پرش به محتوا

چین خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل شد.

چین خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل شد.

ترجمه مجله هفته

وانگ یی، مدیر کمیسیون مرکزی امور خارجی چین، مانند سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، استدلال می‌کند که کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای آفریقایی، باید سهم بیشتر در تصمیمگیری‌های این سازمان داشته باشند.
چین موافق خود را با اصلاح شورای امنیت سازمان ملل به نفع کشورهای جنوب جهانی و آفریقایی اعلام کرده است.
وانگ یی، مدیر کمیسیون مرکزی روابط خارجی چین، نیز از اعطای حق مشارکت بیشتر کشورهای در حال توسعه در شورای امنیت سازمان ملل حمایت کرد.

اظهارات وانگ یی یک هفته پس از آن مطرح شد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشنهاد مشابهی را ارائه کرد و گفت قدرت های غربی بیش از حد در این نهاد مهم بین المللی حضور دارند.

وانگ یی روز شنبه در دیدار با سفرای کویت و اتریش در سازمان ملل، طارق آلبانای و الکساندر مارشیک گفت: «اصلاحات شورای امنیت نباید به سود کشورهای غربی تمام شود. اصلاحات شورای امنیت باید از انصاف و عدالت حمایت کند، نمایندگی و صدای کشورهای در حال توسعه را تقویت کند و به کشورهای کوچک و متوسط اجازه دهد تا در تصمیم گیری های شورا مشارکت کنند.»
مسئول امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین که از مارس ۲۰۱۳ تا دسامبر ۲۰۲۲ وزیر امور خارجه چین بود، افزود که «بی عدالتی های تاریخی در قبال آفریقا» باید اصلاح شود.
این دیپلمات چینی این اظهارات را پیش از مذاکرات اصلاحات شورای امنیت که به ریاست کویت و وین برگزار می شود، بیان کرد.

وانگ ابراز امیدواری کرد که اجماع حاصل شود «تا روند اصلاحات شورای امنیت به طور گسترده به رسمیت شناخته شود… و نتایج در آزمون تاریخ از خود مقاومت کنند».
وزیر امور خارجه چین، چین گانگ، طی سفری به آفریقا در ماه ژانویه، همچنین به صراحت اعلام کرد که پکن می‌خواهد نمایندگی کشورهای در حال توسعه را در شورای امنیت سازمان ملل گسترش دهد تا «نظام جهانی حکومت را عادلانه‌تر و منصفانه‌تر کند».

دوشنبه گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت:

«چندجانبه گرایی واقعی… مستلزم انطباق سازمان ملل با گرایش های عینی معماری چند قطبی در حال ظهور در روابط بین الملل است.»

به گفته لاوروف، «گسترش نمایندگی کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین» در بدنه باید تسریع شود.

او همچنین از «نمایندگی بسیار گسترده غرب» در شورای امنیت ابراز تاسف کرد.

در همین بحث، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل و روچیرا کامبوج، فرستاده هند نیز از اصلاح شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کردند.

در شکل فعلی، شورای امنیت سازمان ملل متشکل از پنج عضو دائم با حق وتو – چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده – و ده عضو غیر دائمی است که هر دو سال یک بار توسط مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می‌شوند.

بر اساس قوانین فعلی، اعضای غیردائم شامل پنج کشور آفریقایی و آسیایی، یک کشور اروپای شرقی، دو کشور آمریکای لاتین، و دو کشور اروپای غربی و سایر کشورها هستند.
با سوئیس و مالت به عنوان اعضای غیردائم، غرب در حال حاضر پنج کرسی در شورا دارد که بیش از هر منطقه دیگری است.
ژاپن، متحد نزدیک واشنگتن نیز در میان ده عضو غیردائم قرار دارد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: