وزارت خارجه روسیه شرایط خروج سلاح های هسته ای از بلاروس را تعیین کرد



ترجمه مجله هفته

به گفته وزارت امور خارجه روسیه، سلاح های هسته ای روسیه مستقر در بلاروس پاسخی به اقدامات ایالات متحده و ناتو است. مسکو در نظر دارد در صورتی که واشنگتن سلاح های هسته ای خود را از اروپا خارج کند، سلاح های خود را از این کشور خارج کند.


الکسی لهستانیچوک، مدیر بخش دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت امور خارجه روسیه، به ریا نووستی گفت: روسیه می تواند سلاح های هسته ای تاکتیکی خود را از بلاروس در صورتی که ایالات متحده سلاح های هسته ای خود را از اروپا خارج کند، خارج کند. این دیپلمات در ادامه توضیح داد:

«خروج فرضی سلاح های هسته ای تاکتیکی روسیه از خاک بلاروس تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که ایالات متحده و ناتو مسیر مخرب خود را که عمدا امنیت روسیه و بلاروس را تضعیف می کند، رها کنند. این به معنای خروج کامل تمام سلاح های هسته ای آمریکا از خاک آمریکا و حذف زیرساخت های مربوطه در اروپا است.»

به گفته لهستانیچوک، استقرار سلاح های هسته ای تاکتیکی روسیه در این کشور همسایه “یک تلافی اجباری برای اقدامات کشورهای ناتو و به ویژه ایالات متحده و همچنین پاسخی به تغییرات اساسی است که اخیرا در زمینه های کلیدی امنیت اروپا رخ داده است.” این تصمیمات برای این گرفته شده است که دفاع از دولت های روسیه و بلاروس باید تضمین شود.

در پایان ماه مارس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برنامه های خود را برای استقرار سلاح های هسته ای تاکتیکی روسیه در قلمرو بلاروس اعلام کرد. او این تصمیم را با سیاست ایالات متحده برای استقرار سلاح های هسته ای در المان، ترکیه، هلند، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی توجیه کرد. در این تصمیم گیری درخواست طولانی مدت الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس نیز موثر بوده است.
لوکاشنکو در ماه مه گفت که این سایت ها آماده هستند و انتقال سلاح های هسته ای آغاز شده است. پوتین در اواسط ماه ژوئن گفت که اولین قطعات قبلا به بلاروس تحویل داده شده است و کار تا پایان سال به طور کامل تکمیل خواهد شد.

در این زمینه، نیاز به استقرار سلاح های هسته ای در لهستان، کشور همسایه بلاروس اعلام شد. ماتئوس موراویتسکی، نخست وزیر ورشو خاطرنشان کرد که ورشو باید به برنامه اشتراک هسته ای ناتو بپیوندد که اجازه می دهد سلاح های هسته ای در کشورهای این ائتلاف که آنها را ندارند، به منظور تقویت امنیت مستقر شود.

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت و رئیس سابق فدراسیون روسیه در واکنش به درخواست لهستان گفت که چنین برنامه هایی باعث استفاده از سلاح های هسته ای شده است.