پاسخ چین به بیانیه ناتو

سخنگوي نمايندگي چين در اتحاديه اروپا درباره درباره بيانيه نشست ناتو در ويلنيوس اظهار نظر كرد.

ترجمه مجله هفته



سوال: در بیانیه ناتو در نشست ویلنیوس آمده است که جاه طلبی ها و اقدامات قهری اعلام شده چین منافع، امنیت و ارزش های ما را به چالش می کشد و چین “چالش های سیستمی” را برای اتحاد ایجاد می کند. نظر شما چیست؟

پاسخ: بیانیه اجلاس ویلنیوس پر از لفاظی های تکراری است که ذهنیت جنگ سرد و تعصب ایدئولوژیک را منعکس می کند. این بیانیه با نادیده گرفتن کامل حقایق اساسی، خودسرانه موضع و سیاست چین را تحریف می کند و عمداً به چین تهمت می زند. ما قاطعانه این اتهام را رد می کنیم.

ناتو به عنوان محصول جنگ سرد، سابقه تاریخی ضعیفی دارد. ناتو به‌عنوان یک بلوک نظامی منطقه‌ای، به‌جای تشخیص مسئولیت‌های خود، اتهامات بی‌اساسی را مطرح کرده، و در اموری خارج از محدوده و مرزهای خود دخالت می‌کند.
این امر ریاکاری و جاه طلبی ناتو برای گسترش و هژمونی را نشان می دهد. ناتو با اعلام مکرر خود به عنوان ائتلافی هسته ای در این بیانیه، تنش های منطقه ای را که عمیقا چین را نگران می کند را تشدید خواهد کرد.
روند جهان به حرکت رو به جلو ادامه می دهد. ما از ناتو می‌خواهیم با زمان حرکت کند، به فراخوان عادلانه جامعه بین‌المللی برای صلح، توسعه و همکاری گوش دهد، برداشت‌ها و سیاست‌های نادرست خود را اصلاح کند و نقش سازنده‌ای در صلح و ثبات جهانی ایفا کند. ما می خواهیم برای ناتو روشن کنیم که طرف چینی قاطعانه متعهد به حفاظت از حاکمیت، امنیت و منافع توسعه خود است. ما قاطعانه با فشار ناتو به سمت شرق به منطقه آسیا و اقیانوسیه مخالفیم و هر اقدامی که حقوق و منافع مشروع چین را تهدید کند با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.


گسترش ناتو به سوی شرق آسیا



ناتو، این سازمان نظامی به سرکردگی آمریکا برای توسعه خود به سوی شرق آسیا تمایل شدیدی دارد، آن هم در شرایطی که این بلوک نظامی فرتوت سوابق خانمان‌براندازی از خود به جای گذاشته است.

این دفعه از چهار کشور آسیا و اقیانویسه شامل ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند به نشست سران ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی دعوت شده است. این اقدام به ظاهر با هدف تقویت همکاری‌های این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا با کره جنوبی ژاپن صورت می گیرد اما به نظر می‌رسد اما اهداف پنهانی را نیز برای محقق کردن برخی اهداف جنگ طلبانه آمریکا در آینده در منطقه شرق آسیا داشته باشد.

کارشناسان معتقدند آمریکا بعد از دخالت غیرمستقیم برای به راه انداختن جنگ اوکراین و حالا هم با حمایت مستقیم از اوکراین در برابر روسیه به دنبال تضعیف و مهار حداکثری روسیه به عنوان یکی از اصلی‌ترین قدرت‌های رقیب است، بعید نیست بخواهد در آینده و بعد از تجدید قوای خود و متحدان ناتویی‌اش، سناریویی مشابه جنگ اوکراین و روسیه را این بار در شرق آسیا و با هدف مهار و تضعیف چین به راه بیاندازد.