آشکار شدن اولین مناقشه جدی بین ایران و عربستان پس از توافقات اخیر.

آشکار شدن اولین مناقشه جدی بین ایران و عربستان پس از توافقات اخیر.

عربستان ادعای ایران در مورد میدان گازی آرش را رد کرد
ترجمه مجله هفته

مناقشه بر سر میدان گازی زیر دریایی خلیج فارس علیرغم نزدیکی دیپلماتیک اخیر بین عربستان سعودی و ایران آغاز شده است.
خبرگزاری عربستان سعودی در ۵ ژوئیه گزارش داد که پس از آنکه کویت اخیراً اعلامیه مشابهی را اعلام کرد، این کشور نیز ادعاهای ایران بر مالکیت بخشی از میدان گازی الدرا که در ایران به میدان آرش معروف است را رد میکند.

به گفته یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه عربستان، میدان الدرا-آرش تنها در مالکیت مشترک «پادشاهی عربستان سعودی و دولت کویت» است و آنها به تنهایی از حقوق کامل حاکمیتی برای بهره برداری از ثروت در این منطقه برخوردارند. ”

میدان آرش در آبهای خلیج فارس در سواحل کویت واقع شده است و تخمین زده می شود ۲۰ تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز دارد.
این منبع افزود: پادشاهی سعودی خواستار تجدید درخواست های قبلی خود برای آغاز مذاکرات با ایران برای تحدید مرزهای میدان زیر آب مطابق با مفاد حقوق بین الملل شده است.
هفته گذشته محسن خجسته، رئیس شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که ایران آماده آغاز حفاری در میدان آرش است.
وی گفت: «با فراهم شدن شرایط لازم، حفاری در میدان آرش آغاز می شود.»
با این حال، کویت در سوم ژوئیه اعلام کرد که طرح های حفاری ایران را قبول ندارد.
سعد البراک، وزیر نفت کویت گفت: «ما فعالیت‌های برنامه‌ریزی‌شده ایران در اطراف میدان گازی فراساحلی دره را قاطعانه و بطور کامل رد می‌کنیم».
میدان دورا که ایران به آن آرش می‌گویند، در آب‌های خلیج فارس در سواحل ایران، عربستان سعودی و کویت قرار دارد. هر سه کشور مدعی بخش هایی از میدان مورد مناقشه هستند که مانع از توسعه آن شده است.
سعد البراک، افزود که کویت و عربستان سعودی «حقوق انحصاری» در میدان دارند و برنامه‌های ایران «در تضاد با اصول اساسی روابط بین‌الملل» است.
این اختلاف به دهه ۱۹۶۰ برمی گردد، زمانی که ایران و کویت امتیازات فراساحلی مشترکی را برای این میدان پس از کشف آن در نظر گرفتند به این دلیل که مرزهای گازی دو کشور در مناطقی تداخل میکرد.
ایران سال گذشته به توافق قبلی عربستان و کویت برای بهره برداری از میدان آرش بدون ایران اعتراض کرد. وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که چنین اقدامی «غیرقانونی» است زیرا مرزهای میدان مشترک بین سه کشور هنوز تعیین نشده است.
اعلامیه‌های عربستان و کویت عقب‌نشینی در روابط با ایران است که اخیراً پس از مذاکرات مورد حمایت چین در ماه مارس احیا شد.
این اطلاعیه ها همچنین پس از سفر ماه گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به کویت در چارچوب یک سفر دیپلماتیک خلیج فارس صورت گرفت.
عبداللهیان با نخست وزیر کویت و شیخ سالم عبدالله الجابر الصباح وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی کویت کونا، طرفین در دیدار با شیخ احمد نواف الاحمد الصباح، نخست وزیر کویت، درباره آخرین تحولات در صحنه منطقه ای و بین المللی گفتگو کردند.