کوبا: اتحادیه اروپا تفرقه افکنی و فریبکاری میکند.

هاوانا بروکسل را به “عدم شفافیت” و “رفتار تفرقه افکنانه” در آستانه نشست اتحادیه اروپا و سلاک متهم کرد.

نشست سران اتحادیه اروپا-سلاک برای اواسط ژوئیه در بروکسل برنامه ریزی شده است.
این اولین بار در هشت سال گذشته است که نمایندگان اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب با یکدیگر دیدار می کنند.
اما کوبا از فرمت مذاکرات انتقاد کرد.

نشست سران اتحادیه اروپا (EU) و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) در ۱۷ و ۱۸ جولای در بروکسل برگزار می شود.
در آستانه این نشست، کوبا اتهامات جدی علیه اتحادیه اروپا مطرح کرد. برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا روز دوشنبه از «عدم شفافیت» و «رفتار فریبکارانه» از سوی رهبری اتحادیه اروپا انتقاد کرد که می تواند موفقیت نشست آتی را به طور جدی تهدید کند.
این دیپلمات در ویدئویی که در توییتر منتشر کرده است، توضیح داد:
«تلاش می‌شود فرمت‌های دست و پاگیر و تفرقه‌انگیز را اعمال کند که می‌تواند مذاکرات مستقیم و شفاف را غیرممکن کند. آنها قصد دارند محتوای مناظره ها را از مطبوعات و افکار عمومی پنهان کنند».
رودریگز اعلام می کند که اتحادیه اروپا میخواهد سلاک را به عنوان یک پیمان دور بزند و خارج از سلاک به طور یکجانبه “انجمن های موازیی” را با نمایندگان کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب که عضو پیمان سلاک هستند، مستقل از این پیمان ایجاد کند.
به گفته دولت هاوانا، این “بی احترامی” به اعضای این پیمان است و “شرایطی” را ایجاد می کند تا این رویدادها به “عرصه ای برای حمله” علیه این کشورها تبدیل شود.
رئیس دیپلماسی کوبا در این ویدئو می گوید که منطقه تغییر کرده است و سلاک “صدای محکم و یکپارچه آمریکای لاتین و دریای کارائیب” است و بنابراین باید به آن احترام گذاشت.

در عین حال، رودریگز خواستار گفتگوی جدی، مشارکتی و چندجانبه در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک مانند تغییرات آب و هوا، امنیت غذایی، انرژی سبز و توسعه است. هیئت کوبایی به طور سازنده در این رویداد شرکت خواهد کرد و تمام تلاش خود را برای تقویت روابط بین دو جامعه بر اساس برابری و احترام متقابل انجام خواهد داد.
سومین اجلاس سران اتحادیه اروپا-سلاک اولین نشست از این دست در سطح سران کشورها یا دولت ها در هشت سال گذشته است.
توافق تجاری بین اتحادیه اروپا و انجمن مرکوسور آمریکای جنوبی که چندین سال است مورد مذاکره قرار گرفته است، مورد توجه ویژه بروکسل است.

مرکوسور به اصطلاح بازار مشترک جنوب شامل آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اروگوئه است.
رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا می خواهد موضوع را با همتایان خود از کشورهای مرکوسور در بروکسل در میان بگذارد تا این یک “سیاست برد-برد” باشد.