شخصیت های بین المللی درباره «کودتای نرم» علیه پترو در کلمبیا هشدار می دهند.

شخصیت های بین المللی درباره «کودتای نرم» علیه پترو در کلمبیا هشدار می دهند.

نوشته هانس وبر
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

بوگوتا نزدیک به ۴۰۰ روشنفکر، سیاستمدار، نماینده کنگره و اتحادیه های کارگری از سراسر جهان کمپین تهدید، آزار و اذیت علیه دولت گوستاوو پترو را محکوم کرده‌اند.
“کلمبیا در حال تجربه یک کودتای نرم است”، برنده جایزه صلح نوبل آدولفو پرز اسکویل، وکیل اسپانیایی بالتازار گازون، سیاستمدار کارگری بریتانیا جرمی کوربین و نامزد ریاست جمهوری فرانسه ۲۰۱۲ ژان لوک ملانشون، این موضوع را در یک نامه سرگشاده اعلام کردند.

“نیروهای سنتی” از نهادهای نظارگ، رسانه های قدرتمند و قوه قضاییه استفاده کردند تا اصلاحات دولت پترو را متوقف کنند، “کسانی را که از آنها حمایت می کنند بترسانند، رهبری آنها را سرنگون کنند و وجهه آنها را در صحنه بین المللی بدنام کنند.”

این همان چیزی است که در این سند آمده است که توسط رافائل کوریا، رئیس جمهور سابق اکوادور و خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو، نخست وزیر سابق اسپانیا نیز امضا شده است.

امضاکنندگان نامه، دادستان کل فرانسیسکو باربوسا و دادستان کل امور اداری (پروکورادوریا) مارگاریتا کابلو را به انجام تحقیقات غیرقابل توجیه علیه اعضای کنگره پیمان تاریخی اتحاد جناح چپ (PH) متهم کردند. که می تواند منجر به اخراج آنها شود.

نوام چامسکی، شهردار بارسلونا، آدا کولائو، شهردار بارسلونا و آندری هونکو، عضو بوندستاگ آلمان و دیگران از آن شکایت کردند، ممکن است پترو نیز میتواند دچار همان سرنوشتی شود که شامل دیگر اعضای جناح چپ شده است.

در نامه اشاره شده است که چنین تحقیقاتی علیه سناتورهای الکس فلورز و الکساندر لوپز و همچنین دیوید راسرو رئیس مجلس نمایندگان، سوزانا گومز نماینده مجلس و سناتور و عضو هیئت صلح ماریا خوزه پیزارو انجام شده است.

به عنوان نمونه، این سند به سناتور ویلسون آریاس اشاره می‌کند که دادستانی اداری علیه او شکایتی را برای تعلیق کرسی سنا او تنظیم کرده است.
این آژانس آریاس را متهم می کند که در اعتراضات اجتماعی ۲۰۲۱ علیه خشونت پلیس صحبت کرده است.
بر اساس این نامه، کابلو از متحدان نزدیک آلوارو اوریبه، رئیس جمهور سابق آمریکا است. او در دولت راستگرای ایوان دوک (۲۰۱۸-۲۰۲۲) وزیر دادگستری بود.

فراکسیون کنگره میثاق تاریخی (PH) اعلام کرد که به کمیسیون بین آمریکایی حقوق بشر سازمان کشورهای آمریکایی (CIDH) مراجعه خواهد کرد تا اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از جان و حقوق اعضای خود را درخواست کند.
او از “اقدامات غیرقانونی” دادستانی عمومی در امور اداری صحبت می کند.
این مرجع “سرسختانه” اختیارات را برای خلع مقامات، حتی اگر به طور قانونی انتخاب شده بودند، غصب کرد.
بر اساس مفاد سازمان کشورهای آمریکایی و دادگاه قانون اساسی کلمبیا، مقامات منتخب تنها به دلیل احکام قضات جنایی می توانند برکنار شوند.
با این حال، مرجع تحت ریاست کابلو یک نهاد قضایی نیست و فقط وظایف اداری دارد.
گروه پی اچ همچنین ترور و تهدید به مرگ چند تن از اعضای خود را محکوم کرد.
یک روز پس از اعلام فراکسیون حاکم، دبیرخانه OAS بیانیه ای در حمایت از استدلال های اعضای مترقی کنگره صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «لازم است کلیه دستگاه های دولتی غیر کیفری از جمله دستگاه های اداری از اعمال خلاف این اصل خودداری کنند».

جناح فراکسیون کنگره میثاق تاریخی اقدامات کابلو را به عنوان “آزار و شکنجه سیاسی” درک می کند. کابلو به وضوح در ملاء عام علیه پروژه های اصلاحی دولت پترو صحبت کرد. همین امر در مورد دادستان کل باربوسا نیز صدق می کند.
مقامات بلندپایه سابق مانند دادستان کل سابق ادواردو مونته آلگره، که عضو فراکسیون کنگره میثاق تاریخی نیست، نیز از موضع تهاجمی باربوسا در قبال دولت پترو انتقاد کرده اند.
مونته آلگره گفت: “فرانسیسکو باربوسا، دادستانی کل را به یک دستگاه سیاسی دولت کلمبیا تبدیل کرد.”
“این به ابزاری برای آزار و اذیت چهره های مخالف تبدیل شد.”
به گفته دادستان کل سابق، باربوسا اکنون به رئیس اپوزیسیون تبدیل شده است. باربوسا در مصاحبه ای از پلیس خواست تا از دستورات دولت سرپیچی کند.
سپس نمایندگان کنگره از فراکسیون فراکسیون کنگره میثاق تاریخی شکایتی را علیه دادستان کل اعلام کردند.
این به اتهام تحریک به نافرمانی به هیئت منصفه مجلس نمایندگان ارائه خواهد شد.
خود رئیس جمهور پترو در هفته های اخیر بارها از کودتای احتمالی در کلمبیا صحبت کرده است. این کودتا باید از اصلاحات اجتماعی، بهداشتی، کاری و بازنشستگی به نفع زحمت‌کشان جلوگیری کند.

او در سخنرانی خود در تظاهرات گسترده برای دولتش گفت: «به محض اینکه اصلاحات توانستند مانع اصلاحات شوند، می خواهند رئیس جمهور را نابود کنند.»
از سوی دیگر، به گفته پترو، یک “کودتای نرم” باید مانع از معرفی سه نامزدی شود که دیوان عالی باید تا فوریه ۲۰۲۴ به عنوان جانشین باربوسا را انتخاب کند.
اختلاس گران و فاسدها دیگر تحت رهبری جدید مدعی العموم بدون مجازات نمی مانند. به همین دلیل آنها علاقه دارند که پترو برکنار شود.
سازمان‌های حقوق بشری مانند هماهنگی کلمبیا اروپا آمریکا از این واقعیت انتقاد می‌کنند که تحقیقات و محاکمه‌ها علیه فساد تحت دوران دادستانی باربوسا راکت مانده است.