پرش به محتوا

بانک جهانی: روسیه در بین ده اقتصاد بزرگ جهان و نرخ پائین تورم!

بانک جهانی: روسیه در بین ده اقتصاد بزرگ جهان و نرخ پائین تورم!

بانک جهانی
ریانووستی
ترجمه مجله هفته

برای اولین بار از سال ۲۰۱۴: روسیه در بین ده اقتصاد بزرگ جهان

نتیجه یک سال تحریم علیه روسیه: اقتصاد روسیه اکنون در بین ده اقتصاد بزرگ جهان قرار گرفته است – آخرین بار در سال ۲۰۱۴ بود. این کشور همچنین یکی از پایین ترین نرخ های تورم را در اروپا دارد.
روسیه برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ به ده اقتصاد بزرگ جهان پیوست. این نتیجه محاسبات خبرگزاری ریانووستی است که بر اساس داده های بانک جهانی و ادارات ملی آمار است. این آژانس گزارش می دهد: «روسیه در سال ۲۰۲۲ به ارزش ۲.۳ تریلیون دلار کالا و خدمات تولید کرد و هشتمین جایگاه در اقتصاد بزرگ جهان را به خود اختصاص داده. آخرین باری که این کشور در سال ۲۰۱۴ در میان ده کشور برتر قرار گرفت – با تولید ناخالص داخلی ۲.۰۵ تریلیون دلار در رتبه نهم قرار گرفته بود.
در سال ۲۰۲۱، این کشور در رتبه یازدهم قرار گرفت. ایالات متحده در سال گذشته با تولید ناخالص داخلی اسمی ۲۵.۴۶ تریلیون دلار، بزرگترین اقتصاد جهان باقی ماند. چین (۱۷.۹۴ تریلیون دلار) در رتبه دوم قرار گرفت، در حالی که ژاپن (۴.۱۷ تریلیون دلار) به طور سنتی رتبه سوم را به خود اختصاص داد. آلمان با ۴.۰۷ تریلیون دلار در رتبه چهارم و هند با ۳.۴ تریلیون دلار در رتبه پنجم قرار گرفتند. بریتانیا در جایگاه ششم (۳.۰۷ تریلیون) و فرانسه در رده هفتم (۲.۷۸ تریلیون) باقی ماندند. کانادا در رتبه نهم (۲.۱۴ تریلیون دلار) و ایتالیا (۲.۰۱ تریلیون دلار) از رتبه هشتم به دهم سقوط کردند. در همین زمان، کره جنوبی از رده‌بندی ده کشور اول خارج شد و در رده سیزدهم قرار گرفت.»
این آژانس گفت که رتبه بندی کشورها بر اساس تولید ناخالص داخلی بر اساس آخرین داده های سالانه یا فصلی آژانس های ملی آمار محاسبه شده است. برای این محاسبات از داده های بانک جهانی برای سال ۲۰۲۱ استفاده شده است.
بر اساس محاسبات آژانس ریانووستی، روسیه نیز در ماه مارس با افزایش قیمت سالانه ۳.۵ درصد در رتبه بندی تورم در رده ۱۰۲ جهان قرار گرفت.
این آژانس گزارش می دهد که تنها سه کشور دیگر در اروپا – اسپانیا، لیختن اشتاین و سوئیس – نرخ تورم حتی پایین تری داشتند.
محاسبات ریانووستی بر اساس داده های خدمات ملی آماری ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل انجام شده است.
انتخاب نهایی شامل ۱۴۲ کشور بود که داده های ماه مارس خود را تا اوایل ماه مه منتشر کرده بودند. بر اساس نظرسنجی این آژانس، تورم در منطقه یورو به شرح زیر است:
بالاترین نرخ تورم در اروپا در ماه مارس در مجارستان (۲۵.۲ درصد)، مولداوی (۲۲ درصد) و اوکراین (۲۱.۳ درصد) ثبت شده است.
این نرخ در ۱۴ کشور دیگر از جمله کشورهای بالتیک، صربستان، لهستان، سوئد و بریتانیا بالای ۱۰ درصد بود.
افزایش قیمت بین ۳.۵ تا ۱۰ درصد در ۱۸ کشور اروپایی از جمله اتریش، فنلاند، ایتالیا، آلمان، دانمارک، بلژیک، نروژ و فرانسه مشاهده شده است.
کمترین تورم منطقه در فصل بهار مربوط به سوئیس و لیختن اشتاین (۲.۹ درصد) و اسپانیا (۳.۳ درصد) بوده است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: