اخبار جنگ اوکراین نهم ژوئن

روسیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از حملات پهپادهای کامیکازه به نیروگاه حرارتی زاپوروژیه اطلاع داد


روسیه به آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) اطلاع داده است که تابلو فیوزهای برق نیروگاه حرارتی زاپوروژیه که به نیروگاه اتمی زاپوروژیه متصل بود، توسط پهپادهای کامیکازد مورد حمله قرار گرفت. این از بیانیه روز جمعه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برمی‌آید. گفته می شود این حملات در روزهای پنجشنبه و جمعه رخ داده است.

این تابلو برای تامین برق اضطراری نیروگاه هسته ای استفاده می شد. همانطور که آژانس انرژی اتمی اشاره می کند، آخرین خط انتقال بین دو نیروگاه حدود سه ماه پیش تخریب شد.

کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قصد دارند به طور مستقل این اطلاعات را ارزیابی کنند.


پوتین: ضد حمله اوکراین آغاز شده است، اما بدون موفقیت

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه آغاز عملیات ضد حمله اوکراین را تایید کرد. رئیس دولت به خبرنگاران تاکید کرد که این امر از جمله به دلیل استفاده از ذخایر استراتژیک توسط نیروهای مسلح اوکراین است. با این وجود، نیروهای اوکراینی در روزهای اخیر متحمل خسارات قابل توجهی شده اند. به لطف شجاعت سربازان روسی و سازماندهی خوب واحدهای روسی، کی یف نتوانست به اهداف خود در هیچ یک از بخش های جبهه دست یابد.
پوتین همچنین بر کارایی بالای تسلیحات روسی تاکید کرد، حتی اگر تسلیحات مدرن هنوز وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: بله، هنوز سلاح های مدرن کم داریم، اما صنعت، صنایع دفاعی، مجموعه دفاعی-صنعتی کشور به سرعت در حال توسعه است، مطمئنم تمام وظایفی که بر عهده صنعت دفاعی گذاشته شده قطعا انجام خواهد شد.


حمله موشکی اوکراین به لوگانسک خنثی شد

آندری ماروچکو، سرهنگ سابق در شبه نظامیان خلق لوگانسک، به تاس گفت که حمله موشکی اوکراین به لوگانسک خنثی شده است. پدافند هوایی روسیه موشک شلیک شده توسط نیروهای اوکراینی را با موفقیت سرنگون کرد. اورژانس شهرستان در محل حادثه مشغول به کار هستند. اطلاعات در مورد خسارت احتمالی هنوز ارتش در حال بررسی منطقه است.
مارچکو گفت که بر اساس داده های اولیه، اوکراینی ها سعی کردند به منطقه حمله کنند. علاوه بر ساختمان های دولتی، یک باغ عمومی و یک زمین بازی نیز وجود دارد. هر دو مکان همیشه از سوی مردم بخوبی مورد استفاده قرار دارند.

این انفجار در ساعت ۱۹ (به وقت محلی) بر فراز لوهانسک روی داد. آثار موشک های ضدهوایی در مناطق مرکزی و جنوبی شهر مشاهده شد. در همان زمان، شاهدان عینی گزارش دادند که بقایای موشک پرتاب شده در نزدیکی شهرک نزدیک کوسیورا سقوط کرده است.


گزارش خط مقدم وزارت دفاع روسیه

نیروهای مسلح روسیه جمعه شب یک حمله هوایی و دریایی با دقت بالا به انبارهای مهمات، سلاح و تجهیزات نظامی ارتش اوکراین انجام دادند. تمام اهداف برنامه ریزی شده بدست آمد.
در نتیجه این حملات، تدارکات نیروهای اوکراینی در مناطق جنگی قطع شد.
طی ۲۴ ساعت گذشته، نیروهای مسلح اوکراین به عملیات تهاجمی خود در جهت‌های دونتسک جنوبی و زاپاروژیه ادامه داده‌اند.
در منطقه مرزی بین جمهوری خلق دونتسک و منطقه زاپاروژیه، واحدهای روسی چهار حمله اوکراینی را دفع کردند.
این عملیات توسط دو گروه گردان تاکتیکی، تقویت شده با تانک، در شهرک های لوادنویه (منطقه زاپوروژیا)، نووسلکا استوروژویا و نسکوچنویه (جمهوری خلق دونتسک) انجام شد. در جهت زاپوروژیه، دو حمله نیروهای اوکراینی در مناطق نوودانیلوکا و مالایا توکماچکا یک شبه دفع شد.
علاوه بر این، دو نقطه تجمع با پرسنل و تجهیزات نظامی در جنوب شهر اوروخوف در منطقه زاپاروژیه مورد اصابت توپخانه سنگین روسیه قرار گرفت.
همچنین، نیروی هوایی روسیه به ذخایر اوکراینی در نزدیکی شهرک های گولیایپوله، اولنیک و پرئوبراژنکا در منطقه زاپاروژیه حمله کردند.
مجموع تلفات نیروهای اوکراینی در این مناطق در طول روز بالغ بر ۶۸۰ سرباز، ۳۵ تانک، ۱۱ نفربر زرهی، ۱۹ خودروی زرهی رزمی، ۶ خودرو از جمله سه هاموی و یک هویتزر سزار ساخت فرانسه بود. در بخش جبهه دونتسک، فعال ترین درگیری ها خصومت ها در استان های مارینکا و آودیوکا رخ داد.
نیروهای روسیه همچنین با موفقیت شش حمله اوکراینی را در جهت شهرهای چیمیک، کراسنوگروفکا، پروومایسکویه و حومه شمالی مارینکا در جمهوری خلق دونتسک دفع کردند.
دو پست فرماندهی و کنترل اوکراین در نزدیکی شهر دزرژینسک منهدم شد.
در طول روز، ۴۱۰ سرباز اوکراینی در این بخش از جبهه کشته شدند و همچنین چهار تانک، هشت خودروی رزمی پیاده نظام، هفت خودرو، یک سامانه توپخانه ام۷۷۷ و یک هویتزر Msta-B منهدم شد.
یک انبار مهمات اوکراینی در نزدیکی کراسنوگروفکا منهدم شد.
در جهت کوپیانسک، واحدهای نیروهای مسلح اوکراین در نزدیکی نووولینسک، مولچانوو، برستوویه در منطقه خارکف و روزوفکا در جمهوری خلق لوگانسک هدف قرار گرفتند.
فعالیت دو گروه خرابکار و شناسایی اوکراینی در مناطق اولشانا (منطقه خارکف) و نووسلوفسکویه (جمهوری خلق لوگانسک) سرکوب شد.
در طول روز بیش از ۳۰ سرباز اوکراینی در این مسیر کشته شدند و سه خودرو، یک راکت انداز چندگانه اوراگان و دو هویتزر D-30 منهدم شد.
در جبهه کراسنی لیمان، نیروهای اوکراینی در مناطق نزدیک نوسکویه (جمهوری خلق لوگانسک)، یامپولوفکا و گریگورووفکا (جمهوری خلق دونتسک) مورد حمله قرار گرفتند.
فعالیت یک گروه خرابکار و شناسایی اوکراینی در نزدیکی شهرک چروونایا دیبروآ در جمهوری خلق لوهانسک نابود شد.
یک ایستگاه راداری AN/TPQ-37 در نزدیکی شهرک سربریانکا در جمهوری خلق دونتسک منهدم شد.
در عرض ۲۴ ساعت، کیف بیش از ۵۰ سرباز، یک خودروی جنگی پیاده نظام، دو خودرو، دو اسلحه خودکششی گودزیکا و یک هویتزر D-20 را در این مسیر از دست داد.
در منطقه خرسون در طول روز تا ۷۰ سرباز اوکراینی کشته شدند، ۱۰ خودروی زرهی رزمی، هفت خودرو، یک موشک انداز چندگانه گراد، یک اسلحه خودکششی آکاسیا و یک هویتزر D-30 منهدم شد.
جت های جنگنده نیروی هوایی روسیه یک میگ-۲۹ نیروی هوایی اوکراین را در نزدیکی شهرک نوویه زاپاروژیه در منطقه زاپاروژیه سرنگون کردند.
یک فروند Su-۲۵ نیروی هوایی اوکراین توسط نیروهای ضد هوایی روسیه در نزدیکی روستای بابینو در منطقه خرسون سرنگون شد.
دو موشک کروز بریتانیایی Storm Shadow و ۱۴ موشک HIMARS در طول روز رهگیری شدند.

پسکوف: تخلیه منطقه سیل زده خرسون زیر آتش وحشیانه ارتش اوکراین


تخلیه مردم از مناطق سیل زده منطقه خرسون پس از تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا باید زیر آتش وحشیانه مداوم نیروهای مسلح اوکراین انجام شود.

این را دمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه گزارش داده است.

“همه کارها زیر آتش نیروهای مسلح اوکراین انجام می شود. این آتش متوقف نمی شود.

این چیزی فراتر از گلوله باران وحشیانه است. می دانید که این گلوله باران قبلاً منجر به تلفات جانی در میان قربانیان سیل شده است. در میان کشته شدگان حتی یک زن باردار نیز وجود داشت».

همانطور که پسکوف تاکید کرد، نباید فراموش کرد که سیل های فاجعه بار در منطقه خرسون خود ناشی از حملات کیف بود.

بورل: هیچ مدرکی دال بر دخالت روسیه در تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا ندارد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه اعتراف کرد که هیچ مدرکی دال بر دخالت روسیه در تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا ندارد.

او در مصاحبه ای با کانال تلویزیونی اسپانیایی تلویزیون اسپانولا ادعا کرد که «سد […] توسط مواد منفجره نصب شده در نیروگاه ویران شده است.
“البته من آنجا نبودم تا بفهمم چه کسی این کار را کرده است.”
به نظر می رسد همه چیز نشان می دهد که اگر این اتفاق در جایی رخ می داد که فدراسیون روسیه در کنترل بود، به سختی می توانست شخص دیگری باشد.
اما “من هیچ مدرک واقعی ندارم.”
در صبح روز ۶ ژوئن، نیروهای اوکراینی یک حمله موشکی به نیروگاه برق آبی کاخوفکا انجام دادند که دریچه‌ها را منهدم کردند و آب را به‌طور غیرقابل کنترلی تخلیه کردند. در نتیجه این حمله منطقه خرسون، شهرک های ساحلی دنیپر دچار سیل و آبگرفتگی شدند.


رسمی: درگیری شدید در منطقه زاپوروژیه جریان دارد

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای اصلی اداره منطقه زاپوروژیه و رئیس جنبش شهروندان “ما با روسیه هستیم” گزارش می دهد که درگیری شدید در منطقه زاپوروژیه ادامه دارد.

طرف اوکراینی تلاش های جدیدی برای حمله انجام می دهد. روگوف به ریانووستی گفت:

«درگیری‌های سنگین ادامه دارد. نیروهای اوکراینی تلاش‌های جدیدی برای حمله به بخش‌های مختلف جبهه انجام می‌دهند.
نیروهای ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از نفوذ به عمق خط دفاعی انجام می دهند. به طور کلی، خط مقدم پایدار باقی می ماند.”

به گفته روگوف، ارتش اوکراین متحمل خسارات سنگینی شده و هیچ زمینه تاکتیکی به دست نمی آورد.


پس از تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا: کیف ۳۰ هزار سرباز را از خرسون به زاپوروژیه منتقل می کند.

پس از انهدام نیروگاه برق آبی کاخوفکا در منطقه خرسون، نیروهای اوکراینی بیش از ۳۰ هزار سرباز را از منطقه خرسون به زاپوروژیه منتقل می کنند.
ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای مرکزی اداره منطقه ای زاپوروژیه و رئیس جنبش شهروندان “ما با روسیه هستیم” به خبرگزاری تاس گزارش کرد:
“امروز آنها در حال جابجایی نیروها هستند. در ابتدا حدود ده هزار جنگجوی اوکراینی مستقر بودند. بر اساس آخرین داده های تایید شده، حداقل ۳۰ هزار جنگنده از خرسون به زاپوروژیه منتقل می شوند.


میلیشای شبه نظامی خلق در منطقه زاپوروژیه تأسیس شد

یوگنی بالیتسکی، سرپرست فرمانداری منطقه، روز جمعه اعلام کرد، اولین اعضای شبه نظامی خلق زاپاروژیه که به همراه پلیس و دفتر فرماندهی در شهرک های منطقه گشت زنی خواهند کرد، سوگند دفاعی یاد کردند.

«یک شبه نظامی مردمی در منطقه زاپوروژیه ایجاد شده است که به همراه پلیس و فرماندهی نظامی در مناطق سکونتگاهی منطقه زاپوروژیه گشت زنی خواهند کرد و نظم و قانون را تضمین خواهند کرد. امروز اولین اعضای شبه نظامی با منطقه زاپوروژیه و شهروندان منطقه ما پیمان بستند. من به دل باز هموطنانمان، شجاعت و تمایل آنها برای کمک متقاعد شده ام. این ویژگی‌ها به‌ویژه در زمان‌های سخت مشهود است.»

در مارس ۲۰۲۳ ، بالیتسکی فرمان “در مورد تشکیل شبه نظامیان مردمی منطقه زاپوروژیه” را امضا کرد که وظایف آن محافظت از نظم عمومی و اشیاء پشتیبانی زندگی در منطقه و همچنین محافظت از اموال دولتی و شهروندان است. رئیس منطقه در آن زمان گفت که داوطلبان بدون وقفه وظایف اصلی خود را انجام خواهند داد. همه شهروندان بزرگسال فدراسیون روسیه و افراد بدون تابعیت که ساکنان دائمی منطقه هستند می توانند داوطلبانه برای سپاه داوطلب شرکت کنند.

گزارش رسانه ها: کمک بیشتر ایالات متحده به اوکراین به موفقیت در ضد حمله بستگی دارد

کمک های بیشتر ایالات متحده به کی یف و شهرت بین المللی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به موفقیت ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین بستگی دارد.

به گزارش روزنامه پولیتیکو، این را مقامات ارشد دولت آمریکا بیان کردند.

در صورت موفقیت نیروهای مسلح اوکراین، غرب به حمایت نظامی و اقتصادی از کی یف ادامه خواهد داد.

این روزنامه می‌گوید در صورت شکست، «احتمالاً این حمایت متوقف می‌شود و منجر به درخواست‌های اصرار بیشتر برای یک راه‌حل دیپلماتیک سریع» برای وضعیت اوکراین می‌شود.

در این رابطه، پولیتیکو تأکید می کند که «کاخ سفید با نگرانی نظاره گر ضد حمله اوکراین است، زیرا می داند که [نتیجه] جنگ و شهرت بایدن در خطر است».

علاوه بر این، این روزنامه گفت، مقامات دولت ایالات متحده هنوز مطمئن نیستند که آیا واشنگتن پس از پایان مبالغی که قبلاً توسط کنگره ایالات متحده تصویب شده بود، بودجه بیشتری به کیف اختصاص خواهد داد یا خیر.

مقامات اجرایی ایالات متحده نگرانند که شکست در میدان نبرد می تواند مانع از آن شود که جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان ایالات متحده بودجه بیشتری را در اختیار کیف قرار دهند.


کارشناس نظامی: پس از تلاش های تهاجمی ناموفق، نیروهای اوکراینی در حال از دست دادن مواضع خود در بخش لوگانسک جبهه هستند.


نیروهای اوکراینی سعی کردند به جبهه لوگانسک حمله کنند. با این حال، هنگامی که سربازان روسی دست به ضد حمله زدند، واحدهای اوکراینی مواضع خود را از دست دادند.

این را آندری ماروچکو، کارشناس نظامی و سرهنگ دوم شبه نظامیان خلق جمهوری خلق لوهانسک گزارش کرده است. تاس ادعا کرد:

«در حوزه مسئولیت یگان نیروهای جنوب در بخش لوگانسک جبهه، دشمن به اقدامات تهاجمی خود ادامه می‌دهد. در جبهه‌های کوپیانسک، کراسنی لیمان و دونتسک، گروه‌های مسلح اوکراین دست از اقدامات تهاجمی خود بر نمی‌دارند و تلاش می‌کنند خط دفاعی ما را بشکنند.»

ماروچکو خاطرنشان کرد که نیروهای اوکراینی “به نتیجه مطلوب نرسیدند” اما “کنترل مواضع خود را هم از دست دادند”

نیروهای روسی یک پناهگاه زیرزمینی و یک انبار مهمات متعلق به ارتش اوکراین را منهدم کردند.

نیروهای روسیه در جنوب ضمن دفع حملات نیروهای اوکراینی در دو بخش از جبهه، یک پناهگاه و انبار زیرزمینی اوکراین را منهدم کردند و به نقطه تجمع دو تیپ اوکراینی حمله کردند.
این خبر را وادیم آستافیف، رئیس مرکز مطبوعاتی این گروه به تاس گزارش داد.
«در طول روز، واحدهای گروه جنوب نیروهای مسلح سه حمله دشمن را در جهت لیسیچانسک و پنج حمله را در جهت الکساندرو-کالینوو دفع کردند. دشمن متحمل تلفات شد و سه وسیله نقلیه جنگی پیاده نظام را از دست داد: دو در بلایا گورا و یکی در Pervomaiskoye. توپخانه این گروه همچنین یک پناهگاه زمینی و انبار مهمات اوکراینی در نزدیکی روستای بلایا گورا و همچنین یک نقطه مونتاژ نیروهای تیپ های مکانیزه جداگانه ۱۱۴ و ۱۱۰ در نزدیکی شهرک های Deleyevka و Ukrainskoye را نابود کرد.»
به گفته آستافیف، نیروهای اوکراینی یک اسلحه خودکششی آکازیا و یک هویتزر D-30 را در منطقه آنتونوفکا از دست دادند. یک پهپاد Furia نیز سرنگون شد.


لوکاشنکو اوکراین را مسئول تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا می داند

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، اوکراین را به تخریب نیروگاه برق آبی متهم کرد. به گفته وی، کیف با حمله به سد توجه افکار عمومی را به کاخوفکا جلب کرد تا در مورد شکست های اوکراین در حمله بزرگ صحبتی نشود. 

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس متقاعد شده است که مقامات اوکراینی در پس تخریب نیروگاه برق آبی کاخوفکا هستند. وی این موضوع را در نشستی با اعضای کمیته دبیران شوراهای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در مینسک اعلام کرد. خبرگزاری روسی تاس از او نقل قول کرد:

“شما احتمالا می توانید حدس بزنید که چه کسی نیروگاه برق آبی کاخوفکا را منفجر کرد.معروف است مقصر اول از همه خود را لو میدهد. چه کسی اولین کسی بود که در مورد این فاجعه فریاد زد؟

بدیهی است که طرف اوکراینی باید سه روز شکست در «ضد حمله» خود را پنهان کند. 

لوکاشنکو گفت که مقامات اوکراین فعالانه توجه را به وضعیت اطراف نیروگاه برق آبی کاخوفکا جلب کرده اند. علاوه بر این، “هیچ کس” در مورد اسیب و خساراتی که طرف اوکراینی در تلاش برای ضد حمله متحمل شد صحبت نمی کند. لوکاشنکو تاکید کرد: اما شما می توانید همه چیز را ببینید. 

رئیس جمهور بلاروس به “موضع محتاطانه” آمریکا در این زمینه اشاره کرد. وی در این خصوص گفت:

“آنها بلافاصله گفتند: “هنوز نمی توانیم بگوییم چه کسی این کار را کرده است. ابتدا باید بفهمیم.” فکر کنید چطور اینطوری حرف میزنن؟”

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه، حمله به نیروگاه برق آبی کاخوفکا را خرابکاری عمدی اوکراین توصیف کرد. وی افزود که رژیم کی یف باید مسئولیت کامل عواقب آن را بر عهده بگیرد. 


رئیس جمهوری خلق دونتسک انتظار آزادی زودهنگام مارینکا را دارد

دنیس پوشیلین، سرپرست جمهوری خلق دونتسک (DPR) در مصاحبه با ریانووستی گفت: پس از استقرار نیروهای اضافی واحدهای چچنی در جهت مارینکا، آزادسازی این شهر به تعویق نخواهد افتاد. 

وقتی از او در مورد بازه زمانی آزادسازی مارینکا پرسیده شد، گفت:

می‌دانید، من قبلاً جدول زمانی سختی تنظیم کرده‌ام و به نظرم می‌رسید که مارجینکا به زودی پس از آزادسازی بیش از نیمی از آن آزاد می‌شود. اما استحکامات آنجا بسیار عظیم است.

او افزود که کی‌یف از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و دائماً ذخایر خود را به آنجا منتقل می‌کند، اگرچه نه در مقیاس آرتموفسک. 

«خب، مهم‌ترین وظیفه ما این است که دشمن را به از دونتسک در همه جهات عقب برانیم. البته، با آزادسازی مارینکا و عقب راندن دشمن به آنجا، گلوله باران مناطق پتروفسکی و کیروفسکی را به حداقل می رسانیم یا کاهش می دهیم. این برای ما مهم است.”

مارینکا حومه دونتسک است که در یک کیلومتری منطقه پتروفسکی پایتخت جمهوری خلق دونتسک واقع شده است. این یکی از نقاطی است که توپخانه اوکراینی از آن به طور مرتب دونتسک را گلوله باران می کند. 


نیروهای مسلح روسیه بیش از ۵۰ خودروی زرهی اوکراینی را در دو بخش جبهه نابود کردند 

سربازان گردان شرقی نیروهای مسلح روسیه بیش از ۵۰ خودروی زرهی اوکراینی از جمله ۲۱ تانک را در دو بخش جبهه نابود کردند. این موضوع را سرهنگ دوم اولگ چخوف، رئیس مرکز مطبوعاتی این گروه به ریا نووستی اعلام کرد.  

در جهت دونتسک جنوبی، واحدهای گروه شرق، با حمایت توپخانه و نیروی هوایی، دشمن را بمباران کردند. هشت تانک و ۱۷ خودروی زرهی نابود شدند و نیروهای ملی گرا و فاشیست کشته شدند. دو هواپیمای بدون سرنشین Furija و دو هواپیمای بدون سرنشین Leleka توسط نیروهای دفاع هوایی سرنگون شدند.  

وی افزود: “تا ۱۳ تانک، ده وسیله نقلیه جنگی پیاده نظام، شش وسیله نقلیه زرهی نابود شدند و پرسنل نظامی دشمن در محدوده زاپروژیا کشته شدند.” 

علاوه بر این، به گفته چخوف، دو قطعه توپخانه اوکراینی در نزدیکی استپنوگورسک و یک موقعیت خمپاره ای در نزدیکی کامنسکویه نابود شد.


در گلوله باران شبانه ارتش اوکراین در منطقه مرزی بلگورود سه نفر زخمی شدند

در نتیجه بمباران شبانه نیروهای اوکراینی در منطقه مرزی بلگورود روسیه، سه نفر زخمی شدند که دو نفر از آنها به بیمارستان منتقل شدند. این موضوع روز جمعه توسط فرماندار منطقه ویاچسلاو گلادکوف در کانال تلگرام خود اعلام شد. 

او نوشت: “سه نفر در طول شب گذشته زخمی شدند، یکی از آنها از بستری شدن در بیمارستان خودداری کرد. دو زخمی در بیمارستان بستری هستند.»  گلادکوف افزود که در طول شب یک آپارتمان چند طبقه و چندین خانه خصوصی در روستای Razumnoye اسیب دیده است. علاوه بر این، واحدهای اوکراینی به بمباران روستای شبکینو ادامه دادند. خسارت هایی نیز در آنجا گزارش شده است.


وزیر دفاع رزنیکوف: اوکراین آماده تولید موشک های میان برد است. 

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین به خبرگزاری UNN مدعی شد که اوکراین منابع کافی برای تولید موشک با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر دارد. 

به گفته رزنیکوف، یک برنامه دولتی مربوطه در حال حاضر وجود دارد، که برای آن منابع مالی از بودجه در دسترس قرار گرفته است. وزیر گفت که پیمانکاران این طرح تولیدکنندگان اوکراینی هستند. 

شرکت دفاعی اوکراینی Ukroboronprom پیش از این از آغاز تولید مین های کالیبر ۸۲ میلی متر و نارنجک های ۱۲۰ و ۱۵۲ میلی متری خبر داده بود. 


ترکیه می خواهد به تلاش های خود در مذاکرات روسیه و اوکراین ادامه دهد.

 ترکیه هنوز قصد دارد برای سازماندهی مذاکرات بین روسیه و اوکراین کار کند. این در بیانیه ای که پس از پایان جلسه شورای امنیت ترکیه به ریاست رئیس جمهور رجب طیب اردوغان به تصویب رسید، بیان شده است. 

این اولین جلسه با حضور وزرای جدید بود. در این بیانیه آمده است: پیامدهای جنگ جاری میان روسیه و اوکراین که خطرات منطقه را افزایش می دهد، مورد بحث قرار گرفت. 

گفته می شود که ترکیه به کمک به تلاش ها برای پایان دادن به درگیری ها، آغاز مذاکرات صلح و تضمین امنیت غذایی ادامه خواهد داد.


روسیه اتهامات اوکراین مبنی بر تبعیض نژادی را رد می کند

اتهامات اوکراین مبنی بر اینکه روسیه به تبعیض نژادی در کریمه دست می زند، نادرست و ظالمانه است. این را نماینده هیئت روسی در دیوان بین المللی دادگستری سازمان ملل و معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، ماریا زابولوتسکایا بیان کرد. 

جلسات رسیدگی به شکایت اوکراین در سال ۲۰۱۷ علیه روسیه در مورد رویدادهای دونباس و کریمه از ۶ تا ۱۴ ژوئن در دادگاه بین المللی دادگستری لاهه برگزار می شود. 

نماینده اوکراین روسیه را به تبعیض علیه تاتارهای کریمه و دنبال کردن «سیاست برتری تاریخی و نژادپرستی استعماری» متهم کرده بود. 

زابولوتسکایا اتهامات اوکراینی را “روایتی ساختگی” خواند و یادآور شد که روسیه از نظر تاریخی یک کشور چند قومیتی است و چند ملیتی بخشی از هویت روسی است.