اولین رویارویی نظامی بین ایران و آمریکا پس از مذاکرات “کاهش تنش”.

اولین رویارویی نظامی بین ایران و آمریکا پس از مذاکرات “کاهش تنش” .
ترجمه مجله هفته

ایران ادعاهای آمریکا مبنی بر رویارویی در آب های خلیج فارس را رد کرد.
نیروی دریایی آمریکا، ناوهای جنگی ایران را به تلاش برای “توقیف” دو کشتی با پرچم خارجی در آب های خلیج فارس متهم کرد.

به گزارش رسانه بریتانیایی کرادل، یک منبع دفاعی ناشناس به خبرگزاری تسنیم گفت که ایران ادعاهای نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش کشتی های جنگی ایران برای “توقیف” دو نفتکش در خلیج عمان در ۵ ژوئیه را رد کرده است. این منبع به این خبرگزاری تسنیم جزئیات بیشتری را ارائه نکرد.

صبح پنجشنبه، خبرگزاری های غربی به نقل از فرستنده حکومتی شبکه خبر ایران نوشتند که تهران «حکم قضایی برای توقیف نفتکش ریچموند وویجر پس از برخورد با یک کشتی ایرانی دریافت کرده است که گفته می شود در این حادثه پنج نفر مجروح شده اند».
در بیانیه آمریکا آمده است: “کشتی ایرانی زمانی که ناوشکن موشک هدایت شونده نیروی دریایی ایالات متحده یو اس اس مکفال به ایستگاه رسید، صحنه را ترک کرد” و افزود: “قبل از ورود مکفال به صحنه، پرسنل ایرانی دست به شلیک از سلاح های کوچک زده بودند.”

شرکت بزرگ نفتی آمریکایی شورون در گفتگویی با رویترز تایید کرد که کشتی ریچموند ویجر را مدیریت می کند. کشتی «تی آر اف مووس» توسط «نویگ۸ چیمیکالز اشیا» مستقر در سنگاپور اداره می شود. با این حال، این شرکت هرگونه ارتباط با این کشتی را رد کرد.!!
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: “ایالات متحده به همراه متحدان جهانی و شرکای ما در [غرب آسیا] به تجاوز ایران پاسخ خواهد داد تا ازادی ناوبری از طریق تنگه هرمز و سایر آبراه های حیاتی را تضمین کند.”
ایران طی سال گذشته چندین کشتی با پرچم خارجی را در آبهای خلیج فارس توقیف کرده است، این توقیف ها به دلیل حوادث مختلف و یا عملیات غیرقانونی قاچاق نفت؛ پدیده ای جانبی در این کشور بدلیل تحریم های شدید آمریکا علیه ایران رایج شده است صورت گرفته.

نیروی دریایی آمریکا و ایران نیز در سال های اخیر درگیری های متعددی در اب های خلیج فارس داشته اند و تهران نیروهای امریکایی را به نقض تمامیت ارضی خود متهم کرده است، در حالی که پنتاگون ادعا می کند نیروی دریایی ایران کشتی های تجاری را آزار می دهد.

حادثه روز چهارشنبه در حالی رخ می دهد که ایالات متحده به دنبال “مقابله با تهدیدات ایران” بدنبال استقرار ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین در ساحل شرکای منطقه ای خود در اب های خلیج فارس است. این اتفاق اولین رویارویی بین دو کشور پس از مذاکرات “کاهش تنش” با میانجیگری عمان است.