آسیا تایمز: اسیا به روسیه کمک می کند تا عواقب تحریم های غرب را کاهش دهد.

آسیا تایمز: اسیا به روسیه کمک می کند تا عواقب تحریم های غرب را کاهش دهد.

ترجمه مجله هفته




به گزارش روزنامه آسیا تایمز، آسیا اقتصاد روسیه را سرپا نگه می دارد.
روابط تجاری با چین، هند و آسیای مرکزی از دست دادن بازار اروپا را جبران کرد، اقتصاد روسیه را تقویت کرد و اعمال تحریم های بیشتر را دشوارتر کرد.

مشتریان آسیایی جایگزین صادرات نفت از دست رفته روسیه به اتحادیه اروپا شده اند و کشورهای آسیای مرکزی به این کشور کمک می کنند تا تحریم ها را دور بزند.
این مطلب را روزنامه آنلاین هنگ کنگ آسیا تایمز می نویسد. این روزنامه خاطرنشان می کند که تحریم های غرب علیه “یکی از ده اقتصاد بزرگ جهان” – یک کارزار بی سابقه است – در حالی که به اقتصاد روسیه آسیب می رساند، اما به نتایجی که برای آنها در نظر گرفته بود فاصله زیادی دارد. در مقاله آسیا تایمز آمده است:
تحریم‌ها در حوزه‌های مالی، انرژی، فناوری، سفر، کشتیرانی، هوانوردی و منابع طبیعی یکی از ده اقتصاد بزرگ جهان را هدف قرار داده است. با این حال، فشار اقتصادی بر مسکو به هیچ وجه به اندازه کمپین های قبلی تحریم های ضد جنگ، مانند تحریم های سازمان ملل علیه عراق پس از حمله صدام حسین به کویت در سال ۱۹۹۰، نیست. یک سال پس از اعمال تحریم‌ها، چند چیز مشخص است: تحریم‌ها به اقتصاد روسیه و چشم‌انداز رشد آتی آن آسیب رسانده است. اما آنها نه باعث فروپاشی کشور شدند و نه به پایان جنگ در اوکراین کمک کردند.

نویسنده مقاله خاطرنشان می کند که یک سال و نیم پس از اعمال تحریم های سخت، سناریوی جدید و توازن قوای جدید در اقتصاد جهانی در حال ظهور است. به نظر می رسد که آمریکا و اروپا دیگر بر اقتصاد جهانی تسلط ندارند.

مرکز ثقل اقتصاد جهان به سمت شرق تغییر کرده است.

افزایش قدرت تجاری آسیا اکنون اجازه می دهد مسیر و وزن تجارت از غرب منحرف شود و تحریم های غرب را تضعیف کند. اصطلاح “صعود” در این زمینه یک کلمه توخالی نیست، زیرا:
در سال ۲۰۲۱، اقتصادهای آسیایی ۳۹ درصد از تولید ناخالص داخلی اسمی جهانی را به خود اختصاص دادند و آنها را به بزرگترین بلوک قاره ای تبدیل کردند. صادرات آسیا ۳۶ درصد از صادرات جهانی را تشکیل می دهد، در حالی که پنج اقتصاد بزرگ اسیایی چین و هنگ کنگ، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و هند با هم یک چهارم کل واردات جهانی را تشکیل می دهند. آسیا در حال حاضر سه چهارم رشد تولید ناخالص داخلی جهانی را نسبت به سال گذشته تشکیل می دهد، در حالی که چین و هند نیمی از آن را تشکیل میدهند.
کمپین تحریم ها علیه روسیه عواقب این “تغییر” را برجسته کرده است.
در اصل، تحریم های غرب به عنوان نوعی “شوک و گسترش ترس” اقتصادی در نظر گرفته شده بود. اما پس از یک بحران مالی کوتاه، روسیه بیشتر توجه تجارت خود را به اقتصادهای آسیایی معطوف کرد و از فشار غرب جان سالم به در برد. آسیا تایمز به جزئیات این واقعه می پردازد و توضیح می دهد که چگونه این کار انجام شد:

اقتصادهای آسیایی ثابت کرده اند که جایگزین مناسبی برای صادرات روسیه و منابع جدید واردات هستند. روابط تجاری با چین، هند، ترکیه، کشورهای خلیج فارس و کشورهای آسیای مرکزی اقتصاد روسیه را تقویت کرده است. تجارت دوجانبه بین روسیه و چین در سال ۲۰۲۲، ۲۹ درصد و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، ۳۹ درصد رشد داشته است. این رقم تا پایان سال ۲۰۲۳ به ۲۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید که مبلغی بیشتر از کل تجارت دوجانبه چین با اقتصاد هایی مانند استرالیا، آلمان یا ویتنام است. در سال ۲۰۲۲، تجارت روسیه با امارات متحده عربی ۶۸ درصد افزایش یافت، در حالی که تجارت با ترکیه ۸۷ درصد افزایش یافت. تجارت روسیه و هند با ۲۰۵ درصد افزایش به ۴۰ میلیارد دلار رسید.
به گزارش آسیا تایمز، تقاضای بازار آسیا برای نفت روسیه نه تنها جبران صادرات نفت روسیه به بازار اروپا را کرده است بلکه حجم صادرات نفت روسیه به بازار آسیا از صادراتش به اروپا پیشی گرفته.

این به این دلیل است که هند بزرگترین خریدار نفت خام روسیه از راه دریا است و از ابتدای سال ۲۰۲۳ بیش از ۱.۴ میلیون بشکه در روز خریداری کرده است. واردکنندگان چینی هم خیلی عقب نیستند و در سال ۲۰۲۳ بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز خرید خواهند کرد. به این ترتیب در عرض یک سال، هند، چین، ترکیه و کشورهای خلیج فارس به طور کامل جایگزین تقاضای اروپا برای صادرات نفت روسیه شدند.
«تغییر مسیر در جهت مشرق زمین» همچنین به روسیه کمک کرد تا شکاف ناشی از عقب‌نشینی غول‌های فناوری غربی – از غول‌های رایانه‌ای گرفته تا تولیدکنندگان خودرو را کاهش دهد. به عنوان مثال، شرکت های چینی اکنون همه چیز را از خودروهای جدید گرفته تا گوشی های هوشمند را در بازار روسیه عرضه می کردند.

در این نوشته آمده است: شرکای تجاری روسیه در اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز در دور زدن محدودیت های صادرات فناوری نقش داشته اند. اقتصادهای آسیای مرکزی به عنوان کانالی برای واردات و تجارت موازی فعال هستند.
این پیشرفت را می توان با استفاده از مثال واردات ماشین آلات و محصولات شیمیایی نشان داد:
در اکتبر سال ۲۰۲۲، افزایش سالانه صادرات از چین، بلاروس، ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان به روسیه تقریبا به اندازه کاهش صادرات به اروپا، امریکا و انگلیس به روسیه بود.

در زمینه های دیگر، وضعیت مشابه است و این تنها می تواند یک چیز باشد: بعید است که ابزاری مانند تحریم های اقتصادی، که کشورهای غربی در قرن گذشته علاقه مند به استفاده از آن بوده اند، همچنان در واقعیت اقتصادی جدید کار کند – چه رسد به کشورهای گردن کلفتی مانند روسیه.