
کوبا آمریکا را به تحریک در مورد ورود یک زیردریایی هسته ای متهم می کند
وزارت خارجه کوبا ورود یک زیردریایی هسته ای آمریکا به خلیج گوانتانامو را به شدت محکوم کرد. کوبا آمریکا را به تشدید تنش و تحریک متهم کرد و نسبت به خطر ناشی از حضور زیردریایی های آمریکایی در دریای کارائیب هشدار داد.
خبرگزاری روسی تاس به نقل از بیانیه وزارت خارجه کوبا گزارش داد، وزارت خارجه کوبا ورود یک زیردریایی هستهای آمریکایی به خلیج گوانتانامو را محکوم و آمریکا را به تشدید تنشها متهم کرد. در این بیانیه آمده است:
«وزارت امور خارجه به شدت ورود یک زیردریایی هسته ای به خلیج گوانتانامو در تاریخ ۵ ژوئیه ۲۰۲۳ را که تا ۸ ژوئیه ۲۰۲۳ در پایگاه نظامی ایالات متحده حضور داشت را محکوم میکند و این تشدیدی تحریک امیز توسط ایالات متحده است که انگیزه های سیاسی یا استراتژیک ان مشخص نیست.»
این وزارتخانه افزود: حضور این زیردریایی هستهای سؤالات زیادی را ایجاد کرد، از جمله اینکه منطق نظامی برای اقدام در این منطقه صلحآمیز جهان چیست و هدف زیردریایی چیست.
وزارت امور خارجه کوبا بار دیگر مخالفت خود را با حضور نظامی آمریکا در کوبا اعلام کرد و خواستار بازگرداندن سرزمین های اشغال شده غیرقانونی در استان گوانتانامو شد. کوبا همچنین نسبت به خطر حضور و گشت زنی زیردریایی های آمریکایی در دریای کارائیب هشدار داد.
پس از جنگ اسپانیا و آمریکا در سال ۱۸۹۸، جزیره کوبا تحت کنترل ایالات متحده قرار گرفت.
نیروهای ایالات متحده این جزیره را در ژانویه ۱۸۹۹ اشغال کردند. در سال ۱۹۰۱، تحت فشار ایالات متحده، اصلاحیه پلات در قانون اساسی کوبا گنجانده شد که این جزیره را تحت الحمایه ایالات متحده میکرد.
علاوه بر این، کوبا زمینی را برای مدت نامعلومی برای ساخت پایگاه دریایی در حدود ۱۵ کیلومتری جنوب شهر گوانتانامو در جنوب خلیجی به همین نام به ایالات متحده اجاره داد.
در سال ۲۰۰۲، زندانی در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش در آنجا ایجاد شد تا مظنونان تروریستی را بدون محاکمه نگهداری کند.
این زندان به دلیل نقض حقوق بشر مشهور و بشدت بدنام است.
چندین سازمان حقوق بشری و همچنین کشورهای اروپایی خواستار بسته شدن اردوگاه زندان و برخورد انسانی با زندانیان شدند.
در ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، فرمان اجرایی را صادر کرد و دستور تعطیلی این زندان را صادر کرد.
با این حال، اردوگاه زندان گوانتانامو همچنان وجود دارد که به شدت مورد انتقاد فعالان حقوق بشر قرار دارد.