نشست بریکس و مواضع کوبا!
بریکس خواستار تلاش های جمعی برای ریشه کنی فقر جهانی است
نشست وزرای خارجه در آفریقای جنوبی با شرکت ۱۵ کشور از جنوب جهانی از جمله مهمانان آرژانتین و کوبا!
توسط ویلما گوتسمان
امریکا۲۱
ترجمه مجله هفته

نشست وزیران خارجه در آفریقای جنوبی 15 کشور جنوب جهانی به عنوان مهمان از جمله آرژانتین و کوبا
نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز ریاست نشست دوستان بریکس را بر عهده داشت
وزرای خارجه کشورهای بریکس برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در کیپ تاون پایتخت آفریقای جنوبی دیدار کردند. آفریقای جنوبی در حال حاضر ریاست بریکس را بر عهده دارد.
تمرکز بر بحث در مورد ارز مشترک و گسترش بریکس بود. همان زمان با برگزاری نشست، نشست “دوستان بریکس” برگزار شد که دیپلمات های جنوب جهانی به آن دعوت شده بودند.
در مورد جنگ اوکراین، در بند ۱۸ بیانیه مشترک آمده است که وزیران خارجه کشورهای عضو مواضع کشورهای خود را در مورد وضعیت اوکراین و اطراف آن که در نهادهایی مانند شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد نمایندگی کردهاند، یادآوری کردند. آنها از پیشنهادهای میانجیگری برای راه حل مسالمت آمیز مناقشه از طریق گفتگو و دیپلماسی استقبال کردند. آنها همچنین خواستار اجرای طرح غلات دریای سیاه شدند و بر اهمیت رساندن غلات و کودهای شیمیایی به دست نیازمندان تاکید کردند.
نالدی پاندور، وزیر روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی، از این واقعیت انتقاد کرد که «توجه و استفاده از منابع از مسیر خود منحرف شده است و برنامه های سازمان های چند جانبه ما دیگر نیازها و خواسته های جنوب جهانی را براورده نمی کند. کشورهای ثروتمند به تعهدات خود در قبال کشورهای در حال توسعه عمل نکرده اند و به طور سیستماتیک تلاش می کنند “مسئولیت را به جنوب جهانی منتقل کنند”.»
وی تاکید کرد که ریشه کنی فقر “در همه اشکال و ابعاد آن، از جمله فقر شدید، بزرگترین چالش جهانی و یک شرط ضروری برای توسعه پایدار است.”
در دستور کار، استفاده احتمالی از ارزهای جایگزین دلار آمریکا بود. دیپلمات ها از تقویت استفاده از ارزهای ملی مربوطه کشورهای عضو در تجارت بین المللی و مبادلات مالی حمایت کردند.
پاندور توضیح داد که کشورهای بریکس در بحبوحه تقاضاهای فزاینده برای جایگزینی دلار در تجارت جهانی، در حال بحث و تلاش برای معرفی یک ارز مشترک هستند. لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اخیراً به نفع این موضوع صحبت کردند.
گروه بریکس مدتی است که روی اقداماتی برای کاهش سهم دلار در پرداخت های متقابل و حرکت به سمت پرداخت به ارزهای ملی کار می کند. لاوروف گفت که روسیه علاقه مند به بحث در مورد ارز مشترک است.
نکته کلیدی دیگری که مورد بحث قرار گرفت، احتمال اضافه شدن اعضای جدید به گروه بود. در حال حاضر ۱۹ درخواست وجود دارد، از جمله از آرژانتین. همانطور که مائورو ویرا، وزیر امور خارجه برزیل گفت، این گروه می خواهد امکان گسترش را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد و بر این اساس به سران کشورها و دولت های متقاضی مشاوره خواهد داد و به گفتگو می نشیند. آنها از ۲۲ تا ۲۴ آگوست در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی دیدار خواهند کرد. برزیل اخیراً به نفع پذیرش ونزوئلا صحبت کرده بود.
ما ژائوسو، وزیر امور خارجه چین گفت که اضافه شدن دولت های بیشتر باعث افزایش نفوذ بلوک و قدرت بیشتری برای خدمت به منافع کشورهای در حال توسعه می شود. بریکسی ها برخلاف حوزه کوچک برخی از کشورها ساختاری فراگیر هستند، بنابراین گسترش آنها به نفع همه اعضا خواهد بود. سایر نمایندگان این گروه نیز اظهاراتی مشابه داشتند.
ما شاهد فرسایش معماری چندجانبه نظم جهانی هستیم. اقدامات و تحریم های یکجانبه در حال تبدیل شدن به هنجار روزانه است. آنیل سوکلال، سفیر آفریقای جنوبی در بریکس، گفت: یک معماری جهانی نامتعادل وجود دارد و کشورهایی هستند که می خواهند در توسعه نظم جدید جهانی حرف بیشتری بزنند. بنا به گفته سوکلال، کشورهای جنوب جهانی به طور فزاینده ای با این گروه همذات پنداری می کنند.
این موضوع در نشست روز جمعه «دوستان بریکس» نیز مشخص شد. ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کوبا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کومور، گابن و قزاقستان نمایندگانی را به کیپ تاون فرستاده بودند. مصر، آرژانتین، بنگلادش، گینه بیسائو و اندونزی به صورت مجازی شرکت کردند.
کریستف لوتوندولا آپالا، وزیر امور خارجه کنگو تاکید کرد که کشورهای ثروتمند فاقد اراده سیاسی برای ترویج مشترک صلح و رفاه هستند. او گفت: «کشور من از کشورهای بریکس می خواهد که تغییر ایجاد کنند و نظم بین المللی جدیدی ایجاد کنند.»
سانتیاگو کافیرو، وزیر امور خارجه آرژانتین در سخنرانی خود خاطرنشان کرد که کشورهای در حال توسعه «باز هم کشورهایی هستند که از بدترین تأثیرات بحران سیستمیک کنونی رنج می برند که ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی، کود و انرژی و همچنین افزایش قیمت ها است. فشار مالی بیشتر و بار بودجه ای سنگین تر.» این خطر جدی وجود دارد که شکاف بین شمال-جنوب بیشتر شود.
او تاکید کرد: مشکلات جهانی را نمی توان به صورت یکجانبه حل کرد. همچنین نمی توان با دستورالعمل های عمومی که بین واقعیت های خاصی که کشورهای جنوب تجربه می کنند، تمایز قائل نمی شوند، به آنها نزدیک شد و مقابله کرد. “

جراردو پنالور، معاون وزیر امور خارجه کوبا گفت که جهان به “همزیستی متمدنانه جدید” مبتنی بر همبستگی، همکاری و یکپارچگی بین کشورها نیاز دارد. این یک خواسته تاریخی است که گروه ۷۷ – اتحادیه کشورهای جنوب جهانی در سازمان ملل متحد – و بریکس. هر دو می توانند کمک زیادی به آن بکنند.
کشورهای بریکس «میتوانند و باید» سهم قابل توجهی در اصلاحات ضروری «سیستم مالی بینالمللی عمیقاً ناعادلانه، غیردموکراتیک، سفتهباز و طردکننده» فعلی داشته باشند. نظم بینالمللی موجود همچنان بر قواعد قدیمی استوار است که به نفع قدرتهای استعماری سابق بوده و گزینهها را برای بقیه کشورها محدود کرده است.
پنالور در ادامه تاکید کرد:” در اواسط قرن ۲۱ ، نهادهای منسوخ که از جنگ سرد و سیستم برتون وودز به ارث رسیده اند ، همچنان بر ما تحمیل می شوند ، که از واقعیت بین المللی فعلی دور هستند و در خدمت بهره مندی از منابع جنوب ، حفظ توسعه ناکافی و عدم تعادل و استفاده از دستور العمل های کوتاه مدت برای بازتولید سیستم استعمار مدرن هستند”
نماینده کوبا تاکید کرد که بانک توسعه جدید بریکس می تواند جایگزین مهمی برای جنوب باشد و از انتصاب دیلما روسف رئیس جمهور سابق برزیل به ریاست این موسسه استقبال کرد.