پرش به محتوا

افغانستان بار دیگر مرکز تروریسم اسلامی؟



بر اساس اسناد لو رفته اطلاعاتی آمریکا: افغانستان دوباره به مرکز جهادگرایی تبدیل شده است. طالبان این ادعاها را به عنوان پروپاگاندا محکوم میکند.

نوشته یاکوب ریمان
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته


بر اساس اطلاعات لو رفته از پنتاگون افغانستان به مرکز تروریسم اسلامی داعش تبدیل شده است.
طالبان ادعای آمریکا مبنی بر اینکه افغانستان بار دیگر به صحنه تروریسم بین المللی تبدیل شده است را «جعلی» خوانده و رد میکند.
رادیو تلویزیون حکومتی بخش خارجی صدای آمریکا به نقل از بیانیه صبی الله مجاهد سخنگوی طالبان در روز یکشنبه گفت که این گزارش ها بخشی از یک «کارزار تبلیغاتی مداوم» علیه دولت آنهاست.
روزنامه واشنگتن پست روز شنبه گزارش داد، بر اساس این افشاگری ها، که بخشی از اسناد محرمانه ایالات متحده است که ابتدا در پلتفرم دیسکورد منتشر شد، کمتر از دو سال پس از خروج ارتش ایالات متحده از افغانستان، این کشور «به یک مرکز مهم هماهنگی برای دولت اسلامی (داعش) تبدیل شده است.»
این روزنامه به نقل از اسناد پنتاگون نوشت: شاخه محلی این گروه در حال برنامه ریزی برای «حمله در سراسر اروپا و آسیا و اجرای «طرح های بلندپروازانه» علیه ایالات متحده است.
همچنین واشنگتن پست ادعا می‌کند که داعش قبلاً «تلاش‌های مشخص» برای حمله به سفارت‌ها، کلیساها، مراکز تجاری و جام جهانی فوتبال انجام داده است.
گفته واشنگتن پست، به اسناد دیگری از همین افشاگری‌ها اشاره میکند که «تلاش‌های مستمر» داعش برای کسب «تخصص در ساخت سلاح‌های شیمیایی و عملیات هواپیماهای بدون سرنشین» شاهدی بر این ادعا ها است.
هماهنگ کننده سابق مبارزه با تروریسم دولت ترامپ در مورد این اسناد اظهار کرد: از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در اوت ۲۰۲۱،افغانستان به یک پناهگاه امن برای داعش تبدیل شده است.
پس از حمله به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون در ۱۱ سپتامبر در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۱، دولت بوش به بهانه پناه دادن بن لادن و القاعده توسط طالبان به این کشور حمله کرد و آنجا را دو دهه اشغال کرد در این تجاوز نظامی ایالات متحده و متحدانش از جمله آلمان شرکت داشتند.
بنا به گفته مجاهد درصدای آمریکا او در بیانیه ای رسمی از طرف دولت طالبان اعلام کرد که طالبان بر افغانستان «کنترل کامل» دارد و به کسی اجازه حمله از آنجا به کشورهای دیگر را نمی دهد.
وی ادامه داد که داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در کشور ضربه‌های جدی از طالبان خورده‌اند و در حال نابودی هستند.
حتی اگر این ارزیابی مطمئناً کمی بیش از حد خوش بینانه باشد، موقعیت که داعش در آن قرار دارد با سال ۲۰۰۱ کاملاً متفاوت است:
بر خلاف دوران قبل از حملات ۱۱ سپتامبر که طالبان به القاعده اجازه فعالیت در افغانستان را می دادند، رابطه بین طالبان و داعش از همان زمان پیدایش رابطه‌ای بشدت خصومت آمیز بوده است.
برخلاف دولت اشرف غنی که در آن زمان با غرب متحد بود و تمایل کمی برای تعقیب داعش از خود نشان می داد، طالبان از زمان ظهور در سال ۲۰۱۵ با شاخه محلی این شبکه تروریستی می جنگند.
پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در اوت ۲۰۲۱ درگیری میان اسلام گرایان تشدید شد.
داعش از هرج و مرج چند ماه اول پس از اعلام «امارت اسلامی افغانستان» برای به چالش کشیدن حاکمان جدید استفاده کرد:
قرار بود وعده طالبان برای تضمین امنیت در کشور، که در نهایت در خدمت حفظ قدرت توسط آنها بود، با حملات خونین داعش به لرزه بیفتد و فرو بریزد.
اندکی پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان، داعش ۱۸۳ نفر را در حمله به فرودگاه کابل کشت.
شبه‌نظامیان تروریست معمولاً با حملات خود می‌خواهند اختلافاتی را در امتداد خطوط مذهبی یا قومی ایجاد کنند.
بر اساس گزارش سپتامبر ۲۰۲۲ سازمان غیردولتی حقوق بشری دیده بان حقوق بشر، از آگوست ۲۰۲۱ داعش بیش از ۷۰۰ نفر را در حداقل ۱۳ حمله علیه اقلیت های عمدتا شیعه هزاره کشته یا به شدت مجروح کرده است.
دیده بان حقوق بشر، در ادامه ادعا کرد که طالبان «برای محافظت از این جوامع در برابر بمب گذاری های انتحاری و سایر حملات غیرقانونی کاری انجام ندادند.»
اسلام گرایان ستیزه جو عمدتاً پشتون های سنی هستند و حدود ۴۰ درصد از جامعه افغانستان را تشکیل میدهند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: