
آمریکا در حال بررسی محدودیتهای سختتر برای صادرات تراشههای هوش مصنوعی به چین است
طبق یک گزارش رسانه ای، دولت ایالات متحده محدودیت های فعلی خود در صادرات تراشه به چین را به اندازه کافی سخت نمی داند. واشنگتن در حال بررسی اقدامات بیشتر برای دشوارتر کردن دسترسی پکن به نیمه هادی های مورد استفاده در هوش مصنوعی است.
روزنامه فایننشال تایمز در مقاله ای می نویسد که دولت آمریکا در حال حاضر در حال بررسی اعمال محدودیت های صادراتی جدید بر چین است. این اقدام برای ممانعت از صادرات ریزتراشه های مورد استفاده در زمینه هوش مصنوعی (AI) در نظر گرفته شده است. بر اساس این گزارش، واشنگتن می خواهد از این اقدام استفاده کند تا دسترسی پکن به فناوری های هوش مصنوعی از جمله در بخش نظامی را دشوارتر کند.
این روزنامه به منابع آگاه رجوع میدهد. بر این اساس، وزارت بازرگانی قصد دارد کنترلهای صادراتی که از اکتبر ۲۰۲۲ علیه چین اعمال شده است را بروز کند. منابعی که توسط فایننشال تایمز مورد سوال قرار گرفتند، هشدار دادند که این ابتکار میتواند حمل و نقل نیمههادیها توسط شرکتهای آمریکایی مانند Nvidia به چین را کمتر کند.
این تولیدگر آمریکایی که یکی از بزرگترین توسعه دهندگان پردازنده ها و تراشه های گرافیکی است، اکنون با توجه به محدودیت های صادراتی که از اکتبر اعمال شده است، محصولات نیمه هادی دیگری را به شرکت های چینی ارائه کرده است.
بر این اساس شرکت های چینی فناوری اطلاعات مانند تنسنت، علیبابا، بادیو و بایت دنس نمی خواهند از رونق هوش مصنوعی ناشی از چت ربات چت جی پی تی غافل شوند و در حال توسعه فناوری های خود هستند که برای آنها به تراشه های انویدیا Nvidia نیاز دارند و سفارشات خود را از این شرکت آمریکایی افزایش می دهند.
در ماه مه، جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا هشدار داد که تشدید جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن می تواند پیامدهای منفی برای صنعت داشته باشد.
وی خسارت احتمالی به شرکت های آمریکایی را بسیار زیاد توصیف کرد. به گفته هوانگ، بازار چین را به سختی می توان جایگزین کرد: چین دیگری در جهان وجود ندارد.
وال استریت ژورنال همچنین در گزارشی برنامه های دولت آمریکا برای دشوارتر کردن دسترسی پکن به فناوری های پیشرفته را تایید کرد. این روزنامه علاوه بر تراشه های هوش مصنوعی، از خدمات کلاود یا ابری نیز به عنوان هدف محدودیت های جدید ایالات متحده یاد می کند.
تنش بین آمریکا و چین در حال افزایش است. دو کشور برای تسلط بر فناوری های کلیدی رقابت می کنند. واشنگتن اکنون از متحدان خود می خواهد تا صادرات فناوری های پیشرفته به پکن را متوقف کنند. دستوری از سوی وزارت بازرگانی ایالات متحده از اکتبر ۲۰۲۲ اعمال شده است که عرضه نیمه هادی ها و سایر محصولات ابررایانه ای را به ۳۱ شرکت چینی محدود می کند. بزرگترین تولیدکننده تراشههای حافظه در چین، فناوریهای حافظه یانگ تسه (YMTC) نیز تحت تأثیر این تحریم ها قرار گرفته است. پکن واشنگتن را متهم می کند که می خواهد توسعه فناوری خود را متوقف کند و به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت برده است. به گفته وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، واشنگتن فناوری را سیاسی کرده و از آن به عنوان یک سلاح استفاده می کند.