
عربستان سعودی مانع از حضور اسرائیل در نشست یونسکو در ریاض میشود؟
ترجمه مجله هفته
عدم اجازه ورود مقامات اسرائیلی به پادشاهی در حالی صورت می گیرد که طرح های شهرک سازی اسرائیل یک منطقه میراث جهانی یونسکو در بیت المقدس اشغالی را تهدید می کند.
در ۳۰ ژوئن مقامات اسرائیلی و دیپلمات های غربی با اطمینان قطعی به اکسیوس گفتند که عربستان سعودی خود را متعهد به دادن مجوز به نمایندگان اسرائیل برای ورود به پادشاهی برای نشست سپتامبر کمیته میراث جهانی یونسکو در ریاض نمیداند.
اگر عربستان سعودی با حضور مقامات اسرائیلی در کنفرانس یونسکو موافقت کند، این اولین باری است که مقامات اسرائیلی اجازه ورود رسمی و علنی به این کشور را خواهند داشت.
مذاکرات در مورد این موضوع ادامه دارد، اما یونسکو اعلام کرده است که در صورتی پادشاهی عربستان آزادی ورود همه نمایندگان کشورهای عضو را تامین نکند یونسکو مجبور است تصمیم جدیدی برای انتقال کنفرانس به کشور دیگری ظرف چند روز اتخاذ کند.
به گفته اکسیوس، «به نظر میرسد عربستان سعودی رویکرد محتاطانه تری در قبال هر اقدام عمومی که میتواند به عنوان عادیسازی با اسرائیل تلقی شود، اتخاذ میکند».
مقامات آمریکایی و اسرائیلی علناً در حال لابی کردن در عربستان سعودی برای پیوستن به توافقنامه ابراهیم هستند که در آن چندین کشور عربی روابط خود را با اسرائیل عادی کردند و از سال ۲۰۲۰ شروع شد. اکنون ۲۵ درصد از فروش تسلیحات اسرائیلی به کشورهای عربی صورت میگیرد که به این توافقنامه پیوستهاند.
با این حال، ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان در برابر امضای این توافقنامه مقاومت کرده و مدعی شده است که اسرائیل باید ابتدا ابتکارات صلح عربستان سعودی در سال ۲۰۰۲ را برای پایان دادن به اشغال کرانه باختری و ایجاد یک کشور فلسطینی را اجرا کند.
آکسیوس همچنین خاطرنشان میکند که مقامات آمریکایی قبلاً گفتهاند که بر این باورند که محمد بن سلمان آماده عادیسازی روابط با اسرائیل است، اما میخواهد این کار را به عنوان بخشی از یک معامله بزرگتر با ایالات متحده انجام دهد و بنابراین، او نمیخواهد هیچ گامی برای عادیسازی تدریجی بردارد.
بنا بر گزارش ها، محمد بن سلمان همچنین به دنبال دریافت امتیازاتی از ایالات متحده است که به عربستان سعودی اجازه می دهد فناوری هسته ای ایالات متحده و سیستم های تسلیحاتی اضافی را به دست آورد.
اوایل این ماه، آسوشیتدپرس گزارش داد که دو گروه زیست محیطی، EcoPeace و Society for the Protection of Nature، از مقامات اسرائیلی درخواست کردند که طرح های توسعه شهرک یهودی نشین هار گیلو را متوقف کنند، و دلیل آن تاثیر بالقوه آن بر باغ های تراس سرسبز است که در فهرست یونسکو بعنوان سایت میراث جهانی در سال ۲۰۱۴ ثبت شده است.
فلسطینی ها صدها سال است که در دامنه های پلکانی باتیر، روستایی کشاورزی در جنوب غربی بیت المقدس اشغالی، با استفاده از روش های سنتی برای پرورش زیتون، میوه، لوبیا و بادمجان های نفیس کار کرده اند.
بر اساس اسناد ثبت شده در یونسکو، “سیستم آبیاری پیچیده این منبع آب منجر به ایجاد تراس هایی با دیوارهای خشک شده است که ممکن است از دوران باستان مورد بهره برداری قرار گرفته باشند.” یکپارچگی این سیستم آبی سنتی توسط خانواده های باتیر که به آن وابسته هستند تضمین شده است.
اما آسوشیتدپرس گزارش می دهد که ساکنان باتیر می ترسند با پیشبرد پروژه شهرک سازی توسط دولت افراطی ناسیونالیست اسرائیل، شیوه زندگی باستانی آنها به زودی در معرض خطر قرار گیرد.
ناداو تال، هیدرولوژیست که به عنوان مسئول آب خاورمیانه برای EcoPeace، یک گروه مشترک اسرائیلی-فلسطینی خدمت می کند، گفت: «اگر شما در بالای این سنگ ها بسازید، می توانید مانع رسیدن آب به تراس های تاریخی شوید».
رشید اوینه، ساکن باتیر که با خانواده اش نسلها است با استفاده از تراس کشاورزی کرده میگوید:
علاوه بر این، ساخت و ساز پیشنهادی “مقدار زیادی از زمین ها را می بلعد و شما نمی دانید که در انتهای این ماجرا به کجا خواهد انجامید.
فلسطینی هایی که تحت اشغال اسرائیل زندگی می کنند از کمبود مزمن تامین آب رنج می برند، زیرا دولت اسرائیل بسیاری از منابع آب کرانه باختری را در اشغال خود دارد و دسترسی فلسطینی ها به آنها را محدود کرده و آب را برای استفاده شهرک نشینان یهودی به سوی مناطق آنها منحرف کرده است.