داده است.

و این شبکه گزارش داد که کاخ سفید ایالات متحده – ژوئن گذشته – تصاویر ماهواره‌ای را منتشر کرد که به گفته مقامات، یک کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین در شرق مسکو در منطقه آلابوگا با کمک ایران ساخته می‌شود و به میزان قابل توجهی عرضه هواپیماهای بدون سرنشین روسیه را افزایش می‌دهد.

و او – به نقل از سخنگوی سیا – اضافه کرد که حمایت نظامی ایران از روسیه نشان‌دهنده مشارکت عمیق بین دو کشور و همزمان با نشانه‌هایی است که روس‌ها در حال کمک به ایران در برنامه پرتاب خودروهای فضایی هستند که می‌تواند به تهران در توسعه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما کمک کند.

ان بی سی به نقل از این سخنگو نسبت به افزایش توان نظامی ایران و نقش آن به عنوان یک تهدید در خاورمیانه و فراتر از آن هشدار داد و خواستار نیاز به درک قدرت نظامی ایران شد.
لازم به یادآوریست که تمامی این ادعاها غیر قابل اثبات است چرا که ایران نه تنها به روسیه بلکه به بسیاری از کشورهای همسایه نیز این پهپادها را فروخته و گمانه زنی می‌شود که این پهپادها در جمهوری دموکراتیک خلق کره نیز تولید می‌شوند.