اردوغان از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کرد.

اردوغان از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کرد.

اردوغان به زلنسکی گفت: اوکراین سزاوار حضور در ناتو است

ترجمه هفته



اظهارات رئیس جمهور ترکیه در حالی مطرح می شود که زلنسکی به کشورهای عضو ناتو سفر می کند تا به حمایت از تلاش های اوکراین برای پیوستن به ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده بپیوندند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، پس از مذاکرات با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ۷ ژوئیه در استانبول گفت: اوکراین سزاوار عضویت در ناتو است.
اردوغان در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: “بدون شک اوکراین سزاوار حضور در ناتو است.” رهبر ترکیه همچنین خواستار بازگشت مسکو و کیف به «تلاشهای صلح» شد.

زلنسکی پاسخ داد که از «حمایت ترکیه از تلاش اوکراین برای پیوستن به ائتلاف تحت رهبری آمریکا خوشحال است.»

رئیس جمهور اوکراین به عنوان بخشی از یک تور بزرگتر از کشورهای ناتو برای به دست آوردن حمایت از ورود سریع اوکراین به این سازمان به هم ترکیه سفر کرد. سفر او پیش از نشست ناتو که قرار است هفته آینده در ویلنیوس لتونی برگزار شود، برگزار می شود.

برای پیوستن به ناتو، یک کشور باید حمایت همه اعضا را به دست آورد. در اوایل سال جاری، اردوغان با عضویت پیشنهاد فنلاند موافقت کرد، اما تاکنون پیشنهاد عضویت سوئد را رد کرده است. اردوغان سوئد را به پناه دادن به اعضای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) که انکارا انها را یک سازمان تروریستی رده‌بندی، متهم کرده و خواستار استرداد اعضای این گروه شده است.

زلنسکی در اوایل این هفته در جمهوری چک گفت که او نیاز به یک سیگنال روشن دارد که اوکراین در این ائتلاف خواهد بود. نه اینکه درها به روی ما باز باشد، این که کافی نیست، بلکه باید از عضویت اوکراین در این پیمان حمایت کنید تا ما عضو قطعی آن شویم. خواهد بود.»

زمانی که زلنسکی در اوایل این هفته در جمهوری چک بود، گفت که به «یک سیگنال روشن مبنی بر اینکه اوکراین در ائتلاف خواهد بود نیاز دارد. نه اینکه درها برای ما باز است این که کافی نیست»

بسیاری از کشورهای دنیا احتمال پذیرش اوکراین در ناتو را یک عمل تحریک آمیز می بینند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از سال ۲۰۰۸ به قدرت های غربی هشدار داده است که گسترش ناتو را خصمانه می داند، به ویژه تلاش های ایالات متحده برای آوردن اوکراین به این ائتلاف.

در سال ۲۰۱۴، یک کودتای تحت حمایت ایالات متحده عناصر ناسیونالیست های افراطی طرفدار ایالات متحده را در اوکراین به قدرت رساند و باعث نگرانی زیادی در مسکو شد روسها مطمئن بودند که ایالات متحده به دنبال محروم کردن نیروی دریایی روسیه از پایگاه دریایی اصلی دریای سیاه در سواستوپول کریمه است.

در واکنش به کودتا، پوتین کریمه را ضمیمه کرد که قلمرو اوکراین بود اما اکثریت جمعیت قومی روسیه مشتاق پیوستن به روسیه بودند.

جان میارشایمر و دیگران استدلال کرده اند که تلاش های ایالات متحده برای آوردن اوکراین به ناتو و تهدیدی که با اجازه دادن به ایالات متحده برای استقرار موشک های هسته ای با زمان پرواز کوتاه به مسکو ایجاد می شود، یک عامل کلیدی در تحریک پوتین برای حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به دیدار زلنسکی با اردوغان گفت: «البته ما نتایج این مذاکرات را از نزدیک دنبال خواهیم کرد. ما روابط سازنده و مشارکتی خود را با آنکارا حفظ می کنیم و برای این روابط ارزش قائل هستیم و احساسات متقابل ترکیه احساس را به رسمیت میشناسیم. برای ما جالب خواهد بود که بدانیم چه چیزی بین اردوغان و زلنسکی مورد بحث قرار خواهد گرفت. این مهم است.»

پسکوف به نقش اردوغان به عنوان واسطه بین مسکو و کیف اشاره کرد و گفت پوتین و اردوغان به طور منظم ارتباط برقرار می کنند.

مدت کوتاهی پس از حمله روسیه، اردوغان میزبان مذاکرات صلح در استانبول بین طرف های اوکراینی و روسی بود که تنها پس از چند هفته جنگ به پایان دادن به درگیری نزدیک شدند. با این حال، برنامه ریزان امریکایی و بویژه بریتانیایی زلنسکی را تحت فشار قرار دادند تا مذاکرات را قطع کند و جنگ را ادامه دهد.
این هفته، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، ارسال بمب های خوشه ای به ارتش اوکراین را تایید کرد. این اقدام بحث برانگیز تلقی می شود زیرا اکثر کشورها، از جمله اکثر اعضای ناتو، استفاده از مهمات را به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان که در طول تاریخ ایجاد کرده اند، ممنوع کرده اند.