
ماکرون هم به فکر بستن اینترنت افتاد!
وقتی ایران اینترنت را کنترل میکند بد است اما وقتی ماکرون کنترل میکند چه؟
جمع آوری از میرفخرایی
جمعه گذشته، در روز دوم شورش ها در فرانسه، رئیس جمهور امانوئل ماکرون از نشست سران اتحادیه اروپا با عصبانیت به پاریس بازگشت و شدیدا بدنبال پیدا کردن پرتقال فروش بود!
مکرون در اولین واکنش خود به قیام جوانان مهاجر در پاسخ به مرگ یک جوان ۱۷ ساله فرانسوی الجزایری در بازرسی پلیس مهربان، مدافع دمکراسی رنگین کمانی بلافاصله دلیل اصلی غارت و حمله به تمام نهادهای جمهوری را شناسایی کردند: این اینترنت جانی است که دلیل تمام بدبختی حاشیه نشینان فقیر و بی نوای اطراف پاریس است. از همه بدتر هم تیک تاک است. تیک تاک چینی استخوان تیزی است در گلوی ماکرون که چینی ها سعی دارند او را به عنوان دوگل جدید باد کنند! البته ایالات متحده هم کم از تیک تاک و هواووی هرچی چین و چینی است متنفر نیست، بهرحال اگر دقت کنیم هر کسی هر جایی یک شکری می خورد پای چین را وسط میکشد، کرونا که بساطش علم شد چین شد متهم درجه اول، هم آنرا تولید و هم پخش کرد، ایران را هم که فروختند به چین! بعدا ظاهراً روسها آنرا از چین باز خرید کردند! حالا نوبت اینترنت است اول با دروغ و پرونده سازی علیه هواووی وارد صحنه شدند و حالا نوبت تیک تاک است، ماکرون میخواهد اینترنت را کنترل و تیک تاک را تعطیل کند، آقای خامنه ای اگر فتیله اینترنت را پایین بکشد شیطان است، ماکرون عزیز دل گلشیفته است!
ماکرون اگر راشیا تودی را فیلتر کند و رسانه های ایرانی را از ماهواره پاک کند جیگر مسی علینژاد است، خامنه ای اگر بی بی سی و صدای آمریکا را فیلتر کند، سانسورچی است.
وقتی امانوئل به سگهایش دستور شلیک به چشم جلیقه زردها را میدهد نظم و دمکراسی را برقرار میکند و وقتی سگهای خامنه ای به چشم و چال مردم نشانه میروند چی؟ دیکتاتوری و بی نظمی را برقرار میکند؟
از این استاندارهای دو گانه تا صبح میتوان نوشت، اما اینها برای ماکرون تنبان نمی شود چرا که چه بخواهد و چه نخواهد اینترنت و چین سر جایشان هستند و فعلا دوگل بادکنکی ما باید آنها را «کنترل» کند.
با این حال، ماکرون همچنین متوجه شده است که اولین اعلامیههای او، مانند قطع اینترنت و رسانههای اجتماعی بهویژه – احتمالاً فقط در مناطق خاصی مانند «حاشیه کلان شهرها» (وای چه کلونیالیستی این عسل مسی، قطع اینترنت آنهم فقط برای گدا گودوله ها و مهاجران افریقایی! ) – میتواند نتیجه معکوس داشته باشد (یک نفر بجای ماکرون فکر کرده) کی این فکر را کرده؟ «بستن فضای مجازی بیعقلی است مدیریت لازم است – آیت الله خامنه ای». پس ماکرون با احتیاط بیشتری گفت: «و وقتی همه چیز از کنترل خارج می شود، شاید لازم باشد خود را در موقعیتی قرار دهید که آنها را تنظیم کنید یا آنها را خاموش کنید.» انا لله و انا الیه راجعون – رئیس جمهور فرانسه در دیدار اخیر با ۲۴۱ شهردار شهرهایی که به ویژه از ناآرامی ها آسیب دیده اند (بخشی از این شهرداران و جناب ماکرون همان شخصیت هایی بودند که وقتی جنبش غربگرا و بورژوایی – امپریالیستی «زن، زندگی و آزادی» علیه رژیم مذهبی بورژوایی ایران دست به شورش زد و حتی دست به اسلحه هم برد دائما آنان را تشویق به تشدید عملیات میکردند و همبستگی خود را با آنان اعلام می نمودند«آن ایدالگو، شهردار پاریس در سخنانی از اعتراضات در ایران و «ایرانیانی که برای حقوق خود و آزادی میجنگند» حمایت کرد. خانم ایداگلو در توییتی درباره این مراسم نوشت که چهار ماه پس از کشته شدن مهسا امینی، حمایت بیدریغ برج ایفل و شهر پاریس از ایرانیانی که برای حقوق و آزادی خود میجنگند. برای اینکه اعدام ها متوقف شود و اراده مردم ایران پیروز شود.»).
ماکرون در ادامه گفت: «قطعاً نباید این کار [کنترل یا قطع اینترنت] را در گرماگرم درگیری ها انجام دهید و من خوشحالم که مجبور به انجام آن نبودیم.» – خامنه ای یک گام جلوتر گفته بود«مسئلهی مدیریّت فضای مجازی جزو مسائل مهمّ ماست که این مسئله، مسئلهی بلندمدّت هم نیست؛ مسئلهی کوتاهمدّت و میانمدّت و جزو مسائل نزدیک ماست که باید [به آن توجّه بشود]» یا «ما نمیگوییم این راه (اینترنت) را ببندید؛ نه، اینکه بیعقلی است. یک کسانی نشستهاند، فکر کردهاند، یک راهی باز کردهاند بهعنوان این فضای مجازی و بهقول خودشان سایبری؛ خیلی خب، از این استفاده کنید منتها استفادهی درست بکنید….»
ماکرون در ادامه میگوید که رسانه های اجتماعی باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند یعنی استفاده درست بشود یعنی به نفع ما استفاده بشود: “زیرا اگر ابزاری برای تجمع یا تلاش برای کشتن شود، یک مسئله واقعی است.” ماکرون که به نسل جوان سیاستمداران تعلق دارد باید بهتر بداند که ممنوعیت اینترنت می تواند توفانی را به راه بیندازد. یا مثلا: «فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود؛ بحث این است. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند؛ آنها دارند مدیریّت میکنند این فضا را، خب، وقتی که ما میدانیم کسانی از بیرون دارند فضای مجازی را ـ که ما هم دستاندرکارش هستیم و مبتلابهِ ما است ـ هدایت میکنند و مدیریّت میکنند، ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بیپناه رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشتپرده، فضای مجازی را اداره میکند.» البته این نقل قول آخری از آیت الله بود و نه از عالیجناب اما شباهت ها جالب است.