
چشم اندازی برای مذاکرات صلح در کار نیست
چشم اندازی برای مذاکرات صلح در کار نیست – کیف دوباره مذاکره با مسکو را رد کرد.
ترجمه مجله هفته
میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین، از نیروهای روسی خواسته است که قبل از اینکه هرگونه ابتکاری برای مذاکره آغاز شود، آنها باید ابتدا اوکراین را ترک کنند. روسیه گفت و گو با این شرایط را رد می کند.
کییف از این فرض حرکت میکند که روند مذاکره با مسکو در حال حاضر غیرممکن است.
میخائیل پودولیاک مشاور رئیس جمهور اوکراین به این مطلب در حساب توییتری خود پرداخت.
به عقیده وی، قبل از آغاز چنین گفت وگویی، نیروهای روسیه “باید خاک کشور دیگر را ترک کنند.” به گفته پودولیاک، در غیر این صورت، مذاکرات برای اوکراین و اروپا “بیهوده، خطرناک و مرگبار” خواهد بود.
چند ساعت قبل، اظهاراتی از سوی دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه منتشر شده بود که بر اساس آن کرملین حتی “کمترین امکانی” برای برقراری تماس بین مسکو و کیف نمی بیند.
کرملین متقاعد شده است که غرب به اوکراین اجازه گفتگو را نمی دهد و طرف اوکراینی نیز آن را نمی خواهد.
مقامات روسیه به ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین یادآوری کردند که او قبلا لفاظی کره بود که تا زمانی که پوتین در روسیه سرکار است حاضر به گفتگو با روسیه نیست.
کشورهای غربی از حل و فصل مناقشه مسلحانه از طریق گفتگو حمایت می کنند، اما تاکید کردند که این تنها در صورتی امکان پذیر است که منافع اوکراین در نظر گرفته شود.
آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، پیشنهادهای کی یف را “تنها طرح صلح قابل قبول” توصیف کرد. ایالات متحده و سایر کشورها اظهارات مشابهی را بیان کردند.
ما در مورد به اصطلاح “فرمول صلح” ارائه شده توسط رئیس جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی صحبت می کنیم. این پیشنهاد، در میان چیزهای دیگر، خروج نیروهای روسی و توقف کامل خصومت ها، تعیین پایان درگیری، بازگرداندن تمامیت ارضی اوکراین، اطمینان از امنیت هسته ای کشور و سایر اقدامات است.
وزارت خارجه روسیه هرگونه مذاکره بر اساس این فرمول را رد کرده است. کرملین اعلام کرد که مسکو از “شرایط دیگران” پیروی نخواهد کرد.
چندین کشور آفریقایی نیز پیشنهادات خود را برای راه حل ارائه کرده اند. در ماه مه، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت که روسیه و اوکراین توافق کرده اند که ماموریتی را بپذیرند که رهبران زامبیا، سنگال، کنگو، اوگاندا و مصر به آن بپیوندند.
لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل نیز بارها اعلام کرده است که کشورش می خواهد مسکو و کیف را به آغاز گفتگو تشویق کند. در اوایل ماه ژوئن، تاس گزارش داد که دیپلمات های روسی با اندونزی درباره ابتکار صلح برای اوکراین صحبت کرده اند.