تهدید علنی به کودتا از طریق رادیو
تهدید علنی به کودتا از طریق رادیو
کلمبیا: سرهنگ سابق به سرنگونی پترو از طریق رادیو فراخوان داد.
تظاهرات گسترده نیروهای نظامی ذخیره علیه دولت منتخب..
نوشته هانس وبر
آمریکا ۲۲
ترجمه مجله هفته

احتمال کودتای علیه دولت مترقی گوستاوو پترو در کلمبیا به بحث داغی در این کشور تبدیل شده است.
این امر با اظهارات اخیر سرهنگ بازنشسته ارتش جان مارولاندا در مورد نیات محافل نظامی «نیروی ذخیره» برای سرنگونی رئیس جمهور آغاز شد.
پترو با اظهارات مارولاندا مخالفت کرد و آنها را به نیروهای عقب مانده ای نسبت داد که تغییر در کلمبیا را نمی پذیرند.
به طور خاص، مارولاندا گفت: «من معتقدم که کلمبیا راه پرو را دنبال می کند و معتقدم که نیروهای ذخیره در پرو موفق بوده اند که یک رئیس جمهور فاسد را در آنجا سرنگون کنند، در حالی که در اینجا ما سعی خواهیم کرد تمام تلاش خود را برای سرنگونی یک چریک انجام دهیم.» پترو یکی از اعضای چریک ام ۱۹ در دهه ۱۹۸۰ بود.
مارولاندا این اظهارات را یک روز پس از تظاهرات حدود ۵۰۰۰ نفر از نیروهای ذخیره علیه دولت پترو در میدان بولیوار به ایستگاه رادیویی La W بیان کرد.
تظاهرکنندگان فریاد می زدند «ما در سرزمین پدری خود دیکتاتوری نمی خواهیم» یا «چریک ها، جنایتکاران» بروید گم شوید.
نیروهای ذخیره از مردم خواستند که نسبت به اصلاحات دولت پترو می تواند «آزادی، نظم و پایه های دولت» را تخریب کند «بی تفاوت» نباشند.
در میان شرکت کنندگان برجسته، ژنرال سابق ادواردو زاپاتیرو، که فرمانده کل ارتش در دوران دولت ایوان دوک، رئیس جمهور سابق راست افراطی بود، بود.
همه اتفاقات در آستانه انتخابات منطقه ای اکتبر رخ می دهد. بنابراین، پترو معتقد است که طراحان کودتای احتمالی «حامیان جنایات بی مکافاتند»، «که از حقیقت می ترسند، مسئله آنها اصلا انتخابات نیست، بلکه به نابودی نهادهای دموکراتیک می اندیشند». آنها آنقدر «از حقیقت بیمناکند که ناامیدنه دست به هرکاری میزنند».
برای تظاهرکنندگان در میدان بولیوار، «فساد و نسل کشی تنها راه حکومت است»،
از آنجایی که آنها میبینند که این دولت زمینهایی را «نه به دوستانشان، بلکه به خردهمالکها واگذار میکند، فکر میکنند باید سرنگون شود».
آنها تصمیم یازده میلیون کلمبیایی در پای صندوق های رای را نادیده گرفتند.
وی گفت: «در مقابل کودتاها از طریق بسیج مردمی مقاومت و شکست داده می شود.»
«مافیاهای صاحبان قدرت سیاسی» اگر بخواهند باید حسرت گذشته را بخورند.
منظور او زمانهایی بود که «وقتی یک مافیوز سناتوری را در آغوش میگرفت، در حالی که او افرادی را که قرار بود در آن شب میکشتند فهرست کرده بود».
پترو در توییتی نوشت که در کلمبیا همان اتفاقی که با رئیس جمهور برکنار شده پدرو کاستیلو در پرو افتاد، روی نخواهد داد.
اما وی خاطرنشان کرد که احتمال کودتا فقط «حرف یک مشت دیوانه» نیست، بلکه واقعا توطئه ای به نام «فولاد مذاب» وجود داشته است.
او به نشانههایی از تلاشهای بیثباتی اشاره کرد و از ملاقات مقامات کلمبیایی با دادستان کل پرو پاتریشیا بناویدس، که به گفته پترو، در کودتای پرو دست داشت، صحبت کرد.
یکی از این مقامات فرانسیسکو باربوسا، دادستان کل جنجالی کلمبیا و دوست رئیس جمهور سابق دوکه است. باربوسا از مخالفان پروژه دولتی «صلح کامل» است. در اوایل ماه می مجادلهای بین باربوسا و پترو رخ داد.
پترو خواستار توضیحاتی از دادستانی کل در مورد تبانی و دست داشتن ۲۰۰ قتل توسط یک دادستان ارشد نزدیک به باربوسا توسط گروه جنایتکار Clan del Golfo شد. به گفته باربوسا، اتهامات پترو جان دادستان ارشد و خود او را به خطر انداخت.
سیزده دادستان کل انجمن دادستان های ایبرو-آمریکایی (AIAMP) نامه ای را در حمایت از باربوسا و علیه «ارعاب و دخالت ناروا» دولت پترو امضا کردند.
در میان امضاکنندگان، دادستان کل پرو، پاتریشیا بناویدس، و همکار آرژانتینی او، ادواردو کاسال، که رهبری قانون علیه رئیس جمهور سابق کریستینا کرشنر را بر عهده دارد، هستند.
به گفته پترو، بخشی از سیاستمداران و تجار و اهل ثروت از فردی که از فوریه جانشین باربوسا شد، هراس دارند، زیرا رئیس جمهور در مورد انتخاب نامزدهای ریاست دفتر دادستانی کل بر اساس قانون عمل میکند و نه بر اساس فامیل بازی.
آنها حتی بودجه ای را برای تحت تعقیب قرار دادن و محاکمه او فراهم کرده بودند و می خواستند بین نیروهای مسلح نیز شکاف ایجاد کنند.
پترو گفت، با این حال، ارتش در مبارزه با اقتصاد غیرقانونی متحد است. پس از رسوایی عمومی، دفتر دادستان کل اظهارات مارولاندا را رد و از آن فاصله گرفت.
آلوارو اوریبه، رئیس جمهور سابق و راست افراطی، به نوبه خود، این اظهارات را «مضر» توصیف کرد، اما در عین حال اصلاحات برنامه ریزی شده دولت در مراقبت های بهداشتی را «کودتا علیه نظام سلامت» خواند و خواستار برگزاری همه پرسی در مورد اصلاحات کار و بازنشستگی و سلامت شد.
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟