تخلیه شهروندان آمریکایی از تایوان!
گزارش رسانهها: ایالات متحده طرحهایی را برای تخلیه شهروندان آمریکایی از تایوان آماده میکند
ترجمه مجله هفته

به گزارش سایت خبری «مسنجر» از منابع خبری که نخواستند نامشان منتشر شود، دولت آمریکا در حال آماده سازی طرح هایی برای تخلیه شهروندان آمریکایی ساکن تایوان است.
به گزارش سایت خبری مسنجر، دولت آمریکا در حال آماده سازی طرح های تخلیه شهروندان آمریکایی مقیم تایوان است.
بر اساس این گزارش، این برنامه ریزی حداقل شش ماه است که شروع شده و ادامه دارد. به گفته یک منبع بلندپایه ناشناس از صفوف سرویس مخفی رژیم آمریکا، “گفته می شود در دو ماه گذشته وضعیت بدتر شده است”.
این مقام اطلاعاتی آمریکا توضیح داد که آمادگی ها در “سطح بالای تنش” در حال انجام است. او به مسنجر گفت: «این چیزی نیست که در اخبار پنهان بماند.» و در ادامه:
“نیروها در حال یارگیری و یکدست کردن قدرت خود هستند. چین با روسیه در اوکراین متحد می شود.”
فرد دیگری که با این موضوع آشناست، تشدید تنش نظامی در اوکراین را انگیزه برنامه ریزی تایوان توصیف کرد. این منبع گفت: “اوکراین منجر به تجدید نظر در برنامه ها شده است.”
دولت آمریکا هنوز به طور علنی در مورد چنین آماده سازی هایی صحبت نکرده است. وزارت امور خارجه ایالات متحده درخواست پورتال مسنجر برای اظهار نظر را رد کرد. سرهنگ دوم مارتین ماینر، سخنگوی پنتاگون به سادگی گفت:
«ما درگیری در تنگه تایوان را قریب الوقوع یا اجتناب ناپذیر نمی دانیم.»
این منبع ناشناس گفت که روند برنامه ریزی مخفی نگه داشته شده است زیرا این یک موضوع حساسی برای دولت تایوان است. یک مقام وزارت خارجه تاکید کرد:
حتی وقتی در مورد یک [طرح تخلیه] صحبت می کنید، مردم فکر می کنند چیزی در حال وقوع است، حتی اگر این فقط یک برنامه ریزی آزمایشی باشد.
در سال ۲۰۱۹، بیش از ۸۰ هزار آمریکایی در تایوان مستقر بودند. برخی از مقامات ایالات متحده در آن زمان گفتند که “یک تهاجم ممکن است” در سال های آینده رخ دهد، در حالی که سایر مقامات و کارشناسان تردید داشتند که دولت چین با توجه به وعده دیرینه خود مبنی بر “اتحاد مجدد” با تایوان، به خشونت متوسل شود.
“موقعیت جغرافیایی تایوان یک عامل مهم”
مارک کنیکن، مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمریکا که در تخلیه آمریکاییها از سایگون در سال ۱۹۷۵ نقش داشت، گفت: برنامهریزی برای تخلیه از تایوان «کار بسیار عاقلانهای است». با این حال، وی افزود که اینها فقط برنامه های اضطراری هستند:
«این واقعیت که ایالات متحده این کار را انجام می دهد به این معنی نیست که انتظار جنگ را دارد.»
جزئیات برنامه های ایالات متحده هنوز در حال کار است، منابع به مسنجر گفتند، از جمله کشوری که شهروندان آمریکایی می توانند در صورت لزوم به آنجا تخلیه شوند.
یک منبع افزود: موقعیت جغرافیایی تایوان یک عامل مهم است. اغلب فقط یک مسیر اصلی بین دو نقطه وجود دارد. علاوه بر این، تونل های فراوان در جزیره کوهستانی می تواند به گلوگاه تبدیل شود. اگر دستور تخلیه صادر شود، صدها هزار خارجی دیگر در تایوان – و شهروندان تایوانی – احتمالاً سروکله شان در خیابان ها پیدا خواهد شد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده به شهروندان خود در خارج از کشور توصیه می کند که از وسایل حمل و نقل تجاری به موقع برای ترک یک کشور قبل از بحران استفاده کنند، اما این همیشه امکان پذیر نیست. “هنگامی که تیراندازی شروع می شود، تخلیه و خروج را بسیار دشوار میکند” کنیکن گفت. او به چالش حفظ راهروهای امن برای تخلیه و کمک های بشردوستانه در اوکراین به عنوان مثال اشاره کرد.
در تایوان، مهمترین فرودگاهها در سواحل غربی جزیره رو به چین هستند و بنابراین در صورت تشدید تنش، میتوانند به سرعت مورد حمله قرار گیرند. کشتی های اجاره شده را می توان به جای هواپیماهای تجاری استفاده کرد، اما باز هم این گزینه در صورت وقوع جنگ، اگر غیرممکن نباشد، دشوار خواهد بود.:
تصور کنید که یک حمله در روز D-Day، و سپس یک کشور ثالث – سوئیس یا چیزی شبیه به ان – می خواهد یک کشتی کروز را از طریق ناوگان ایالات متحده به نرماندی بفرستد تا شهروندان خود را انتخاب کند.
در برخی از بدترین تخلیه ها در تاریخ ایالات متحده – سایگون در سال ۱۹۷۵ یا کابل در سال ۲۰۲۱ – ارتش ایالات متحده به عنوان آخرین راه حل فراخوانده شده است. در تایوان، حضور کنونی ایالات متحده به حدود ۲۰۰ سرباز محدود است – سال گذشته این تعداد فقط ۳۰ نفر بود – و حتی این حضور کم هم منبع تنش با چین است.
به عنوان بخشی از سیاست ایالات متحده، سفارتخانه ها در سراسر جهان وظیفه تهیه برنامه های احتمالی برای تخلیه کارکنان سفارت و شهروندان ایالات متحده را بر عهده دارند، در حالی که برنامه ریزی عملیاتی دقیق تر برای تخلیه با همکاری وزارت دفاع انجام می شود.
جان مک لافلین، دانشیار سابق سیا و استاد مدعو در دانشکده مطالعات بین المللی جانز هاپکینز، توضیح داد که یک گام اساسی اما حیاتی در برنامه ریزی تخلیه در تایوان، شناسایی و مکان یابی شهروندان آمریکایی در جزیره تایوان است.
مک لافلین به مسنجر گفت:
«یک کاری که آنها میتوانستند انجام دهند و من انجام خواهم داد، یافتن راهی برای درخواست از آمریکاییهای محلی برای ثبت نام در این پایگاه است.»
اخیراً مؤسسه آمریکایی تایوان که وظایف دیپلماتیک خود را در غیاب سفارت رسمی ایالات متحده انجام می دهد، به نظر می رسد که دقیقاً این کار را انجام داده است – بدون پرداختن به وضعیت ژئوپلیتیک.
کشورهای دیگر جلوتر هستند
در ماه فوریه، پس از زلزله در ترکیه، این موسسه پیامی را در وب سایت خود با عنوان “آماده سازی برای بلایای طبیعی” منتشر کرد و به شهروندان یادآوری کرد که تایوان در “منطقه مستعد فاجعه” قرار دارد و از آنها خواست تا ثبت نام را امضا کنند و “چمدان های اضطراری” و اسناد شخصی را آماده کنند.
مقامات برنامه ریزی در وزارت امور خارجه و دفاع در واشنگتن همچنین مسئول شناسایی نقاط ملاقات احتمالی، مسیرهای تخلیه و حمل و نقل برای انواع مختلف حوادث هستند. در این مورد مک لافلین میگوید:
«برای مواقع اضطراری، باید پیشبینی کنید که به چه تعداد هواپیما نیاز دارید، با چه سرعتی باید به داخل و خارج پرواز کنند، و چه کسی مسئول آن است.»
دولتهای دیگر برنامههای تخلیه تایوان را آماده کردهاند یا در حال آمادهسازی هستند – از جمله اندونزی، که حدود ۳۰۰ هزار تبعه در تایوان دارد و بزرگترین جمعیت خارجی در جزیره است که عمدتاً از کارگران مهاجر تشکیل شده است.
مقامات فیلیپین که مسئول حدود ۱۵۰ هزار فیلیپینی در تایوان هستند، همچنین گفتند که قبلاً برنامه های اضطراری را اجرا کرده اند. و سال گذشته، ژاپن و تایوان مذاکراتی را در مورد طرح تخلیه شهروندان ژاپنی آغاز کردند.
سیاست ایالات متحده پیش بینی می کند که دولت می تواند در تخلیه شهروندان ایالات متحده در شرایط مناسب کمک کند، اما چنین کمکی را تضمین نمی کند. دولت بایدن به دلیل عدم ارائه کمک کافی به آمریکایی ها مورد انتقاد قرار گرفته است – آخرین مورد در سودان، جایی که درگیری های شدید در ماه آوریل آغاز شد. ایالات متحده در ابتدا اعلام کرد که آنها تخلیه را انجام نمی دهند زیرا افراد کمی درخواست خروج از سودان را دادهاند. بعداً دولت تغییر موضع داد و چندین کاروان خروج از خارطوم را راه انداخت.
در مورد افغانستان، صدها امریکایی و ده ها هزار افغان که برای ایالات متحده کار می کردند، در روزهای پایانی تخلیه از کابل جا مانده بودند. کنیکن گفت که این تجربه برای آمریکایی بخصوص آنهایی که روی طرح تخلیه تایوان کار میکنند هنوز هضم نشده.
کنیکن گفت: “چالش این است که دولت ایالات متحده نمی خواهد پرسنل خود را خیلی زود خارج کند، زیرا این نشان دهنده عدم اعتماد است.”این کارشناس ادامه داد: “اما آنها همچنین نمیخواهند آنرا را خیلی به عقب بیندازند، زیرا در این صورت نمیتوانند همه را از تایوان بیرون بیاورند.”