روسیه و اوکراین طرح‌های صلح خود را اعلام کردند.

روسیه و اوکراین طرح‌های صلح خود را اعلام کردند.

مسکو شرایطی را برای صلح در اوکراین اعلام کرد – کی یف با درخواست های متقابل پاسخ داد.

ترجمه مجله هفته


وزارت خارجه روسیه گفته است که برای دستیابی به صلح، کی یف باید درخواست‌های خود در برای عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا را کنار بگذارد، “واقعیت های جدید ارضی” را به رسمیت بشناسد و زبان روسی را به عنوان یکی از زبانهای دولتی تبدیل کند. دفتر زلنسکی شرایطی را در مقابل شرایط روسیه مطرح کرد.
میخائیل گالوسین معاون وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، در صورت امتناع این کشور از پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو و بازگشت به وضعیت بی طرفی و غیرمتعهد، صلح در اوکراین امکان پذیر است.
برای دستیابی به صلحی جامع، عادلانه و پایدار، اوکراین باید به وضعیت بی طرف و غیرمتعهد مندرج در بیانیه حاکمیت دولت در سال ۱۹۹۰ بازگردد و از پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا چشم پوشی کند.
گالوسین گفت، روسیه معتقد است که توافق تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که نیروهای مسلح اوکراین نبرد را متوقف کنند و غرب ارسال سلاح را متوقف کند. او گفت، علاوه بر این، اوکراین باید “واقعیت های سرزمینی و ارضی جدیدی را که ناشی از حق تعیین سرنوشت مردم است، به رسمیت بشناسد.”
گالوسین گفت که برای حل مناقشه، همچنین حفاظت از ساکنان دونباس، دستیابی یک اوکراین غیرنظامی و از بین بردن تهدید امنیت روسیه از خاک این کشور ضروری است.
یکی دیگر از عناصر مهم راه حل، حمایت از حقوق شهروندان روسی زبان و اقلیت های ملی است. برای ایجاد صلح در کشور، لازم است که وضعیت زبان روسی در قانون لحاظ شود. معاون وزیر امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: رعایت حقوق اولیه بشر در اوکراین از جمله حق آزادی مذهب باید تضمین شود.
میخائیل پودولیاک مشاور رئیس‌جمهور اوکراین در رابطه با خواسته‌های مسکو از کی‌یف برای حل مناقشه، شروط متقابلی را مطرح کرد که طرف اوکراینی آن را واقع‌بینانه می‌داند.
خروج فوری نیروهای روسیه از اوکراین، به رسمیت شناختن حاکمیت کشورهای پس از شوروی، “استرداد جنایتکاران جنگی و مسئولین جنگ”، ایجاد منطقه غیرنظامی در خاک روسیه و کاهش تعداد موشک های دوربرد پودولیاک در ادامه گفت: علاوه بر این، یک کنفرانس بین المللی باید برای کنترل زرادخانه هسته ای روسیه تشکیل شود و “غرامت” جنگی قانونی باید پرداخت شود، از جمله انصراف داوطلبانه مسکو از دارایی های توقیف شده خود در سایر کشورها به نفع اوکراین.
خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین نیز در “فرمول صلح” ارائه شده توسط رئیس جمهور اوکراین گنجانده شده است. در خصوص پیشنهادات زلنسکی، وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو تحت این شرایط مذاکره نخواهد کرد، در حالی که کرملین سخنان رهبر اوکراین را تاییدی بر امتناع کی‌یف از گفت‌وگو دانست. مقامات روسیه مصادره دارایی های روسیه در کشورهایی که مسکو را تحریم کرده بودند و تحویل برنامه ریزی شده به اوکراین را معادل سرقت می دانند.
کریمه در یک همه پرسی در سال ۲۰۱۴ بخشی از روسیه شد، در حالی که استان های خرسون و زاپوروژیه و جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک در پاییز ۲۰۲۲ به روسیه پیوستند. کیف این مناطق را اشغال شده می داند.