
اثرات شورای تازه تاسیس ناتو- اوکراین بر درگیری.
گلوبال تایمز
ناتو تایید کرده است که شورای ناتو-اوکراین را تشکیل خواهد داد و این شورا اولین نشست خود را در ۱۲ ژوئیه، در دومین روز از نشست ناتو در ویلنیوس برگزار خواهد کرد. اما این تصمیم می تواند به طولانی شدن بحران اوکراین نیز منجر شود.
ناتو به اوکراین «مکانیسم مشورتی منظمتر و مؤثرتر» با ائتلاف را پیشنهاد میکند و اکنون کمیسیون ناتو-اوکراین را به «شورای» ناتو-اوکراین ارتقا داده است که گزارشهای رسانهها میگویند، اولین جلسه خود را در سطح سران کشورها از جمله با شرکت سوئد برگزار خواهد کرد.
روزنامه اوکراینی “اوکراینسکا پراودا” روز چهارشنبه گزارش داد که این خبر به این معنی است که “ولادیمیر زلنسکی” رئیس جمهور اوکراین به احتمال زیاد شخصا در نشست ناتو در ویلنیوس شرکت خواهد کرد.
سطح حمایتی که اوکراین باید از این اتحاد دریافت کند و روند بالقوه پیوستن آن در صدر دستور کار اجلاس آینده قرار دارد ، اما این مسائل اختلاف زیادی را در میان گروه ایجاد کرده است. ویسگراد اینسایت ، یک رسانه اروپای مرکزی گفت:” با شروع هر روز جدید ، سطح بحث در مورد طرح احتمالی جایگاه اوکراین در ناتو هم به اوج جدیدی می رسد”.
در سپتامبر ۲۰۲۲ زلنسکی درخواست پیوستن به ناتو را امضا کرد و به طرز عجیبی با واکنش گرم اعضای ناتو مواجه شد، زیرا از رویارویی مستقیم با روسیه می ترسید.
رویترز روز سه شنبه گزارش داد که گیتاناس نوسدا ، رئیس جمهور لیتوانی ، از رهبران ناتو خواسته است که در نشست هفته آینده “در دفاع از خواسته اوکراین برای عضویت” جسورتر باشند و به متحدان توصیه کرده است که ترس از ورود اوکراین به اتحاد نظامی تحت رهبری ایالات متحده را نادیده بگیرند.
با این حال، کارشناسان می گویند نشان دادن اشتیاق برای عضویت اوکراین به این بلوک بیشتر یک “طعمه” است که قصد دارد کی یف را به ادامه مخالفت با مسکو و روی آوردن به غرب تشویق کند.
کوی هنگ، مدرس پایگاه آموزشی سازمان همکاری چین و شانگهای برای مبادلات و همکاری های قضایی بین المللی، روز پنجشنبه به گلوبال تایمز گفت: اوکراین به طور کامل تحت سلطه غرب قرار گرفته و حتی صنایع داخلی آن در اختیار شرکت های غربی گرفته شده است. بنابراین، در این مرحله، اینکه آیا اوکراین به ناتو می پیوندد یا نه، تفاوت زیادی ایجاد نمی کند.
به گفته این کارشناس، ارتقاء کمیسیون ناتو-اوکراین به یک شورا نیز اهمیت چندانی ندارد. تا زمانی که اوکراین به ناتو نپیوندد، چنین مکانیسم ارتباطی منطقی نیست، زیرا یک مکانیسم غیررسمی است که الزام آور نیست و می تواند در هر زمانی لغو شود.
با این وجود، ایجاد این شورا به اوکراین برای درگیری های جاری اطمینان خاطر داده است. کوی گفت، به عبارت دیگر، حتی اگر ناتو در سطح کنونی درگیری مداخله نکند، اگر جنگ آینده به جایی برسد که اوکراین دیگر نتواند در برابر آن مقاومت کند، ناتو دلیلی برای مداخله خواهد داشت.