سوریه: غرب بر تحریم ها اصرار دارد، کشورهای عربی به دنبال مشارکت هستند.

سوریه: غرب بر تحریم ها اصرار دارد، کشورهای عربی به دنبال مشارکت هستند.

ترجمه مجله هفته

در حالی که سوریه و همسایگانش به دنبال بهبود هر چه بیشتر روابط خود هستند، غرب همچنان در تلاش برای منزوی کردن، تضعیف و بی ثبات کردن سوریه است. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا تحریم های خود را علیه سوریه در ماه مه تمدید کرد.
کارین لوکفلد، روزنامه‌نگار در مقاله‌ای برای روزنامه یونگه ولت، وضعیت کنونی سوریه را با توجه به همبستگی و همکاری‌های بین‌المللی تحلیل می‌کند. تفاوت های واضحی وجود دارد. اکنون همکاری سازنده با کشورهای همسایه رو به افزایش است. نمونه آن اردن است. در سفر وزیر خارجه اردن به دمشق، هم مبارزه با قاچاق مواد مخدر و هم همکاری در حل مسئله پناهجویان، محور گفتگوها بود. اردن در سال های اخیر ۱.۳ میلیون آواره سوری را پذیرفته است.
اردن برای پایان دادن به تحریم ها علیه سوریه مبارزه می کند تا به سوریه فرصتی برای بهبود وضعیت اقتصادی بدهد. اردن نیز از بهبود وضعیت اقتصادی سوریه سود خواهد برد. بازگشت پناهندگان سوری به کشور خود اقتصاد اردن را هم تسکین خواهد داد. اردن همچنین در نشست های آستانه شرکت می کند که تحت نظارت روسیه، ایران و ترکیه تلاش می کنند گفتگوی سیاسی درون سوریه بین دولت سوریه و مخالفان دولت سوریه را آغاز کنند.

از سوی دیگر، غرب جمعی به تلاش های خود برای ادامه منزوی کردن سوریه و ادامه تضعیف اقتصادی آن ادامه می دهد. نرخ فقر در سوریه در حال حاضر ۹۰ درصد است، بنابراین نه نفر از ده شهروند سوری کمتر از یک دلار در روز درآمد دارند.

لوکفلد به درخواست غرب برای تمدید تحویل کمکهای فرامرزی از ترکیه به ادلب اشاره دارد. پس از زلزله شدید در منطقه مرزی ترکیه و سوریه در ماه فوریه، سوریه موافقت کرد که به طور موقت مرز را برای تحویل کمک ها به اصرار غرب باز کند. حتی پس از آن، سوریه استدلال کرده بود که کمک های مالی نیز می تواند به جای دیگری در سوریه به جای منطقه آسیب دیده منتقل شود. سوریه به درستی نگران است که غرب از باز شدن مرز برای حمایت از مخالفان مسلح استفاده کند.

در این راستا، بسام الصباغ، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد گفت که کشورهای متخاصم عرضه کمک به سوریه را با همکاری با مخالفان مسلح دولت یعنی جهادیون مسدود کرده اند. تنها به یک کاروان اجازه عبور داده شد.
کشورهای غربی به رژیم تحریم علیه سوریه پایبند هستند، علیرغم اینکه هیچ قطعنامه از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ادامه تحریم ها وجود ندارد. اتحادیه اروپا تحریم های خود علیه سوریه را برای یک سال دیگر تمدید کرد. وزیر امور خارجه آلمان بئربوک نیز کاهش تحریم های غربی را با توجه به فاجعه انسانی ناشی از زلزله رد کرد. خانم رئیس سیاست خارجی آلمان در ادامه گفت: از این گذشته، تحریم ها به گونه ای طراحی شده اند که به هیچ وجه بر مردم عادی فشاری وارد نمی‌آورند، اما برعکس بر حاکمان رژیم سوریه تاثیر میگذارند.(ببینید چه کسانی رشته امور در غرب را در دست دارند)