ترجمه مجله هفته
پس از توقیف نفتکش قاچاقچی سوخت توسط ایران: آمریکا جت های اف ۱۶ را به خلیج فارس می فرستد.
ایالات متحده به بهانه محافظت از نفتکش ها ی خارجی در برابر توقیف آنها توسط ایران، جت های جنگنده را به تنگه هرمز می فرستد. گفته می شود چند نفتکش خارجی اخیراً نفت ایران را دزدیده و قاچاق کرده اند. در ضمن نفتکش های ایرانی اغلب در دریاهای آزاد بدستور آمریکاییها ربوده می شوند و محموله آنها به اتهام دور زدن تحریم ها مصادره می شود.
به گفته یک مقام ارشد دفاعی آمریکا، ایالات متحده برای محافظت از کشتیهای نفتکش در برابر توقیف آنها توسط ایران، جتهای جنگنده بیشتری را به تنگه استراتژیک هرمز میفرستد. این مقام آمریکایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران در پنتاگون اعلام کرد که ایالات متحده در آخر این هفته جت های جنگنده اف ۱۶ را برای تقویت جت های جنگنده آ-۱۰ که بیش از یک هفته است در آنجا گشت زنی می کنند، به منطقه خلیج فارس می فرستد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تقویت تجهیزات نظامی واشنگتن در منطقه پس از آن صورت گرفت که ایران هفته گذشته تلاش کرد دو تانکر نفتی را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند. نیروی دریایی آمریکا در هر دو مورد اعلام کرد که کشتی های نیروی دریایی ایران “هنگامی که ناوشکن موشک هدایت شونده یو اس اس مکفال به صحنه رسید” عقب نشینی کردند.
اما بر خلاف گزارش پنتاگون، ایرانی ها موفق به بازداشت یک تانکر شدند. به گفته رسانه های ایرانی، حدود دو هفته پیش، ایالات متحده تلاش های “غیر حرفه ای و خطرناک” را برای جلوگیری از توقیف یک تانکر نفتی خارجی “که سوخت ایران را در خلیج فارس قاچاق می کرد، انجام داد، اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کشتی را بازداشت کرد.”
این مقام دفاعی که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که اف-۱۶ها پوشش هوایی حمایتی برای کشتیهایی که از طریق این آبراه حرکت میکنند به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر ایران فراهم میکنند و دید ارتش آمریکا را در منطقه افزایش خواهند داد.
نیروهای امنیتی اندونزی احتمالا بدستور آمریکا هفته گذشته یک تانکر نفتکش ایرانی را در آبهای سرزمینی خود توقیف کردند. به گفته مقامات، این کشتی به طور غیرقانونی نفت را در تانکر یک شرکت چینی در دریا بارگیری کرده بود. گمانه زنی می شود که این اقدام در پاسخ به بازداشت یک تانکر در خلیج فارس توسط ایران صورت گرفته است.
در گذشته، حوادث مشابهای با تانکرها در خلیج عمان یا خلیج فارس به ویژه در تنگه هرمز، یک تنگه تقریبا ۵۵ کیلومتری بین ایران و عمان اتفاق افتاده است. این یکی از مهمترین مسیرهای حمل و نقل برای صادرات جهانی نفت محسوب می شود.