ویکتوریا نولاند مادر کودتای مایدان به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد.



ویکتوریا نولاند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی، معروف به مادر کودتای مایدان و تعزیه گردان آمریکا در اوکراین پس از عقب نشینی آفریقای جنوبی از دعوت پوتین به نشست سران بریکس قصد دارد به این کشور آفریقای عضو بریکس سفر کند تا مانند کرکس به لاشه بی جان سیاست خارجی این کشور هجوم آورد و مقامات دولت آفریقای جنوبی را مجبور کند روابط خود با مسکو را دوباره ارزیابی کنند. قرار است در ماه اوت، نشست بریکس در انجا برگزار شود.

با مشاهده نشانه های ترس و واهمه آفریقای جنوبی از تحریم های غربی، ویکتوریا نولاند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی، به زودی به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد تا بر سیاست این جمهوری آفریقایی در قبال روسیه تاثیر بگذارد. این خبر را مجله سیاست خارجی با استناد به چهار منبع اگاه در میان دیپلماتهای فعلی و سابق گزارش کرده است.

این منابع بر این باورند که نولند در هفته های آینده به همراه گرگوری میکس، معاون رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد. در این مقاله امده است که آنها تلاش خواهند کرد “راه هایی برای بهبود روابط پیدا کنند و آفریقای جنوبی را برای ارزیابی مجدد روابط خود با مسکو تحت فشار قرار دهند.”

آفریقای جنوبی و روسیه عضو بریکس هستند. این جمهوری در ماه اوت میزبان نشستی خواهد بود که در آن سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه مسکو حضور خواهد داشت. به طور معمول، این رئیس جمهور ولادیمیر پوتین است که این وظیفه را بر عهده می گیرد، اما این بار او از طریق لینک ویدئویی در حاشیه نشست در ۲۳ اوت صحبت خواهد کرد. کرملین اعلام کرده است که مشارکت در این شکل را می توان تمام عیار در نظر گرفت.
در ماه مارس، دادگاه کیفری بین المللی (ICC) حکم بازداشت پوتین را صادر کرد. آفريقاي جنوبي اساسنامه رم را امضا و تصويب كرده است، این به معني این است كه آفریقای جنوبی موظف است هر کسی را که دادگاه بین المللی حکم دستگیری‌اش را صادر کرده و پای خود را به قلمرو این کشور بنهد، دستگیر کرده و به این دادگاه تحویل دهد. دولت آفریقای جنوبی اخیراً خاطرنشان کرد که این واقعیت بر تصمیم آن در مورد شکل دخالت پوتین تأثیر گذاشته است.

دادگاه کیفری بین المللی نیز حکم بازداشت ماریا لووا-بلووا، کمیسر کودکان روسیه را صادر کرده بود. او و رئیس دولت روسیه مظنون به ارتکاب “جنایت جنگی” هستند – “اخراج غیرقانونی جمعیت (کودکان) از سرزمین های اشغالی اوکراین به فدراسیون روسیه” که از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد.

کرملین با یادآوری اینکه روسیه صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد و تصمیمات آن از نظر قانونی بی‌اثر است، اعلام کرد که موضوع حکم بازداشت خود را “ظالمانه و غیرقابل قبول” می‌داند.