
وضعیت نیروگاه هستهای زاپروژیا ناپایدار است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی: وضعیت نیروگاه هستهای زاپروژیا ناپایدار است.
ترجمه مجله هفته
ناظران آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) که در نیروگاه زاپوریژژیا مستقر هستند، از چندین انفجار “در فاصلهای دور” گزارش دادند. این نیروگاه بزرگترین نیروگاه هستهای در اروپا است و در نزدیکی خط مقدم جنگ روسیه و اوکراین قرار دارد.
وضعیت در نیروگاه هستهای زاپوریژیا همچنان “بسیار ناپایدار است”، زیرا بازرسان در روزهای اخیر گزارشهایی از تعدادی انفجار دریافت کردهاند، آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در گزارشی اعلام کرد. این نیروگاه بزرگترین نیروگاه هستهای در اروپا است و در نزدیکی خط مقدم جنگ روسیه و اوکراین قرار دارد.
در گزارش اخیر خود در مورد اوکراین که روز چهارشنبه منتشر شد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی به طور مفصل فعالیتهای کارکنان خود را در این نیروگاه که توسط روسیه کنترل میشود، توصیف میکند. انفجارهایی که ناظران شنیدند “در فاصلهای دور” در زمانهای مختلف رخ داد. خود نیروگاه آسیب ندید.
با این حال، کارکنان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردند که هیچ مین یا مواد منفجرهای در نیروگاه زاپوریژیا ندیدهاند، برخلاف ادعاهای اوکراین مبنی بر اینکه این نیروگاه “مین گذاری شده” است. با این حال، ناظران هنوز باید به پشت بامهای دو ساختمان نیروگاه دسترسی پیدا کنند، جایی که ارتش روسیه طبق ادعاهای کییف “مواد منفجره قرار داده است”.
مسکو به طور مداوم ادعاهای کییف را رد کرده و اوکراین را متهم به ایجاد زمینه برای عملیات پرچم جعلی کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین در حال نظارت بر وضعیت آب خنک کننده نیروگاه پس از تخریب سد کاخوفکا در ماه گذشته، یک فاجعه بزرگ که روسیه و اوکراین هر دو یکدیگر را مقصر دانستند.به گفته این آژانس، ذخایر آب “برای چند ماه” کافی است.
آژانس گزارش داد، پرسنل روسی نیروگاه زاپروژیا در حال حاضر در حال آماده شدن برای انتقال تنها رآکتور نیمه فعال از خاموش گرم به خاموش سرد هستند، که یک گام ضروری برای تعمیر و نگهداری است. رآکتور دیگری قرار است به جای آن خاموش شود، بیانیه ادامه داد. یک رآکتور در این حالت امکان تولید بخار را فراهم میکند که سپس برای فرآوری ضایعات مایع رادیواکتیو جمعآوریشده در مخازن استفاده میشود.
آژانس بینالمللی اعلام کرد که آژانس انرژی هستهای اوکراین خواستار خاموش شدن سرد تمام رآکتورها شده است. این نیروگاه برای کار ایمن به یک منبع بخار خارجی نیاز دارد اگر تمام رآکتورها به طور کامل خاموش شوند، به گفته آژانس نظارت سازمان ملل در شرایط موجود ایمنتر خواهد بود.