پرش به محتوا

آماده دفاع – بخش ۷

آماده دفاع – بخش ۷

سلسله مقالات درباره جمهوری خلق چین و را طولانی مبارزه برای عدالت و رفاه.

بخش ۷. دکترین نظامی چین. جمهوری خلق آرسنال را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

نوشته یورگ کروناور

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

پیشرفت و ترقی چین جهان را تغییر داده است. جمهوری خلق نه تنها توانسته خود را از فقر رهایی بخشد. بلکه این کشور که از نظر اقتصادی بشدت رشد یافته است، مدتهاست که به یک فاکتور قدرت در جهان تبدیل شده است که سلطه جهانی غرب را به چالش میکشد. غرب به این موفقیت چین در زمینه رشد، ترقی و رفاه  با حمله شدیدتر واکنش نشان می دهد – با جنگ اقتصادی و با تمرکز نظامی که نگرانی از درگیر شدن در جنگ جهانی سوم را در جهان افزایش داده است. 

در مجموعه‌ای دوازده قسمتی یورگ کرونور در یونگه ولت به جنبه های اصلی این تحولات برای برجسته کردن پیامدهای ظهور جمهوری خلق برای روابط بین الملل می پردازد.

چین سال ها در معرض جنگ اقتصادی تلخی بوده است که غرب به راه انداخته است. احتمال حمله نظامی به آن خطری است که حداکثر از دهه ۱۹۹۰ نقش مهمی در سیاست چین ایفا کرده است. 

جنگ ۱۹۹۱ در عراق و جنگ ۱۹۹۹ ناتو علیه یوگسلاوی نشان داد که اگر کشوری به خواسته های آمریکا و غرب تسلیم نشود آنها قادرند علیه آن کشور تا کجا بروند. 

این واقعیت که نیروهای آمریکایی در ۷ می ۱۹۹۹ سفارت چین در بلگراد را بمباران کردند و سه چینی را کشتند، در پکن به عنوان یک سیگنال معنادار تلقی شد. 

در اواخر سال ۱۹۹۵/اوایل سال ۱۹۹۶، واشنگتن روشن کرده بود اگر بدترین حالت اتفاق بیفتد، جمهوری میتواند منتظر چه چیزی باشد:

هنگامی که پکن با مانورهای دریایی و آزمایش های موشکی در نزدیکی تایوان به سفر رئیس جمهور تایوان لی تنگ هوی به ایالات متحده پاسخ داد، نیروی دریایی ایالات متحده ابتدا یک ناو هواپیمابر و سپس دو گروه جنگی ناو هواپیمابر را در نزدیکی جزیره چین مستقر کرد. بلافاصله مشخص شد:

جمهوری خلق در برابر حمله ایالات متحده نمی تواند کاری انجام دهد. 

در آن سالها هنوز نمی توانست اما پکن دوراندیشی کرد و عواقب چنین تصمیماتی را ترسیم کرد و بلافاصله به طور سیستماتیک توانایی های دفاعی خود را در برابر حمله به کشتی های جنگی یا جت های جنگنده رشد و گسترش داد. 

از جمله، زیردریایی هایی را تهیه کرد که می توانستند برای حمله به کشتی های جنگی که بیش از حد به سواحل چین نزدیک میشوند، استفاده شوند. قابلیت‌های سایبری برای مختل کردن شناسایی و زنجیره فرماندهی دشمن را توسعه داد. 

موشک های ضد کشتی مانند «دونگ فنگ» (طوفان شرقی) 21-D نقش مهمی در دفاع چین ایفا می کنند. نام مستعار «قاتل متحرک» را به خود اختصاص داده است زیرا می تواند ناوهای هواپیمابر را در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری نابود کند. 

مدل های جدیدتر مانند «دونگ فنگ» 26-D می توانند اهدافی را تا فاصله ۴۰۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند. 

نیروهای مسلح چین با تعداد زیادی موشک، اصولاً می توانند پایگاه های نظامی ایالات متحده و فرودگاه های ایالات متحده در ژاپن، فیلیپین یا گوام را در صورت وقوع جنگ نابود کنند تا از حملات به خاک چین جلوگیری کنند. 

آنها همچنین موشک های ضدهوایی را برای اهداف دفاعی در برخی از جزایر دریای چین جنوبی مستقر کرده اند. 

ابته همه اینها هزینه دارد. بودجه نظامی چین برای مدتی دومین بودجه بزرگ در جهان بوده است، اما با ۲۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ – که ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی چین است – هنوز بسیار کمتر از بودجه دفاعی رسمی ایالات متحده (۸۱۶ میلیارد دلار) است. اگر از این بودجه قدرت خرید را کسر کنیم، به کمی بیش از نیمی از بودجه نیروهای مسلح ایالات متحده می رسد. 

درست است که بودجه نظامی رسمی چین شامل همه چیزهایی نیست که به تسلیح مجدد این کشور کمک می کند. با این حال، این امر در مورد سایر کشورها نیز صدق می کند – برای مثال، بودجه برای تحقیقات تسلیحاتی، اغلب به بودجه های آموزشی اضافه می شود. 

جمهوری خلق یک صنعت تسلیحاتی قوی دارد. در فهرست رتبه بندی بزرگترین اسلحه سازان جهان که موسسه تحقیقاتی سوئدی SIPRI مرتباً آنرا منتشر میکند، هفت شرکت چینی اکنون در بین ۲۰ شرکت برتر قرار دارند. 

آمار SIPRI چین را در بین صادرکنندگان تسلیحات جهانی پس از ایالات متحده، روسیه و فرانسه در دوره پنج ساله ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ در رتبه چهارم قرار داده است.جمهوری خلق با سهم ۵.۲ درصدی از آلمان (۴.۲ درصد) جلوتر بود. جالب اینجاست که پاکستان به تنهایی بیش از نیمی از صادرات تسلیحاتی چین را دریافت کرده است. 

دو چیز باقی می ماند. چین اولین پایگاه نظامی خارج از کشور خود را در سال ۲۰۱۷ افتتاح کرد. 

این یک پایگاه صرفا لجستیکی برای نیروی دریایی این کشور در جیبوتی است که برای تقویت مشارکت چین در عملیات‌های بین‌المللی دفاعی و ضد دزدی دریایی در حومه شاخ آفریقا استفاده می‌شود. 

جمهوری خلق هیچ پایگاه خارجی دیگری در جهان ندارد. فقط برای یادآوری:

ایالات متحده صدها پایگاه نظامی خارجی دارد. کارشناسان تعداد آنها را بلغ بر ۷۵۰ عدد حدس میزنند.

دوم: چین یک قدرت هسته ای است. طبق برآوردها، بیش از ۳۵۰ کلاهک هسته ای در اختیار دارد. 

نها برای مقایسه: ایالات متحده آمریکا حدود ۵۴۰۰، روسیه تقریبا ۶۰۰۰، فرانسه ۲۹۰، بریتانیا ۲۲۵ کلاهک هسته ای دارند. 

جمهوری خلق چین تنها کشوری در بین قدرت های هسته ای امروزی است که به طور رسمی اولین استفاده از سلاح های هسته ای را «در هر زمان و تحت هر شرایطی» رد می کند.علاوه بر این چین متعهد شده، که هرگز از آنها علیه کشورهای غیرهسته ای – حتی برای دفاع از خود – استفاده نخواهد کرد. 

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: