کوبا اجلاس جی ۷۷ + چین را در هاوانا برگزار می کند.

کوبا اجلاس جی ۷۷ + چین را در هاوانا برگزار می کند.

ویلما گوتسمن
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

کوبا به عنوان رئیس موقت گروه ۷۷ بعلاوه چین (جی ۷۷ + چین)، نشست سران دولت ها و رهبران کشورها را در ۱۵ و ۱۶ سپتامبر در هاوانا تشکیل میدهد.
موضوع “چالش های کنونی توسعه: نقش علم، فناوری و نوآوری” است.
این را میگل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا در یک سخنرانی ویدئویی کوتاه در روز چهارشنبه در توییتر اعلام کرد. وی این رویداد را فرصتی برای انجام اقدامات جمعی و عملی برای رسیدگی موثر به مشکلات مبرم جهان و تقویت وحدت میان ۱۳۶ کشور تشکیل دهنده جی۷۷ خواند.
دیاز کانل خاطرنشان کرد که “پیشرفت علمی و فنی که کلید دستیابی به توسعه پایدار است، برای بخش بزرگی از بشریت دست نیافتنی است”.
دلایل و ریشه این امر “در نظم اقتصادی ناعادلانه بین المللی است که حاشیه نشینی اجتماعی-اقتصادی و علمی-فنی بسیاری از کشورها را تشدید کرده است” و عواقب جدی برای ملت های جنوب دارد. او این واقعیت را متناقض توصیف کرد که در‌حالیکه “علم، فناوری و نوآوری در خط مقدم مبارزه و پاسخ به پاندمی کووید-۱۹ بودند، اما نتایج آنها برای کسانی که بیشترین نیاز را به آن دارند، دور از دسترس مانده است.”

رئیس جمهور گفت: برای تغییر این سناریو، ایجاد یک رابطه عادلانه تر و نظمی واقعاً دموکراتیک و فراگیر که همبستگی و همکاری بین المللی را ترویج می کند، ضروری است.

وی افزود: «اعضای گروه ۷۷ بعلاوه چین که مجموعاً ۸۰ درصد جمعیت جهان و بیش از دو سوم اعضای سازمان ملل را نمایندگی می‌کنند، خواسته شده است که این کار را انجام دهند.»هر دقیقه ای که برای جستجوی راه حل برای مشکلات مبرمی که مردم ما با آن روبرو هستند، بکار صرف میشود مهم است.

کوبا از ژانویه سال جاری ریاست جی ۷۷ + چین را بر عهده داشت و قبلاً میزبان چندین رویداد مرتبط از جمله جلسات وزرای آموزش، فرهنگ و گردشگری بوده است.

جی ۷۷ در سال ۱۹۶۴ توسط جنبش غیرمتعهدها برای ایجاد ظرفیت مذاکره مشترک افزایش یافته جنوب جهانی در سازمان ملل متحد تأسیس شد. جمهوری خلق چین همکاری خود را با جی۷۷ در “کنفرانس سازمان ملل در مورد محیط زیست و توسعه” در سال ۱۹۹۲ آغاز کرد، اما اکنون خود نیز یکی از اعضای آن است.