
معاون وزیر خارجه روسیه: حدود ۲۰ کشور خواهان پیوستن به گروه بریکس هستند
به گفته سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، تقریباً ۲۰ کشور تاکنون تمایل خود را برای پیوستن به ائتلاف بریکس ابراز کرده اند (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی). به گفته ریابکوف، فهرست متقاضیان طولانی تر و طولانی تر می شود.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت: کشورهای بیشتری برای عضویت در گروه بریکس علاقه نشان می دهند. به گفته وی تاکنون حدود ۲۰ کشور چنین خواستهای را ابراز کرده اند. به گفته ریابکوف، این واقعیت نشان می دهد که این اتحاد به طور مداوم اهمیت بین المللی پیدا می کند.
آنچه او می خواهد بر آن تأکید کند این است که تبدیل به «مجمع همفکران» شود. معاون وزیر امور خارجه روسیه توضیح داد که این سازمانی است که هیچ کشوری در آن رئیس و رهبر نیست که سایر اعضا باید از دستورات آن پیروی کنند. او بیان کرد:
«در عوض، شرکا با هم و به صورت گروهی برای ایجاد یک دستور کار سازنده بر اساس اصل اجماع همکاری می کنند. هم کارهای عملی انجام شده در قالب بریکس و هم حجم قابل توجهی از اسناد مشترکی که قبلاً به تصویب رسیده اند، تأیید روشنی بر این مسیر توسعه انجمن است.»
ریابکوف در ادامه اظهار داشت که در حال حاضر بحث در مورد اینکه چه معیارهایی برای پیوستن به بریکس باید اعمال شود، در جریان است.
این موضوع همچنین در قالب بریکس پلاس در نشست وزرای خارجه بریکس در آفریقای جنوبی در آغاز ماه ژوئن مورد بحث قرار گرفت.
همچنین گفتوگوهای بیشتری در این زمینه انجام خواهد شد.
ریابکوف گفت، علیرغم این واقعیت که تدوین معیارهای عضویت در اتحاد کشورها مهم است، “در نهایت، گسترش اتحاد یک مسئله یا یک تصمیم گیری سیاسی است.”
در نهایت، در رابطه با آفریقای جنوبی، این تجربه موفقیت آمیز بود:
جمهوری که در سال جاری ریاست این سازمان را بر عهده دارد، بدون هیچ معیاری بر اساس «تصمیم اجماع» پذیرفته شد.
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: متقاضیان بزرگ زیادی هستند که از جمله می توانند از این تجربه استفاده کنند و پیش بینی کنند که چه اتفاقی می تواند بیفتد و چه چیزی نمی تواند اتفاق بیفتد. وی در این رابطه اظهار داشت:
«ما از شرکای خود در بریکس میخواهیم که تا حد امکان به این موضوع شفاف بپردازند. و من می توانم بگویم که از نظر ما، جهان عرب و منطقه آسیا-اقیانوسیه به وضوح برای پیوستن به بریکس مناسب هستند، زیرا این مناطق امروز در آنجا نمایندگی ندارند.»
به گفته ریابکوف، نشست سران بریکس در ژوهانسبورگ در آغاز ماه اوت بررسی خواهد کرد که چه پیشنهادهایی می تواند به سران کشورها و دولت ها ارائه شود.